واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: منابع غربي: مذاكرات سوريه و اسراييل به انتخابات آمريكا مرتبط است
كليات
دمشق - منابع ديپلماتيك غربي در دمشق روز پنجشنبه گفتند كه تحول در گفت و گوي صلح بين سوريه و اسراييل مربوط به انتخابات رياست جمهوري آمريكا است به گفته اين گروه ، وضعيت ايهود اولمرت نخست وزير رژيم اشغالگر قدس نيز كه احتمال محاكمه وي به دليل فساد مالي وجود دارد، با اين پرونده گره خورده است.
اين منابع به خبرنگار ايرنا گفتند: بنا بر اطلاعات موجود اين گفت و گو از دوشنبه آغاز شده است. اسراييل در سطح مشاوران نخست وزير در گفت و گو شركت كرده است اما سطح شركت طرف سوري مشخص نيست.
روز چهارشنبه موضوع آغاز گفت و گوي غيرمستقيم صلح ميان سوريه و اسراييل درباره ارتفاعات جولان توسط دمشق ، آنكارا و رژيم اشغالگر قدس اعلام و تاييد شد.
آنان تاكيد كردند: اعلام آغاز گفت و گو از سوي دو طرف سوري و اسراييلي ميتواند كمكي مثبت به دولت اولمرت در برابر مشكلات فرارويش باشد.
بشار اسد رييس جمهور سوريه مدتي قبل در گفت و گو با روزنامه الوطن قطر با اشاره به ميانجيگري تركيه به ويژه اردوغان در يك سال گذشته يادآور شد: ما از گفت و گوي مستقيم سخن نميگوييم بلكه از نقش تركيه براي انتقال اطلاعات جهت ايجاد زمينه مشترك به منظور آغاز گفت و گوهاي مستقيم در آينده سخن ميگوييم.
رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه هفتم ارديبهشت ماه در چارچوب ميانجيگري بين سوريه و رژيم صهيونيستي براي استقرار صلح در ازاي عقب نشيني اسراييل از ارتفاعات جولان راهي سوريه شد و با بشار اسد رييس جمهوري و محمد ناجي عطري نخست وزير سوريه ديدار كرد و جزييات پيشنهاد ايهود اولمرت نخست وزير اسراييل درباره عقب نشيني از جولان در ازاي صلح را به اطلاع آنان رساند.
اسد در آن ديدار آمادگي كشورش براي ادامه همكاري با تركيه به منظور تحقق امنيت و ثبات در منطقه را اعلام كرد.
مطبوعات كشورهاي عربي چند روز قبل به نقل از يك منبع سياسي صهيونيست نوشتند: دولت آمريكا از تركيه خواست تلاش خود را به منظور آغاز گفت و گو بين سوريه و اسراييل در زمان نخست وزيري اولمرت را افزايش دهد.
اولمرت دومين فرد بعد از رابين است كه در زمينه عقب نشيني از جولان تعهد ميدهد. رابين در زمان حيات خود به صورت كتبي تعهد به عقب نشيني از جولان داده بود.
سوريه و صهيونيستها در مذاكرات خود بيش از ۸۵درصد از مذاكرات صلح را به ثمر رسانده بودند اما رابين ترور و سند وي ناپديد شد.
با به قدرت رسيدن ايهود باراك در پست نخست وزيري رژيم صهيونيستي مذاكرات صلح در سال ۲۰۰۰به علت مخالفت صهيونيستها با عقب نشيني كامل از جولان كه خواست سوريه است ، از هم پاشيد.
اشغالگران صهيونيست بلنديهاي جولان به مساحت ۱۸۰۰كيلومتر مربع را در جريان جنگ ۱۹۶۷اشغال و در سال ۱۹۸۱ميلادي به خود ضميمه ساختند.
عمده اهالي جولان كه حدود ۱۴۰هزار نفر بودند توسط صهيونيستها بيرون رانده شده و اكنون فقط اهالي روستاهاي مسعده ، مجدل شمس ، عين قنيه ، بقعاتا و غجر در آن سكونت دارند.
نيروهاي سوريه در جنگ ۱۹۷۳توانستند ۶۰۰كيلومتر از استان قنيطره را آزاد سازند.
بر اساس توافقنامه آتش بس بين سوريه و رژيم صهيونيستي كه بعد از جنگ ۱۹۷۳منعقد شد يك هزار و ۳۵۰سرباز سازمان ملل متحد (آندوف ) در خط تماس بين دو طرف در جولان مستقر شدند.
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 368]