واضح آرشیو وب فارسی:شبکه فن آوری اطلاعات ایران: عضو شوراي مركزي كارگزاران : فضاي انتخابات رياست جمهوري، مانند صفحه شطرنج است
عـضــــو شــــوراي مــــركــــزي حـــزب كـــارگـــزاران سازندگي، فضاي سياسي انتخابات رياستجمهوري دهم را همانند صفحه شطرنج خواند و تصريح كرد كه نوع حركت هر طرف در اين صفحه، ميتواند مسير اين بازي را تغيير دهد. در گفتگو با ايسنا، همچنين اظهار كرد: در كشور ما نظام سياسي دو قطبي است و فعالان سياسي در اين دو قطب حضور دارند و مبناي تفكرات هر يك شناخته شده است؛ چرا كه مـرامنـامـههـا، عـمـلـكـرد، سـوابـق، روابط و مناسبات اجتماعي هر يك از آنها نشان ميدهد كه دو قطب مقابل هم قرار گرفتهاند؛ با اين وصف ميتوان گفت در كشور ما جبههبندي درونجناحي، مفهوم چنداني پيدا نميكند. وي افزود: بحث جدي اصلاحطلبان اين است كه وقتي در قالب يك تشكل سياسي واحد هستيم، بايد يك كانديدا داشته باشيم و براي اين امر بايد برنامهريزي مناسبي صورت بگيرد كه البته در اين راستا طرحهايي پيشنهاد شده؛ مانند برنامه آقاي نجفي و يا طرحهاي ديـگــر. بـنــابــرايــن مــيتــوان گـفـت بـا بـرنـامـهريـزي و كلاننگري، امكان اجماع براي اصلاحطلبان وجود دارد. آقايي همچنين انشعابهاي درونجناحي را ظاهري و فرعي خواند و خاطرنشان كرد: در جناح اصولگرا، به عنوان مثال اگر تقسيماتي به دو يا سه بخش صورت گرفته، حداكثر اختلافشان مثلا در نحوه هزينه كرد بودجه است و يا مسائلي از اين قبيل؛ بنابراين مجموع اختلافات، ريشهاي نيست ؛ پس به نظر نميرسد در اين طيف مرزبندي جدي وجود داشته باشد، بلكه آنها حول محور قدرت جمع شده و تفكرات خاص خود را دارند؛ لذا نميتوان شكلگيري جريان سومي را از درون آنها ممكن دانست. وي ادامه داد: در جريان اصلاحات نيز اين امر صادق است؛ يعني اگر درون اين طيف گروههايي هستند كه به هم انتقاد دارند، هيچ گاه اساس كار يكديگر را زير سوال نميبرند، بلكه برخي اظهاراتشان بيشتر مربوط به دلخوريهايي است كه از مجلس ششم و يا دولت گذشته باقي مانده؛ بنابراين به عقيده من، هنوز فضايدو قـطـبـي در عرصه سياسي كشور حاكم است و رقابتهاي درون جناحي، به شكلگيري انشعابات منجر نشده اسـت. اين عضو شوراي مركزي حزب كارگزاران سازندگي در ادامه با بيان اينكه اگر خاتمي در انتخابات رياستجمهوري دهم حضور پيدا نكند، امكان تعدد كانديدا در هر دو جناح بيشتر خواهد بود، گفت: با توجه به اينكه در جبهه اصلاحات بحث حضور خاتمي مطرح است و البته ايشان شخص معقولي هستند، به نظر من اين امر ميتواند موجب شود كه اصولگرايان نيز بر احمدينژاد به توافق برسند؛ بنابراين چنانچه در جناح اصولگرا يا اصلاحطلب تصميم بر انتخاب كانديداي واحد باشد، تصوير آن در جناح مقابل نيز مشاهده ميشود؛ پس بايد صبر كرد و ديد حركتي كه مانند صفحه شطرنج آغاز شده به چه سمتي ميرود كه البته دقت بالا و تدبير لازم هر جناح را ميطلبد. آقايي همچنين با بيان اينكه آموزههاي زيادي در سطح دنيا وجود دارد كه بايد از آنها بهره لازم را برد، درباره الگوبرداري از رقابتهاي انتخاباتي در ساير كشورها گفت: در بسياري از كشورهاي دنيا، حتي در فعاليتها و رقابتهاي سياسي در آمريكا نكات مثبتي وجود دارد كه ميتوان از آنها استفاده كرد . به عنوان مثال احزاب و گروههاي سياسي، مردم را به اشكال مختلف وارد عرصه سياسي و كانديداها، طرحها و برنامههاي خود را به صورت شفاف اعلام ميكنند و مهمتر از همه اينكه مسئوليتپذيري براي كانديداها يك اصل است كه بايد از همه اينها درس بگيريم؛ البته نكات منفي هم در انتخابات آنها وجود دارد كه از جملهآن حاكميت پول بر سياست و تبليغات كاذب را ميتوان نام برد.
قطبي شدن انتخابات، مصالح و منافع ملي را تامين مي كند
عضو بنياد باران گفت: بعيد است اصلاحطلبان تجربه تلخ تكثر در انتخابات نهم رياست جمهوري را فراموش كنند و بدون ائتلاف وارد عرصه انتخابات آينده شوند. سيدحسن رسولي در گفتگو با ايسنا افزود: حفظ و تداوم ائتلاف از سوي بزرگان جبهه اصلاحات ، مــهــمتــريــن راهــبــرد اســت كــه خـوشـبـخـتـانـه مجمع روحانيون مبارز، فعاليتهاي اميدوار كنندهاي را آغاز كرده است. وي دو قطبي شدن انتخابات رياست جمهوري دهم را ضرورتي اجتنابناپذير دانست و با بيان اينكه " دو قطبي شدن انتخابات، موجب رسيدن هر دو جناح سياسي كشور به كانديداي واحد ميشود" اظـهـار كرد: قطبي شدن صحنه رقابتهاي سياسي ميتواند باعث ايجاد نشاط و شادابي سياسي در سطح جامعه گردد و در عين حال به لحاظ رقابتي ميتواند ضريب مشاركت سياسي را بالا ببرد. وي با بيان اينكه "با افزايش قدرت ملي از طريق راي مردم در صندوقهاي انتخابات، ميتوانيم با توانمندي بيشتري به حل مشكلات و عبور از اين شرايط بپردازيم" گفت: در چنين شرايطي موثرترين راهبردي كه نظام جمهوري اسلامي ميتواند اتخاذ كند، اراده جدي براي برگزاري يك انتخابات رقابتي و خلق حماسه ملي ديگر است. وي ادامه داد: قطبي شدن انتخابات ميتواند مصالح و منافع ملي ايران و ايرانيان را تامين كند. به نظر من، با نگاهي به انتخابات مجلس هشتم و تامل در آن، ميتوان گفت كه مهمترين پيام اين انتخابات، پايدار بودن موقعيت دو جناح اصيل سياسي كشور حول محور مجمع روحانيون مبارز و جامعه روحانيت مبارز بود كه اين صـفبندي كه حاصل تدابير دورانديشانه حضرت امام(ره) محسوب ميشود در دوره هشتم انتخابات مجلس، مجدداً مورد اقبال دو جريان اصيل سياسي كشور و افكار عمومي قرار گرفت.
چگونگي حضور در انتخابات، مهم است
رئيس دورهاي شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات در خصوص ارائه درخواست سازمان مجاهدين به خاتمي براي حضور در رقابت انتخاباتي رياستجمهوري آتي گفت: هنوز در خواست رسمي خود را به خاتمي ارائــه نـكــردهايــم.مـحـمــد ســلامـتـي دبـيـركـل سـازمـان مـجــاهــديـن انـقـلاب اسـلامـي در گـفـتـگـو بـا فـارس در خصوص نشست دبيران كل احزاب اصلاح طلب كه امروز برگزار ميشود گفت: دبيران كل گروهها و احزاب وابسته به جبهه اصلاحات، به دعوت شوراي هماهنگي اين جبهه نشستي را برگزار خواهند كرد. دبيركل سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي در پاسخ به اين سوال كه آيا در اين نشست از اعضا درخواست خواهيد كرد كه از كـانديداتوري شخص خاصي حمايت كنند؟ اظهار داشت: هر گروه جمعبندي خاص خود را در خصوص انتخابات رياست جمهوري دارد كه ممكن است در اين نشست مطرح شود؛ اما در نشست امروز برنامه و بحث در خصوص اشخاص در نظر گرفته نشده است و چگونگي حضور در انتخابات مهم است.
نمي توان به جرات گفت اصولگرايان كانديداي واحد خواهند داشت
دبير استاني جبهه پيروان خط امام و رهبري در مورد رسيدن اصولگرايان به يك كانديداي واحد در جريان انتخابات رياست جمهوري گفت: تحقق اين امر به نحوه تعامل و رايزنيهاي طيفهاي مختلف اصولگرا با يكديگر بستگي دارد. ابوالقاسم رئوفيان در گفتگو با ايسنا افزود: اجماع در اين زمينه معلول و محصول نوع رفتارهاي متقابل و رايزنيهايي است كه در واقع احزاب و گروهها و شخصيتهاي اصولگرا با يكديگر دارند و به جرات نمي توان گفت كه اصولگرايان قادر خواهند بود نامزد واحدي را براي انتخابات رياست جمهوري دهم معرفي كنند. وي با بيان اينكه " براي اينكه اصولگرايان به اجماع در مورد يك كانديداي واحد برسند، بايد موانع تحقق اين هدف را شناسايي و برطرف كنند" گفت: بايد توجه داشت كه انتخابات رياست جمهوري يك انتخاب ملي است و در واقع براي تصميمگيري بايد نگاهي بسيط و عميق داشت و يك پروژه ملي را طي كرد. وي گفت: در كنار اين راه حل كه اصولگرايان بتوانند در مورد يك كانديداي واحد به وحدت نظر برسند، مدل دوم اين است كه اصولگرايان نسبت به معرفي نامزدهاي اصولگرا اقدام كنند؛ شكل اول اين است پس از اينكه چند كانديدا را معرفي كردند با بررسيهايي كه انجام ميدهند و بازخوردها و جوابهايي كه دريافت ميكنند از بين اين كانديداها به يك يا دو نفر يا حداكثر سه كانديدا برسند؛ البته هرچه تعداد نامزدهاي اصولگرا در اين عرصه كمتر باشد اين به نفع اصولگرايان خواهد بود، چراكه آراءشان شكسته نميشود.
پنجشنبه 13 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه فن آوری اطلاعات ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 430]