تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كوتاه كردن ناخن، از آن رو لازم است كه پناهگاه شيطان است و فراموشى مى آورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828721474




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

واردات نفت تركيه از ايران 20 درصد كاهش يافت استقبال آمريكا از تصميم تركيه


واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: واردات نفت تركيه از ايران 20 درصد كاهش يافت استقبال آمريكا از تصميم تركيه
گروه سياسي- پروين طالبيان: آمريكا از تصميم تركيه براي كاهش واردات نفت از ايران استقبال كرد. اين تصميم تركيه، پس از سفر رجب طيب اردوغان نخست وزير اين كشور به تهران اتخاذ شده و خشنودي آمريكا را به همراه داشته است.

تركيه خريد نفت از ايران را تا 20 درصد كاهش داده و به جاي آن مي خواهد مقادير بيشتري نفت از ليبي خريداري كند. تركيه تا پيش از اين روزانه 200 هزار بشكه نفت از ايران وارد مي كرد كه 30 درصد نياز داخلي اين كشور را شامل مي شود.

شركت توپراس كه شركت ملي نفت تركيه به شمار مي رود در بيانيه اي كه روز جمعه در اختيار رسانه ها قرار گرفته اعلام كرده است كه به دنبال افزايش تحريم هاي غرب عليه ايران، واردات نفت از اين كشور را به ميزان 20 درصد كاهش داده است. تصميم توپراس به دنبال كاهش واردات نفت از ايران در حالي اتخاذ شده است كه اين شركت در ماه هاي اخير رايزني هاي گسترده اي با شركت هاي نفتي عربستان سعودي داشته تا واردات نفت از اين شركت ها را افزايش دهد. هرچند مقامات اين شركت ارتباط اين رايزني ها با كاهش واردات نفت از ايران را تكذيب كرده بودند اما سرانجام همانگونه كه كارشناسان پيش بيني كرده بودند، تركيه نيز به جمع مشتريان نفتي ايران ملحق شد كه در خريد نفتي خود از جمهوري اسلامي كاهش ملموسي ايجاد كرده اند.

از سوي ديگر بخش ديگري از تصميم تركيه نيز به قانون معافيت از تحريم هاي آمريكا باز مي گردد. با وجود اينكه مقامات ترك تاكيد كرده بودند كه در تلاش براي بهره مندي از قانون تحريم هاي آمريكا نيستند اما كاهش 20 درصدي خريد نفت از ايران به آنها كمك مي كند كه مانند ژاپن و 10 كشور اروپايي از معافيت هاي تحريمي بهره مند شوند. طبق قانون معافيت از تحريم ها ، كشور هايي كه خريد نفتي از ايران را به طور ملموسي كاهش دهند، مي توانند بدون دردسر به مدت 6 ماه روابط تجاري و مالي خود را با ايالات متحده ادامه دهند و در صورتي كه همكاري آنها ادامه دار باشد، معافيت از تحريم ها نيز تمديد مي شود.

هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا روز يكشنبه از تصميم تركيه براي كاهش خريد نفت از ايران استقبال كرد.

وي در يك كنفرانس خبري در استانبول اظهار كرد: از شنيدن اعلام اين خبر كه تركيه به اندازه چشمگيري واردات نفت از ايران را كاهش مي‌دهد دلگرم شدم.

كلينتون افزود: مطمئنا ما از اين خبر استقبال مي‌كنيم.

خبرهاي نفتي ايران در سال سپري شده خصوصا در ماههاي پاياني از حجم قابل توجهي برخوردار بود و اينكه سرنوشت نفت كشور چه مي شود، سوال بسياري از ايرانيان است. عوامل مختلفي در ايجاد اتفاقات نفتي ايران تاثير گذار بود، از دشمني هسته اي امريكا وغرب گرفته تا ادعاهاي عربستان از عوامل مهم اين حوادث به شمار مي آيند.

اصلي ترين ريشه اتفاقات نفتي، دشمني هسته اي امريكا و متحدانش است. با اينكه ايران بارها و بارها اعلام كرد كه به دنبال تكنولو‍ژي صلح آميز هسته اي است ولي هيچگاه امريكا و متحدانش حاضر به باور آن نشدند و همواره بر فشارهاي خود به منظور تعليق هسته اي ايران افزوده اند.

امريكا در آخرين اقدام بازدارنده خود عليه ايران بانك مركزي را تحريم كرد و به منظور افزايش محدوديت ها براي تحريم نفتي ايران، سراغ رايزني با اتحاديه اروپا و ديگر كشورهاي آسيايي خريدار نفت ايران رفت.

به يكباره وقتي بانك مركزي كشورمان از سوي امريكا تحريم شد، اتحاديه اروپا نيز بانك مركزي را تحريم كرد و تمامي معادلات پرداختي نفت ايران را بهم ريخت.

در ادامه اين اتفاقات 27 كشور عضو اتحاديه اروپا سوم بهمن ماه 1390 بر سر ممنوعيت هرگونه قرارداد جديد براي خريد و انتقال نفت ايران به توافق رسيدند و كشورهايي مانند يونان، اسپانيا و ايتاليا هم كه از بزرگترين خريداران نفت ايران هستند با اجراي اين طرح موافقت كردند.

ايران به 17 كشور به ميزان تقريبي 2 ميليون 200 هزار بشكه نفت مي فروشد كه بيش از يك ميليون و 400 هزار بشكه آن به چهار كشور چين، ژاپن، هند و كره جنوبي فروخته مي شود. همچنين اتحاديه اروپا خريدار 18 درصد نفت ايران است. با تحريم نفتي اتحاديه اروپا مقامات ارشد نفتي كشور نيز اعلام كردند كه جايگزين هاي زيادي براي صادرات نفت به اتحاديه اروپا دارند و درحال حاضر فروش نفت به شركت هاي انگليسي و فرانسوي قطع شده است و اين ميزان نفت به مشتريان جديد تحويل داده مي شود.

شايان ذكر است، يكي از مسببان اصلي قطعي شدن تحريم هاي نفتي عليه ايران از سوي اتحاديه اروپا، عربستان سعودي است. عربستان قبل از اعلام تحريم ها از سوي وزير نفت خود گفته بود كه اين كشور بعد از خارج شدن نفت ايران از بازارهاي جهاني آماده افزايش توليد دوميليون بشكه اي نفت خود را دارد. علي النعيمي وزير نفت عربستان تاكيد كرد: اين ظرفيت اضافي براي پاسخ به شرايط اضطراري در جهان و پاسخ به تقاضاي خريداران ماست و ما به اين كاري نداريم كه چه كسي از توليد كنار مي كشد بلكه به اين توجه داريم كه چه كسي بيشتر تقاضا مي كند.

وي افزود: ما به آساني مي توانيم سقف توليد خود را تا 11 ميليون و 400 هزار يا 11 ميليون و 800 هزار بشكه در طول چند روز افزايش دهيم و اين ميزان افزايش توليد به معناي جايگزين شدن نفت ايران است.

بر اساس پيش بيني هاي صورت گرفته روسيه، عراق و عربستان از جمله كشورهايي هستند كه در گزارش آژانس بين المللي انرژي از آنها به عنوان تامين كنندگان احتمالي نفت مورد نياز اروپا و آسيا نامبرده شده است و بايد اضافه شود كه عراق ماهها پيش بر ميزان توليد خود افزوده است ولي در طول اين مدت اعلام كرد كه به دنبال دستيابي جايگاه نفت ايران نيست.

مسئولان وزارت نفت ايران براي كاهش آثار تحريم ها سعي كردند پروژه هاي نفتي كشور را به شركت هاي داخلي يا چيني واگذار كنند و در طول سال 90، سي و سه قرارداد نفتي امضا شد. مسوولان همچنين در ادامه تلاش هاي خود براي كاهش آثار تحريم ها به دنبال راه اندازي بورس نفت براي فروش آن در داخل رفتند كه البته تاكنون موفقيت چنداني را در پي نداشته است. همانطور كه پيش از اين اشاره شد هند، چين، كره جنوبي و ژاپن از عمده خريدارن نفت ايران هستند. هند روزانه حدود 340 هزار بشكه معادل 10 درصد نفت مورد نياز خود را از ايران مي خرد و ايران دومين تامين كننده نفت آن است. هند به خاطر تحريم هاي اعمال شده بر روي بانك مركزي پس از ماهها بالاخره توانست بدهي 5 ميليارد دلاري خود را با ايران تسويه كند و سرانجام وزارت نفت ايران نيز قبول كرد 45 درصد پول نفت را به روپيه بگيرد.

ژاپن و كره جنوبي هر يك روزانه 250 هزار بشكه و 240 هزار بشكه معادل شش و هفت درصد نياز نفتي خود را از ايران وارد مي كنند و هر دواين كشورها از سوي امريكا و اتحاديه اروپا تحت فشارند كه واردات نفت از ايران را كاهش دهند.

تنها خريداري كه امروز با وجود فشارها هنوز مي گويد كه نمي خواهد نفت ايران را تحريم كند چين است. البته چين تا قبل از اين 20 درصد نفت ايران را مي خريد ولي اكنون اين ميزان را كاهش داده و به 285 هزار بشكه در روز رسانده است. در حال حاضر بسياري از پروژه هاي نفتي ايران با واسطه يا بي واسطه در اختيار پيمانكاران چيني است و حتي براساس اعلام هاي غير رسمي اين احتمال وجود دارد كه به خاطر تحريم بانك مركزي بسياري از كالاهاي چيني براي تسويه پول نفت ايران مبادله مي شود.

در هر صورت بر طبق آخرين اعلام رسمي در سال گذشته ميلادي چين به عنوان بزرگ ترين شريك تجاري ايران بيشترين قراردادهاي نفتي را با ايران بسته است و ميزان تجارت ايران و چين به 30 ميليارد دلار رسيده است و پيش بيني مي شود در سال جاري ميلادي حجم تجارت دوجانبه ايران و چين به رشد 50 درصدي يعني به ميزان 45 ميليارد دلار برسد.

براساس اين گزارش تاكنون به خاطر تحريم هاي نفتي ايران توسط اتحاديه اروپا فروش نفت از سوي ايران به شركت هاي انگليسي و فرانسوي متوقف شده است و مقامات ايراني تاكيد دارند كه صادرات نفت به هلند، اسپانيا، يونان و پرتغال قطع خواهند كرد.

در شرايط فعلي چين تنها خريدار و پيمانكار تقريبا بلامانع حوزه نفت ايران است رئيس سابق سازمان ملي انرژي چين با اشاره به اينكه تحريم نفتي ايران منجر به افزايش جهاني بهاي نفت شده است، گفت كه پكن به واردات نفتي خود از ايران بر اساس نيازهاي خود و نه تحت تاثير سياست گذاري آمريكا ادامه مي دهد.

به گزارش شبكه خبري “فاكس بيزينس”، “ژانگ گوبائو” رئيس سابق سازمان ملي انرژي چين در سخنراني اخير خود در مجمع آسيايي “بوآئو” ي سال 2012 ميلادي در چين، اجلاسي با هدف حفظ پويايي اقتصاد آسيا، اعلام كرد كه پكن بدون تاثيرپذيري از دستورهاي صادرشده از سوي برخي كشورها (از جمله آمريكا) براي تحريم نفتي ايران، به صادرات نفت خام خود از ايران بر اساس نيازهاي خود و نه بر اساس سياست ادامه خواهد داد.

رئيس سابق سازمان ملي انرژي چين با اشاره به اينكه تحريم هاي اخير آمريكا و اتحاديه اروپا در رابطه با واردات نفتي ايران شامل متوقف كردن روابط عادي تجاري با ايران نمي شود، اعلام كرد: درخواست اوايل سال جاري آمريكا از كشورها براي كاهش واردات نفت خام از ايران به افزايش جهاني بهاي نفت منجر شده است و اين امر مي تواند براي اقتصاد جهاني آسيب رسان باشد.

گوبائو گفت: افزايش بيشتر بهاي نفت با كاهش بيشتر رشد اقتصادي همراه خواهد بود و اين امر به تقاضاي نفتي نيز آسيب مي رساند. رئيس سابق سازمان ملي انرژي چين در ادامه سخنراني خود اعلام كرد: آزادسازي ذخاير نفتي استراتژيك از سوي كشورهايي مانند آمريكا نقشي در نظارت بر بهاي نفت خام نخواهد داشت زيرا آزادي اين ذخاير تنها مي تواند براي كوتاه مدت روي بهاي نفت تاثيرگذار باشد. شبكه خبري “فاكس بيزينس” در ادامه خبر خود آورد: “فو چنگيو” رئيس شركت مواد نفتي و شيميايي چين موسوم به “سينوپك” اعلام كرده است كه تحريم هاي نفتي ايران باعث افزايش هرچه بيشتر بهاي نفت مي شود و اين امر براي بهبود و احياي نظام اقتصادي جهان نامطلوب است. فو در ادامه گفته است كه درخواست “باراك اوباما” رئيس جمهوري آمريكا از كشورهاي جهان براي آزادسازي و پخش ذخاير نفتي استراتژيك آنها صراحتا نشان دهنده تاثير و فشارهاي ناشي از تحريم هاي نفتي ايران است.

اين اظهارات مقامات چيني درباره ادامه واردات نفت ايران درحالي گزارش مي شوند كه آمريكا تقريبا ده ها كشور را از فهرست تحريم هاي نفتي ايران معاف كرده است كه در اين بين چين جايي در اين فهرست ندارد. به دليل گزارش هاي اداره اطلاعات انرژي امريكا كه اعلام كرده خارج شدن نفت ايران از بازار جهاني كمبود نفت در جهان را شش برابر خواهد كرد، باراك اوباما رييس جمهور امريكا در بيانيه اي اعلام كرد: توليد نفت جهان به اندازه‌اي است كه تحريم نفت ايران لطمه‌اي به بازار و اقتصاد جهاني وارد نكند و ايالات متحده مي‌تواند بانك‌ها و ديگر موسسه‌هاي مالي را كه از ايران نفت مي‌خرند، تحريم كند بدون آنكه بازار جهاني نفت آسيب ببيند.

انتظار مي‌رود اين اقدام باراك اوباما محدوديت ديگري به بخش نفت و انرژي كشور وارد كند، چرا كه از اين پس كشورهاي خريدار نفت بايد ميان نفت ايران و تحريم‌هاي مجازات‌هاي يكجانبه آمريكا يكي را انتخاب كنند. اما از سوي ديگر تحريم هاي ايران، روي قيمت بنزين در آمريكا هم تاثير مي گذارد. پايگاه تحليلي فيسكال تاميز آمريكا در گزارشي، رويكرد اوباما در قبال ايران را اشتباه توصيف كرد و نوشته: تحريم نفتي ايران، قيمت بنزين در آمريكا را به بيش از 4 دلار رسانده است. به هرحال براي اينكه بدانيم سرنوشت نفت ايران چه پاياني دارد بايد منتظر پيامدهاي اين تصميم تازه رييس جمهور آمريكا باشيم.

سه|ا|شنبه|ا|15|ا|فروردين|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن