واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: سفر به تركمنستان
سرمايه :تصميم هاي آني براي سفر به سرزمين هايي كه هيچ اطلاعاتي از قوانين آن نداريم ما را دچار مشكلات زيادي مي كند، گاه موجب مي شود هرگز موفق به بازكردن چمدان مان در آن سوي مرز نشويم و عكسي از سفر به آنجا در آلبوم خاطرات مان جاي نگيرد. حال اگر مي خواهيد آلبوم عكس هاي سفر به تركمنستان تان را ورق بزنيد توصيه هاي زير را بخوانيد.
- براي سفر به تركمنستان با شركت هاي معتبر توريستي كه در زمينه سفر به اين كشور داراي حسن شهرت و اعتبار هستند و به تعهدات خود در خصوص حمل ونقل، اسكان و امكانات هتل عمل كرده اند سفر كنيد. در اين خصوص از هماهنگي ميان شركت فرستنده و پذيرنده اطمينان حاصل كنيد.
-براساس قوانين تركمنستان ثبت ورود و خروج جهانگردان در اداره اتباع خارجي بر عهده شركت هاي توريستي بوده و نحوه پرداخت مبلغ مورد نظر براي اين كار بايد طبق قرارداد مشخص باشد.
- كليه اتباع خارجي در صورت ورود و اقامت در تركمنستان بايد نسبت به درج مهر
ثبت آوير (اتباع خارجه) در گذرنامه اقدام كنند در غير اين صورت در مرحله اول جريمه و در صورت تكرار موضوع (در مدت يك سال از تاريخ جريمه اوليه) علاوه بر جريمه ظرف مدت 24 ساعت از كشور اخراج مي شوند همچنين براي پنج سال به تركمنستان ممنوع الورود خواهند شد.
- هر مسافر يا ميهمان خارجي كه پا به خاك تركمنستان مي گذارد موظف است ظرف مدت سه روز در اداره دولتي ثبت اتباع خارجي - كه «آوير» ناميده مي شود رواديد خود را توسط ميزبان به ثبت برساند. دايره مذكور در بعدازظهر روز هاي شنبه، يكشنبه و ايام تعطيل رسمي كشور تعطيل است همچنين روز ورود مسافر جزء مهلت سه روزه محسوب نمي شود. در صورت عدم مراجعه مسافر ميهمان به دايره «آوير» مبلغ دو ميليون و500 هزار منات جريمه به صورت نقدي از مسافر خاطي دريافت مي شود و اگر اين مورد دوبار پي درپي براي كساني كه رواديد خود را تمديد كنند، روي دهد علاوه بر جريمه مجدد از كشور اخراج شده و تا پنج سال ممنوع الورود به تركمنستان مي شوند.
- با توجه به وجود مناطق ممنوعه در تركمنستان از سفر به اين مناطق خودداري كرده يا در صورت سفر با ادارات ذي ربط در كشور تركمنستان هماهنگي و مجوز لازم را اخذ كنند. مهم ترين اين مناطق عبارتند از «دانش آموز - تركمن آباد - منطقه تمور و فيروزه»، ايستگاه هاي راه آهن و فرودگاه هاي مناطق ذكر شده نيز شامل مناطق ممنوعه هستند. همچنين وزارت طبيعت تركمنستان در جهت حفاظت از محيط زيست و جلوگيري از بروز حريق هاي احتمالي بازديد هاي گردشگري و سفر به بعضي از مناطق را از ماه مه تا نوامبر (11 ارديبهشت تا 9 آبان) ممنوع اعلام كرده است كه اين مناطق عبارتند از «باد خيز و كوتين داغ، كوپه داغ، آمو دريا، خرز داغ و سونت.»
-مسافران و اتباع خارجي كه وارد تركمنستان مي شوند ملزم به همراه داشتن گذرنامه يا تصوير مهر شده آن و كارت سبز «آوير» در تمامي مدت اقامت هستند.
-در صورت مفقود شدن گذرنامه مي توانيد به سفارت ايران در عشق آباد يا سركنسولگري ايران در مرو و همچنين به سازمان ميزبان در تركمنستان و ارگان هاي مربوطه مراجعه كنيد.
- انتخاب محل اقامت (منزل مسكوني استيجاري يا هتل) آزاد است به شرط آنكه منزل مسكوني خصوصي باشد و صاحب خانه مجوز براي اين كار داشته باشد (ميزبان در قبال اعمال و رفتار مسافر ميهمان) اعم از توريست، بازرگان، دانشجو و ... و تردد آن، تغيير محل اقامت و سكونت پاسخگوست. همچنين پيشنهاد مي شود مسافران ميهمان از ترك محل سكونت بدون همراهي ميزبان و حضور در محل هاي تجمع افراد ناشناس يا شركت در مجالس غيرمتعارف پس از ساعت 23 اكيداً خودداري كنند.
-عدم سفر به خارج از شهر يا اماكن توريستي بدون همراهي راهنماي توريستي در صورتي كه قصد سفر به شهرهاي ديگري غير از عشق آباد را داريد بايد رواديد با قيد اجازه سفر به شهر مورد نظر درخواست كنيد. تخلف از اين موارد جريمه نقدي و در برخي موارد ممنوع الورود شدن فرد را به همراه دارد.
-از ارتباط با افراد ناشناس و قبول بسته هاي سفارشي خودداري كنيد.
رواديد توريستي
براي دريافت رواديد ورود به تركمنستان تبعه خارجي مي تواند با توجه به نوع رواديد مورد نظر خود دعوتنامه ارسال شده به نام خود را به همراه مدارك لازم از جمله گذرنامه و ... گرفته و به سفارتخانه ها، بخش كنسولي و كنسولگري هاي تركمنستان در كشور متبوع خود مراجعه كنند. رواديد ها مدت هاي مختلفي از 10 روز تا يك ماه و سه ماه و يك سال براي دانشجويان دارد. رواديدهاي توريستي قابل تمديد نيست و امور مربوط به آنها بر عهده آژانس هاي توريستي است. آدرس سفارت ايران در تركمنستان: عشق آباد، خيابان تهران، شماره سه.
- كد و تلفن تماس از ايران با سفارت جمهوري اسلامي ايران در عشق آباد:
4-349361- 0099312
- كد و شماره تلفن تماس از داخل تركمنستان با سفارت: 4-349361-80012
منبع: http://www.turkmenstudents.com
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1725]