واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اينديپندنت : انگليس بزرگترين مانع پيمان منع كاربرد بمبهاي خوشهاي است
لندن - روزنامه اينديپندنت چاپ لندن روز دوشنبه نوشت : انگليس از جمله بزرگترين موانع امضاي پيمان منع استفاده از بمبهاي خوشهاي است .
اين روزنامه تصريح كرد: تعداد زيادي از كشورهاي شركتكننده در نشست دوبلين ، انگليس را متهم به سنگ اندازي در راه امضاي اين قرارداد ميكنند اجلاس دوبلين با حضور نمايندگان بيش از ۱۰۰كشور جهان از امروز آغاز شده و دو هفته ادامه خواهد داشت . هدف اصلي اين اجلاس نهايي كردن پيمان منع كاربرد بمبهاي خوشهاي است .
به گزارش اين روزنامه ، انگليس در حال حاضر تحت فشار شديد ايالات متحده براي مقاومت در برابر امضاي اين قرارداد بينالمللي قرار دارد.
اينديپندنت افزود: در ميان چهرههاي مطرح سياسي انگليس نيز اختلافاتي در مورد امضا و يا عدم امضاي اين پيمان بروز كرده و اين اختلافات به كابينه اين كشور نيز كشيده شده است .
در حاليكه لرد مالوك براون معاون وزير خارجه انگليس در امور آسيا، آفريقا و سازمان ملل نسبت به احتمال امضاي چنين قراردادي ابراز ناخرسندي كرده ، هيلاري بن وزير محيط زيست خواهان پذيرش كامل آن توسط لندن شده است دولت انگليس باوجود امضاي بيانيه منع استفاده از بمبهاي خوشهاي ، با ممنوعيت كامل و قاطعانه استفاده از اين گونه سلاحهاي مخرب و غيرانساني مخالفت ميكند.
به گزارش ايرنا، وزارت خارجه انگليس در آستانه تشكيل اجلاس منع كاربرد بمبهاي خوشهاي خواستار مستثني شدن زرادخانه فعلي خود از اين ممنوعيت است .
دولت انگليس با وجود اعزام نماينده به دوبلين ، پايتخت جمهوري ايرلند براي شركت در اين اجلاس ، خواستار اجازه استفاده از بعضي بمبهاي خوشه اي موجود خود شده است .
هزاران نفر از مردم غيرنظامي بويژه زنان و كودكان در جريان استفاده از بمبهاي خوشهاي توسط آمريكا و انگليس در عراق و افغانستان كشته يا دچار نقص عضو جدي شده اند.
همچنين رژيم صهيونيستي در جريان تجاوز خود به لبنان در سال ۲۰۰۶به عمد مناطق مسكوني و غير نظامي لبنان را با بمبهاي خوشهاي بمباران مي كرد.
از سوي ديگر، باقي ماندن بمبهاي خوشهاي عمل نكرده ، همچنان در مناطق مختلف از جمله افغانستان ، عراق و لبنان قرباني ميگيرد.
لندن مدعي شده است كه بدنبال اصلاح نسل قديمي بمبهاي خوشهاي و توليد انواع جديد از اين بمبها است كه به افراد غيرنظامي آسيب كمتري مي رساند.
وزارت دفاع انگليس نيز پيشتر در بيانيهاي اعلام كرده بود كه استفاده از بمبهاي خوشهاي براي دفاع از نيروهاي خودي ضروري است ولي تلاش دارد با استفاده از فناوريهاي نوين ، آسيب اين بمبها به افراد غيرنظامي را كاهش دهد.
سازمانهاي غيردولتي مخالف جنگ و مخالف سلاحهاي كشتار جمعي از تصميم دولت انگليس مبني بر عدم اجراي قاطعانه مقررات ممنوعيت استفاده از بمب هاي خوشهاي انتقاد كرده و خواستار توقف كاربرد اين گونه سلاحها شده اند.
اروپام **۳۴۵
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 285]