واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: نوآوريهاي آبي در پيشخوان نمايشگاه پنجم
گروه انرژي- صابر درينژاد: صنعت آب كشور در اوج بحران كمآبي در حالي با فرسودگي تجهيزات شبكه توليد و توزيع آب روبهرو است كه به نظر برخي از تحليلگران پنجمين نمايشگاه بينالمللي فرصتي است تا تازهترين نوآوريهاي صنعتي به نمايش گذاشته شود.
به گزارش خبرنگار ما، اين نمايشگاه در حالي امروز به كار خود پايان ميدهد كه وزير نيرو در حاشيه بازديد از اين نمايشگاه اظهار داشت: با مباني گذشته ديگر نميتوان صنعت آب كشور را اداره كرد و بايد در مديريت آب و دستاندركاران بخش آب تحول ايجاد شود. البته شركتها و توليدكنندگان حاضر در اين نمايشگاه نيز، در مسير ايجاد تحول و نوآوري گامهاي مناسبي را برداشتهاند.
لولهگذاري زيرسطحي
مسوول يكي از واحدهاي توليدي حاضر در اين نمايشگاه با اشاره به اينكه ايران براي اولين بار موفق به توليد لولههاي بتني «پايپ جكينگ» شده است، درباره ساز و كار اين لولهها گفت: اين دستگاه براي لولهگذاري در محلهايي كه به دليل محدوديتهاي ترافيكي (مثل خيابانهاي پرتردد و بزرگراهها)، امكان كندهكاري براي اجراي عمليات لولهگذاري از روي سطح وجود ندارد استفاده ميشود؛ به طوري كه بدون نياز به مسدود كردن محل مورد نظر، تنها در گوشهاي از خيابان حفرهاي ايجاد شده و از طريق جكهاي مخصوص و به صورت زيرسطحي لولهها كار گذاشته ميشود.
پمپهاي پيشرفته ايراني
اما در گوشهاي ديگر از نمايشگاه غرفهداري كه مفصلا به گفتوگو با وزير نيرو در حين بازديد از نمايشگاه پرداخت و به خلاقيتها و ابداعات متخصصان بخش آب و فاضلاب كشور اشاره كرد، در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: هم اكنون اغلب پمپهاي مورد استفاده در صنعت آب كشور راندمان كاري پاييني دارند. اين پمپها به طور عمده 50 تا 60درصد بازدهي دارند، اما نمونههاي خارجي و وارداتي راندماني بالاي 82درصد دارند. وي در ادامه با اشاره به اينكه ايران به تكنولوژي توليد پمپهايي با راندمان مشابه نمونههاي خارجي دست پيدا كرده است، تصريح كرد: با كارخانهاي كه به تازگي در شهرك صنعتي اشتهارد تاسيس كردهايم تا دو ماه آينده اين نوع پمپها در داخل توليد خواهد شد.
كنتور هوشمند
يكي ديگر از نوآوريهايي كه در صنعت آب كشور رخ داده و در نمايشگاه پنجم به نمايش درآمده است، دستگاه كنتور برق هوشمند پمپهاي آب، لجنكش و ... است. اين دستگاه هوشمند توانايي نشان دادن خرابيهاي احتمالي در داخل لولهها و پمپها را دارا است، به گونهاي كه با استفاده از صفحه نمايش تعبيه شده روي آن، ميتوان پي برد دليل خرابي چيست؟ اين دستگاه قادر است خرابيهايي از قبيل بالا و پايين شدن ولتاژ و اورلود شدن پمپ، خشك شدن و دو فاز شدن چاه آب و ايجاد اختلال در قسمتهايي كه پيش از اين قابليت دسترسي و تشخيص خرابي در آن ممكن نبود را اعلام و از گسترش آن جلوگيري كند.
95 درصد سقف خودكفايي
علياصغر قانع، معاون نظارت بر بهرهبرداري شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور درحاشيه پنجمين نمايشگاه بينالمللي صنعت آب و تاسيسات آب و فاضلاب هم گفت: ضريب 95درصدي خودكفايي در توليد تجهيزات صنعت آب و فاضلاب در شرايطي حاصل شده است كه ايران تا پيش از انقلاب اسلامي بيش از 95درصد نيازهاي خود را در اين صنعت از خارج تامين ميكرد.
به عقيده بسياري از كارشناسان و متخصصان حاضر در اين نمايشگاه اگرچه ظرفيتهاي بالقوه موجود در صنعت آب و فاضلاب كشور بيش از اين محصولات و توانمنديهاي ارائه شده در نمايشگاه پنجم است، اما همين تلاشها و نوآوريها بايد با سرعت و شتاب بيشتري پيگيري شود، چرا كه ميانگين هدر روي آب در ايران به دليل استفاده از تكنولوژيهاي قديمي و اغلب فرسوده بسيار بالاتر از استانداردهاي جهاني است.
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]