تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دوست ندارم كه در كودكى از دنيا مى رفتم و وارد بهشت مى شدم و بزرگ نمى شدم تا پروردگارم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851401596




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نمايش 40 فيلم مستند برگزيده‌ي جشن خانه سينما از 16 تا 22 مهرماه مديرعامل خانه سينما: محدود شدن به سينماي حرفه‌يي، مرگ سينماست


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نمايش 40 فيلم مستند برگزيده‌ي جشن خانه سينما از 16 تا 22 مهرماه مديرعامل خانه سينما: محدود شدن به سينماي حرفه‌يي، مرگ سينماست


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما

محمدمهدي عسگرپور مديرعامل خانه سينما و مجتبي ميرتهماسب، ناصر صفاريان و بهرام عظيم‌پور از اعضا هيات مديره‌ي انجمن مستندسازان، طي يك نشست خبري به بهانه‌ي اعلام برنامه‌هاي نمايش 40 فيلم مستند برگزيده جشن خانه سينما، از دغدغه‌ي نمايش فيلم‌هاي مستند سخن گفتند.

به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عسگرپور به عنوان مديرعامل خانه‌ي سينما، در اين نشست به دلايل حضورش در اين نشست اشاره كرد و گفت: اصرار داشتم براي تكريم از اين صنف در اين نشست حضور داشته باشم. چراكه بسياري سينما را مترادف با سينماي حرفه‌اي مي‌دانند، در صورتي‌كه تفكيك بخش‌هاي مختلف سينما مي‌تواند كمكي موثر به سينما بكند.

او مطرح كرد:اگر روزي سينماگران حلقه سينما را به قدري تنگ كنند كه تنها محدود به سينماي حرفه‌اي شود، آن روز، روز مرگ سينما است.

او در ادامه مساله‌ي اكران فيلم‌هاي برگزيده جشن خانه سينما را امري ارزشمند و مهم برشمرد و گفت: در خلال جشن امسال بارها از داوران و اعضاي هيأت انتخاب شنيدم كه امسال مستندهاي بسيارخوبي ساخته شده است و حتي كميت و كيفيت اين فيلم‌ها به گونه‌اي بود كه عده‌اي سال جاري را بهترين سال نمايش فيلم‌هاي مستند دانستند.

عسگرپور خاطرنشان كرد: همواره بحثي تحت‌عنوان عرضه مستند مطرح بوده و هست و اين بخش از سينما به نوعي همواره مهجور بوده است، بنابراين ما بايد اين بحث را مطرح كنيم.

مديرعامل خانه سينما در عين حال مساله‌ي اكران فيلم‌هاي مستند و انيميشن را خاص ايران ندانست و گفت: بسياري از كشورها با اين مشكل روبرو هستند. اين درحالي است كه در بسياري از كشورها خلاء مربوط به اكران اين فيلم‌ها به واسطه تلويزيون پر مي‌شود و همين مسئله موجب ارتقاء تلويزيون و اين فيلم‌ها مي‌شود، اما در ايران وضعيت به گونه‌اي متفاوت است و صداوسيما نيز براساس سياست‌هاي خاص خود تصميم مي‌گيرد و اين مسئله موجب مهجورماندن اين فيلم‌ها مي‌شود كه اين مهجوربودن به هيچ‌وجه پسنديده نيست.

وي با بيان اين‌كه گاه مهجور واقع‌شدن اين فيلم‌ها برخي آفت‌هاي صنفي را به همراه دارد، عنوان كرد: البته در جشن مستندسازان هيچ‌گونه پديده منفي‌اي وجود نداشت. اما گاه شاهديم كه اين مشكلات در برخي از صنف‌ها تبديل به نوعي نازپروردگي مي‌شود و افراد اين صنف‌ها حالت اعتراض‌آميز به خود مي‌گيرند كه اين مسئله اصلا براي پديده‌هاي فرهنگي كشور مناسب نيست.

عسگرپور در ادامه با اشاره چگونگي وضعيت نمايش فيلم‌ها گفت: بهترين راه اين است كه ورودي و خروجي مخصوصي براي آثار مختلف سينمايي وجود داشته باشد و هر اثري با بهره‌گيري از مخاطب خاص خود محلي براي اكران داشته باشد و در نهايت اين تعادل به كاهش اعتراضات صنفي منجر ‌شود.

مديرعامل خانه سينما در بخش ديگري از صحبتش نيز به وضعيت سينماي داستاني اشاره كرد و گفت: درحال حاضر فيلم‌هاي سينمايي نيز از اكران وضعيت مناسبي ندارند، اگرچه طي سال‌هاي اخير افزايش تعداد سالن‌هاي سينما كمكي به اين موضوع بوده است، اما هنوز تعداد سالن‌ها كافي نيست و عدم اكران فيلم‌ها پس از مدتي موجب مي‌شود، هنرمند جايگاه خود را پيدا نكند و دچار نوعي شُبهه شود.

عسگرپور افزود: از ابتدا نيز قرار نبوده جشن خانه سينما صرفا فضايي براي اكران فيلم‌ها باشد،‌ بلكه هدف اين جشن آن بوده كه عده‌اي از هنرمندان گردهم آيند و آثار يكديگر را مورد بررسي و قضاوت قرار دهند حتي اگر آن قضاوت از نظر سازندگان آثار پسنديده نباشد، لذا هرگونه بحث حاشيه‌اي ديگري پيرامون اين جشن منتفي است.

سپس مجتبي ميرتهماسب رييس هيأت‌مديره انجمن مستندسازان گفت: ايرادي كه به نمايش فيلم‌هاي مستند وارد است، حجم سالن است كه با توجه به اشتياقي كه طي 3-2 سال گذشته براي تماشاي اين فيلم‌ها شاهد بوديم، با نوعي محدوديت مواجه است.

او در ادامه دليل اكران اين فيلم‌ها تنها در سالن خانه سينما را به دليل بودجه محدود انجمن دانست و خاطرنشان كرد: البته موضوع ديگر آن است كه ترجيح مي‌داديم اكران اين فيلم‌ها به شيوه‌اي تخصصي‌تر انجام شود.

اين مستندساز همچنين عنوان كرد: شانسي كه امسال داشتيم آن بود كه اداره نظارت وارزشيابي نسبت به صدور پروانه نمايش اين فيلم‌ها بسيار سريع اقدام كرد و البته در اين ميان برخي فيلم‌ها اشكالات كوچكي نيز داشتند كه قرار شده است اين مشكلات از سوي كارگردانان آن‌ها برطرف شود.

او همچنين به تجمع انجمن مستندسازان و انجمن تهيه‌كنندگان مستند در سال جاري اشاره كرد و گفت: از امسال آئين‌نامه ويژ‌اي طراحي شده كه قرار است كارگروهي متشكل از اين 2 گروه شكل بگيرد تا بدين‌ترتيب ما در سال‌هاي بعد با مشكلات و ضعف‌هاي كمتري مواجه شويم و برگزيدگان جشن خانه سينما شاهد جايگاه و نگاهي تخصصي‌تر باشند تا در آن شرايط جايزه‌ها كاملا كارشناسانه اهدا شده باشد.

ميرتهماسب درباره زمان اكران اين فيلم‌ها نيز عنوان كرد: طي سال‌هاي گذشته به تدريج فاصله نمايش اين فيلم‌ها با زمان برگزاري جشن كمتر شده است و در سال آينده قصد داريم فيلم‌ها را با توجه به مخاطبان خاص آن‌ها كه معمولا از قشر دانشجو هستند در اواخر شهريورماه و با فاصله بسياركمي با برگزاري جشن اكران كنيم.

كارگردان مستند «راز گل سرخ» در پاسخ به سوال ديگري درباره تلاش انجمن براي نمايش و اكران فيلم‌هاي مستند در حد گسترده نيز گفت: يكي از محورهاي اصلي فعاليت‌هاي انجمن مستندسازان، حمايت و كمك به فروش آثار مستقل است و انجمن همواره در تلاش است تا چنين اقدامي شكل بگيرد. البته ريتم اين روند كمي كند است و شايد اين مسير طولاني مدتي باشد، اما به هرحال اين مسئله از اهداف و آرزوهاي انجمن مستندسازان به شمار مي‌رود.

ميرتهماسب در پايان صحبت‌هايش خاطرنشان كرد: خانه سينما از 29 صنف تشكيل شده كه تمام اين صنف‌ها در كنار يكديگر به سينماي داستاني مي‌پردازند و تنها صنف مستندسازان و تهيه‌كنندگان مستند هستند كه به تنهايي حمايت از فيلم‌هاي مستند را برعهده دارند و در نهايت تمام تلاش‌هاي اين صنف موجب شده است اين صنف 2 سال متوالي به عنوان صنف برگزيده انتخاب شود و همين مسئله مسووليت هيأت‌مديره جديد اين انجمن را سنگين‌تر مي‌كند.

به گزارش ايسنا، ناصر صفاريان عضو هيئت مديره انجمن مستندسازان نيز در اين نشست، اكران فيلم‌هاي مستند را مجالي كوچك براي ديده‌شدن فيلم‌هاي جشن خانه سينما دانست و با اشاره به اكران برگزيدگان فيلم‌هاي كوتاه در سال جاري، اظهار اميدواري كرد كه در سال‌هاي آتي فيلم‌هاي انيميشن نيز به اين زنجيره اضافه شوند.

او درباره تفاوت هفته فيلم امسال با سال‌هاي گذشته نيز عنوان كرد: در سال‌هاي گذشته علاوه بر اكران فيلم‌هاي جشن خانه سينما، برخي مستندهاي برگزيده سال نيز در اين هفته فيلم‌ها اكران مي‌شدند، اما امسال به دليل حجم بالاي فيلم‌ها و كمبود تعداد سالن‌ها اين بخش حذف شده است.

وي تفاوت ديگر اين هفته فيلم با هفته فيلم‌هاي گذشته را اضافه‌شدن سانس‌هاي صبح دانست و گفت: در برنامه سال جاري هريك از اين فيلم‌ها 2 بار به نمايش درمي‌آيند.

بهرام عظيم‌پور از اعضاي هيأت‌ انتخاب جشن خانه سينما و دبير اجرايي هفته فيلم‌هاي مستند نيز با ارايه آماري از فيلم‌هاي ارايه‌شده به جشن مستند خانه سينما گفت: در جشن مستند خانه سينما 33 فيلم از مركز گسترش سينماي مستند و تجربي، 8 فيلم از شهرداري، 7 فيلم از تلويزيون و 21 فيلم از انجمن سينماي جوان ارايه شده بود و 131 فيلم نيز توسط كارگردانان و به صورت مستقل ارايه شده بودند كه اين مسئله نشان‌گر آن است كه هنوز علي‌رغم مشكلات متعدد، كارگردانان زيادي خودشان مستقلا به تهيه فيلم‌هاي مستند اقدام مي‌كنند.

او درباره موضوع فيلم‌هاي جشن نيز متذكر شد: امسال توجه فضاهاي شهري، اجتماعي و اقتصادي بيشترين حجم موضوعي را به خود اختصاص مي‌داد و برخلاف سال‌هاي گذشته كه فيلم‌هاي روستايي اهميت زيادي داشتند امسال تنها 21 فيلم به اين موضوع مربوط مي‌شود.

به گزارش ايسنا، سومين هفته فيلم مستند از 16 تا 22 مهرماه در چهار سانس 10 ، 12، 14:30 و 17:30 به نمايش 40 فيلم برگزيده‌ي مستند جشن خانه سينما مي‌پردازد.

گفتني است: حمايت از برگزاري اين مراسم علاوه بر خانه سينما برعهده موسسه فرهنگي-هنري «آواي خورشيد»، «موسسه موسيقي بتهون»، انتشارات «روزنگار»، نشر «ماهور» و شركت فيلم‌سازي

«هنرنماگستر» است.

انتهاي پيام
 يکشنبه 14 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن