واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جهان خواهان منع كامل استفاده از بمبهاي خوشهاي است
لندن - شخصيتها و سازمانهاي شاخص بينالمللي عليه استفاده از بمبهاي خوشهاي با يكديگر هم قسم شده اند.
جوي ميلوارد كارشناس ارشد و سخنگوي سازمان بينالمللي مبارزه با مينهاي ضد نفر اعلام كرد، هيچ انسان شرافتمندي موافق ادامه توليد، صادرات و استفاده از بمبهاي خوشهاي نيست .
خانم ميلوارد كه متخصص شناسايي و مقابله با روشهاي غيرانساني كشورهاي مختلف در استفاده از جنگ افزارهاي مورد استفاده عليه غيرنظاميان است ، روز دوشنبه در گفت و گويي اختصاصي با خبرنگار ايرنا در لندن ، بمب خوشه اي را از بدترين نمونههاي پايمال كردن حقوق و زندگي غيرنظاميان در جريان جنگها و درگيريهاي نظامي اعلام كرد.
اظهارات اين كارشناس انگليسي مخالف استفاده از مينهاي ضد نفر و بمب هاي خوشهاي در آستانه همايش بينالمللي ائتلاف مخالفان بمبهاي خوشه اي بيان شد.
اين همايش از صبح روز دوشنبه در شهر دوبلين پايتخت جمهوري ايرلند و با حضور نمايندگان حدود ۱۲۰كشور جهان آغاز شده ، به مدت دو هفته و با هدف تصويب نهايي منع كامل و بدون استثناء و از بين بردن همه نقاط كور و مفرهاي قانوني براي مصون ماندن كشورهاي مختلف از اين ممنوعيت ادامه خواهد يافت .
ميلوارد عنوان كرد، نخستين اقدام جدي رسمي براي ممنوع كردن استفاده از بمب خوشهاي طي نشستي در فوريه ۲۰۰۷به ابتكار دولت نروژ و با شركت نمايندگان ۴۹كشور جهان آغاز شده و تلاش براي فراگير كردن اين ممنوعيت در نشستهاي بعدي در پرو، اتريش و نيوزيلند ادامه يافته و همچنان ادامه دارد اين كارشناس انگليسي عنوان كرد، در حالي كه در نشستهاي قبلي نماينده دولت گوردون براون همراه با نمايندگان اغلب كشورهاي جهان ضرورت منع استفاده از بمبهاي خوشهاي را تاييد كرده بود، در آستانه نشست دوبلين طي درخواستي غيرمنطقي خواستار مستثني شدن برخي از نمونههاي ساخت انگليس اين نوع بمبهاي مهلك شد.
علاوه بر انگليس ، فرانسه و استراليا نيز خواهان مستثني شدن موشكهاي ملاستر خود از معاهدات ممنوعكننده بينالمللي هستند.
تلاش دولت كارگري انگليس براي مستثني كردن خود از ممنوعيت ساخت ، فروش و استفاده از بمبهاي خوشهاي در شرايطي مطرح ميشود كه بر اساس تازهترين نظرسنجي انجام شده ، ۷۹درصد از مردم اين كشور به شدت طرفدار منع كامل و بدون قيد و شرط استفاده از بمب خوشهاي هستند.
بر اساس همين نظرسنجي كه به سفارش مشترك موسسات بينالمللي عفو بين الملل ، سازمان مبارزه با مينهاي ضد نفر و آكسفام انجام شده ، ۶۲درصد از انگليسيها مخالف استثنا قائل شدن براي كشورشان در زمينه استفاده از بمب خوشهاي هستند.
در همين ارتباط، اوليور اسپارگ رييس بخش جنگ افزارهاي بينالمللي سازمان عفو بينالملل نيز با انتشار بيانيهاي ضمن اعتراض به درخواست نامعمول دولت انگليس ، چنين خواستهاي را مقابله با قوانين بينالمللي اعلام كرد.
سخنگوي سازمان مبارزه با مينهاي ضد نفر در ادامه گفت و گوي خود با ايرنا، از كودكان به عنوان قربانيان عمده ( ۶۰درصد) استفاده از بمبهاي خوشهاي نام برد و اظهار داشت ابعاد وحشتناك تلفات انساني استفاده از اين بمبها معمولا اعلام نميشود.
خانم ميلوارد در ادامه سخنانش از اسراييل به عنوان آخرين رژيم استفاده كننده از بمبهاي مرگبار خوشهاي عليه غيرنظاميان بيدفاع نام برد.
رژيم صهيونيستي حدود دو سال قبل در جريان تجاوز خود به لبنان ، بطور گسترده از بمبهاي خوشهاي براي سركوب غيرنظاميان لبناني استفاده كرد و علاوه بر كشتار صدها نفر موجب مرگ دست كم ۲۰۰نفر پس از اعلام آتش بس بر اثر برخورد با بقاياي اين نوع بمبها شده است .
سازمان ديده بان حقوق بشر در گزارش تفصيلي اخير خود استفاده رژيم اسراييل از بمبهاي خوشهاي در جنوب لبنان را نقض آشكار مقررات بين المللي اعلام كرد.
به گفته خانم ميلوارد، در چهل سال گذشته بمبهاي خوشهاي در دست كم سي كشور از جهان استفاده شده كه بيشترين موارد آن به استفاده آمريكا در ويتنام و اسراييل در فلسطين و لبنان مرتبط بوده است .
به گفته خانم ميلوارد، رژيم اسراييل در خلال جنگ اخير لبنان حدود چهار ميليون بمب خوشهاي بر سر مردم بيگناه آن منطقه ريخت و بر اساس تخمين سازمان ملل هنوز يك ميليون تكه عمل نكرده از اين نوع بمب در جنوب لبنان باقي است .
اين كارشناس انگليسي از كشور لائوس نيز به عنوان يكي از قربانيان عمده بمبهاي خوشهاي نام برد.
به دليل باقي ماندن و عمل نكردن صدها هزار قطعه بمب خوشهاي شليك شده توسط نيروهاي متجاوز آمريكايي در ويتنام و حواشي آن ، تاكنون و پس از گذشت ۳۵سال از جنگ ويتنام ، هزاران نفر از مردم لائوس جان خود را از دست داده و ميدهند.
آمريكا و اسراييل هيچ نمايندهاي براي شركت در اجلاس دوبلين اعزام نكرده و علاقهاي به تحريم بمبهاي مهلك خوشهاي ندارند.
بمبهاي خوشهاي پس از اصابت به مانع ، تكههاي منفجر نشدهاي را بر جاي ميگذارند كه مانند مين عمل ميكنند و حتي سالها پس از پايان انفجار و اتمام جنگها هم ممكن است بر اثر تماس مردم با آنها منفجر شوند.
بر اساس آمارهاي موجود نظامي ، در حال حاضر ۳۴كشور جهان توليدكننده ۲۱۰نوع مختلف از بمبهاي هوا به زمين و زمين به زمين خوشهاي هستند و دست كم ۱۳كشور به طور گسترده در فروش و صادرات اين نوع بمبها به بيش از ۶۰كشور جهان فعال هستند.
سخنگوي سازمان مبارزه با مينهاي ضدنفر در ادامه اين گفتگو عنوان كرد، آمارهاي نظامي نشانگر وجود ميلياردها بمب خوشهاي در زرادخانههاي جهان است كه اين حجم از جنگ افزارهاي مخرب به طور بالقوه قادر به تخريب تمدن بشري است .
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 252]