واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: اعتصاب و تظاهرات ضددولتي در آلمان، ايتاليا و روماني
منابع خبري از ادامه ناآرامي ها در روماني و برگزاري تظاهرات و اعتصاب در آلمان و ايتاليا خبر مي دهند.
كاميونداران ايتاليايي از روز دوشنبه در اعتراض به سياست هاي اقتصادي دولت و افزايش بهاي سوخت به جمع تاكسي داران معترض پيوسته و دست به اعتصاب زدند.
بنا به اعلام رسانه ها، كاميونداران كه به شدت از افزايش قيمت سوخت به ويژه گازوئيل خشمگين شده اند، كاميون هاي خود را به نشانه اعتراض در جاده هاي منتهي به شهر «تورين» واقع در شمال ايتاليا متوقف كردند تا بدين ترتيب صف طويلي از كاميون در سرتاسر اين جاده ها تشكيل شود.
تاكسي داران اين كشور نيز از هفته گذشته در اعتراض به سياست «آزادسازي» دولت در صنف تاكسيراني دست از كار كشيده اند. معترضان اعلام كرده اند با اين اقدام دولت به شمار رانندگان تاكسي اضافه شده در نتيجه آن حداقل درآمدي هم كه دارند، كاهش مي يابد. تاكسي داران در «رم» از زمان آغاز اين اعتصاب در حالي كه به مردم اجازه سوار شدن به تاكسي هايشان را نمي دهند، اقدام به توقف خودروهايشان در برخي از خيابانها و ميادين اصلي شهر مي كنند.
از آلمان نيز خبر مي رسد هزاران نفر از مردم در اعتراض به سياست هاي اقتصادي «آنگلا مركل» صدراعظم اين كشور راهپيمايي كردند. گزارش هاي دريافتي حاكي است، بيش از 23هزار نفر در برلين در حالي كه سياست هاي اقتصادي دولت در بخش كشاورزي را محكوم مي كردند، به سمت دفتر صدراعظم تظاهرات كردند.
بنا به گزارش شبكه تلويزيوني «پرس تي وي»، تظاهركنندگان همچنين «مركل» را به اجراي سياست هايي كه باعث افزايش بهاي مواد غذايي شده متهم كردند.
مردم «روماني» نيز ديروز در اعتراض به بي توجهي مقامات كشورشان نسبت به اعتراض هاي چند روز گذشته و تاكيد دولتمردان بر ادامه رياضت هاي اقتصادي، تظاهرات سراسري برگزار كردند.
به نوشته روزنامه انگليسي «گاردين» روز سه شنبه ساعاتي پس از اينكه مردم «بوداپست»، پايتخت روماني به خاطر حذف فرصت هاي شغلي، افزايش ماليات، كاهش حقوق و دستمزد و اصلاحات در بخش خدمات درماني به خيابان ها ريخته و خواستار بركناري «ترايان باسسكو» شدند، مردم 30 شهر اين كشور نيز با هدف مشابه به خيابان ها ريخته و عليه دولت شعار دادند.
اين تظاهرات گسترده پس از ناآرامي هاي هفته گذشته اين كشور كه به درگيري هاي شديد بين مردم و پليس منجر شد، صورت مي گيرد.
براساس اين گزارش، «باسسكو» كه در سال 2009 براي يك دوره پنج ساله به سمت رياست جمهوري روماني منصوب شده ديروز با شعارهايي همچون «مرگ بر ديكتاتور باسسكو»، «مرگ بر مافيا» روبه رو شد.
دولت روماني به دليل بحران سنگين اقتصادي در سال 2009 مبلغ 26 ميليارد دلار از صندوق بين المللي پول، بانك جهاني و اتحاديه اروپا وام گرفت. اين كشور در مقابل موظف به اجراي رياضت هاي اقتصادي به شكل كاهش 25درصدي حقوق و دستمزد كاركنان دولتي و افزايش 5 درصدي ماليات بر ارزش افزوده (از 19درصد به 24درصد) شده است.گفتني است از 13ژانويه، همه روزه صدها نفر از مردم روماني در ميدان دانشگاه واقع در مركز بوداپست عليه اجراي رياضت هاي اقتصادي تجمع مي كنند.
طي روزهاي اخير بسياري از كشورهاي اروپايي به دليل مواجه با بحران كم سابقه اقتصادي شاهد ناآرامي هاي اجتماعي بوده و اين ناآرامي ها همچنان ادامه دارد. كشورهاي بحران زده اروپايي براي دريافت وام و جبران كسري هاي كلان بودجه، مجبور به دريافت وام با شرايط ويژه كه همانا اجراي رياضت هاي طاقت فرساي اقتصادي است، مي كنند.
از سوي ديگر خبر مي رسد، كرواسي با برگزاري يك همه پرسي، طي چند سال آينده به اتحاديه اروپا ملحق مي شود.
به گزارش ايلنا، به نقل از ريانووستي، كميسيون مركزي انتخابات كرواسي اعلام كرد 25/66 درصد شهروندان كرواسي به عضويت اين كشور در اتحاديه اروپا راي دادند.
عضويت كرواسي در اتحاديه اروپا از اول ماه ژوئيه سال 2013 ميلادي و پس از طي مراحلي آغاز مي شود.
براي ورود كرواسي به اتحاديه اروپا لازم بود 50درصد راي بعلاوه يك راي از آن حمايت كرده باشد.
طبق اطلاعات منتشر شده در پايگاه كميسيون مركزي انتخابات كرواسي، 15/33درصد راي دهندگان از پيوستن به اتحاديه اروپا حمايت نكرده و در همه پرسي انجام شده راي مخالف دادند.
چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]