واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بازار نشر
بررسي عكاسي در شماره تازه« بيناب»
جديدترين شماره دوماهنامه فرهنگي – هنري «بيناب» با موضوع عكاسي منتشر شد.
به گزارش سوره مهر، اين شماره از دو ماهنامه بيناب كه دوازدهمين شماره آن است، مقالاتي با عنوان «هستيشناسي تصوير عكاسي»، «پنج يادداشت در باب پديدارشناسي تصوير عكاسانه»، «جستاري در مناسبات ميان عكاسي، هنر مدرن و پسامدرن»، «نهادها و زيباييشناسي تصوير عكاسانه»، «عكاسي و جامعهشناسي»، «تناقضهاي عكاسي ديجيتالي»، «بررسي نقش زنان در عكاسي دوره قاجار» و «رويكردهاي فرهنگي، اجتماعي در زمينه حمايت از قانون عكس و عكاسي در ايران» به چاپ رسيده است.
در «سخن سردبير» اين شماره از بيناب چنين ميخوانيم: «عكاسي معاصر از نظر جايگاه اجتماعي، همچنين سبكشناسي و حتي فني و هنري و امكانات، پهنه وسيعي را دربر ميگيرد. اين نوع بيانگري در مقام تصويرگر اصلي سيماي جامعه كنوني، جايگاهي خاص يافته است. شايد بخشي از اين گستردگي و تثبيت موفقيت اين باشد كه عكاسي ديگر يك امكان كمكي صرف براين نمايش ويدئويي يا روشها تصويرسازي قديمي مانند نقاشي و حتي طراحي محسوب نميشود.»در ادامه اين يادداشت آمده است: «نيروي رواني عكاسي و آثار تصويري كه اتكاء آنها بر رئاليسم يا واقعگرايي است، عمدتا متكي براعتبار و موثق بودن آن است. اما عكاسي در همين نوع بيانگري نماند و ساحتها گوناگوني را تجربه كرده است. در سالهاي اخير، تمايل شديد نسبت فراسوي هنجارهاي روانشناختي، عكاسي را به قلمرويي وارد ساخته است كه به دغدغه مهم اكثر عكاسان تبديل شده است.»
فصلنامه كتاب
دوره نوزدهم، شماره اول، بهار 1387 268 صفحه ـ 1200 تومان
نخستين شماره دوره نوزدهم، بهار 1387، فصلنامه كتاب منتشر شد. در اين شماره ميخوانيم: استفاده از راهكار شبكه عصبي در بازيابي اطلاعات متني، بررسي رفتار اطلاعيابي كتابداران كتابخانههاي تخصصي شهرستان اهواز در استفاده از شبكه اينترنت، بررسي نيازهاي اطلاعاتي اعضاي هيات علمي سازمان تحقيقات و آموزش كشاورزي، پايگاههاي اطلاعاتي ايكسامال و كاربرد آن در كتابخانههاي ديجيتال،...
نگاهي به آثار مسعود كيميايي در شماره جديد نقد سينما
سيامين شماره ماهنامه سينمايي «نقد سينما» با نگاهي به آثار و انديشههاي مسعود كيميايي و نيز بررسي سانسور در سينماي ايران منتشر شد.
به گزارش سوره مهر، اين ماهنامه در 4 بخش سينماي ايران، پرونده موضوعي، سينماي جهان و كارگاه فيلمنامه منتشر شده كه در شماره پيشرو «سينماي اكشن» را در بخش پرونده موضوعي خود مورد بررسي قرار داده است.
دريچههاي روشن دانايي عنوان سرمقاله يا سخن آغازين اين نشريه است كه به قلم عزيزالله حاجي مشهدي؛ سردبير ماهنامه نوشته شده و در كنار آن مطلبي باعنوان «سينما و تاريخ سينما» از شهيد اهل قلم؛ سيدمرتضي آويني در صفحه چشمانداز آمده است.
در بخشي سينماي ايران بعد از دو مطلب «نگاهي به آثار و انديشههاي مسعود كيميايي» و «سانسور در سينماي ايران»، مطالب همچون بخش آخر «كودكان و نوجوانان در فيلمهاي ايراني»، «مشاهداتي از دومين جشن سينماي مستند»، «دنياي سينماي فانتزي»، «موسيقي سازان سينماي ايران» و «جشن خانه سينما از آغاز تاكنون» ارائه شده است.
در بخش پرونده موضوعي اين شماره نقد سينماي اكشن ياحادثهاي مورد بررسي قرار گرفته است كه در اين بررسي مطالبي همچون پارهگوييهايي درباره ماهيت و ساختار سينماي اكشن باعنوان از لذت موهوم تا سلطه خشونت، سينماي اكشن؛ گلوله، آدرنالين و هيجان، سويه جذاب حادثه و سينماي اكشن نيازمند بازنگري آمده است.
خواندنيهاي مجموعه سينمايي مشهور جيمزباند، در جستجوي آرامش، بهترين فيلمهاي اكشن سال، فيزيك در سينما، هوش مصنوعي و هولوكاست در سينما هم از جمله مطالبي است كه در بخش سينماي جهان ماهنامه نقد سينما قرار گرفته است.
سينماي ايران گرفتار مميزي و آرمانخواهي موضوعي است كه در صفحه ميزگرد تخصصي سينما مورد بررسي قرار گرفته است.
جمعه 27 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 387]