واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: نشانه هاي افسردگي
تغيير وزن و اشتها: بعضي از افراد مبتلا به افسردگي اشتهاي خود را ازدست ميدهند و دچار كاهش وزن ميشوند. بعضي ديگر از افراد به نوع خاصي از غذاها مثل كربو هيدراتها علاقه مند شده و در اين حالت مبتلا به چاقي ميگردند.
بيشتر افراد درباره علايم احساسي بيماري افسردگي اطلاعاتي دارند. با اين همه در بسياري از موارد افرادي كه به بيماري افسردگي مبتلا ميشوند، در نخستين ماههاي ابتلا به اين بيماري تصور ميكنند بدنشان اختلالات فيزيكي پيدا كرده، در حالي كه بسياري از علايم بيماري افسردگي مانند بياشتهايي يا حالت تهوع و سردرد در واقع نشانههايي از سوءكاركرد روان آنهاست .
افسردگي يك بيماري روحي و رواني است كه عوارض جسمي زيادي دارد كه البته بسياري از آنها براي عموم مردم ناشناخته است. از جمله اين عوامل سردرد، كمردرد، اختلالات گوارشي و اختلال در خواب است كه در ادامه اين مطلب جزييات بيشتري از آنها ارايه شده است.
سردردها: سردردها در بين افراد مبتلا به افسردگي بسيار رايج است. اگر فرد اخيرا مبتلا به سردرد ميگرني شده باشد، با بروز افسردگي شديدتر هم ميشود.
كمر درد: اگر فرد قبلا مبتلا به كمر درد بوده است، افسردگي مزيد بر علت شده و درد را شديدتر ميكند.
درد مفاصل و ماهيچهها: به طور كلي افسردگي باعث ميشود كه دردهاي مزمني مانند درد مفاصل بدتر شود.
درد قفسه سينه: به طور واضح بايد گفت كه در صورت احساس چنين دردي بدون هيچ تاملي بايد به پزشك مراجعه كرد و مورد آزمايش قرار گرفت. زيرا ممكن است علامت يك بيماري جدي قلبي باشد. ولي به طور كلي در هنگام افسردگي نيز اين درد احساس ميشود.
اختلالات گوارشي: از جمله علايم گوارشي ناشي از افسردگي عبارتند از احساس تهوع و استفراغ. همچنين فرد ممكن است دچار اسهال شود يا به طور مزمني مبتلا به يبوست شود.
احساس خستگي و فرسودگي: مهم نيست كه فرد چه مقدار خوابيده است، ولي با اين حال احساس خستگي خواهد كرد. به طوري كه خارج شدن از رختخواب براي فرد بسيار سخت و حتي غيرممكن ميشود.
اختلالات خواب: در وضعيت افسردگي اغلب افراد دچار كمخوابي ميشوند. در اين حالت فرد خيلي زود از خواب بيدار ميشود يا خيلي دير به خواب ميرود. در نوع ديگر، فرد بيش از اندازه نرمال و طبيعي به خواب ميرود.
تغيير وزن و اشتها: بعضي از افراد مبتلا به افسردگي اشتهاي خود را ازدست ميدهند و دچار كاهش وزن ميشوند. بعضي ديگر از افراد به نوع خاصي از غذاها مثل كربو هيدراتها علاقه مند شده و در اين حالت مبتلا به چاقي ميگردند.
احساس سرگيجه و منگي: اين مورد نيز از ديگر علايم و نشانههاي افسردگي است. خيلي از افراد مبتلا به افسردگي به موقع درمان نميشوند. چون اغلب پزشكان در تشخيص علت اصلي اين اختلالات دچار گمراهي ميشوند. همانطور كه گفته شد، اين علايم و تغييرات فقط در سر اتفاق نميافتد، بلكه كليه نقاط بدن را تحت تاثير قرار ميدهد. مثل دستگاه گوارش. به نظر ميرسد كه افسردگي به دليل عدم تعادل در بعضي از مواد شيميايي خاص مغز اتفاق ميافتد. بعضي از اين مواد شيميايي نقش موثري در چگونگي احساس درد دارند. بنابراين محققان معتقدند كه نوع دردي كه بيمار افسرده تجربه ميكند با ساير افراد فرق ميكند.
درمان علايم فيزيكي: در بعضي از موارد رواندرماني و دارو به صورت تركيبي براي درمان مورد استفاده قرار ميگيرد كه در مجموع باعث رفع علايم نيز ميشود. اما بهتر است كليه علايم فيزيكي كه فرد احساس ميكند را به پزشك اطلاع دهد. نبايد فكر كرد كه خود به خود برطرف ميشود، شايد به مداواي فوقالعادهيي نياز باشد. مثلا اگر فرد مبتلا به بيخوابي شده، پزشك داروي ضد اضطراب تجويز خواهد كرد كه باعث ميشود فرد احساس آرامش بيشتري داشته باشد و راحتتر به خواب رود. بعضي از داروهاي ضد افسردگي نظير سيمبالتا (cymbalta) و افكسور(effexor)باعث رفع دردهاي مزمن نيز ميشوند. همچنين بعضي از روشهاي روان درماني وجود دارد كه به فرد كمك ميكند تا بهتر بر درد غلبه كند.
منبع: امين جامعه
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]