واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تحليلگر لبناني درگفتگو با مهر:هدف اسرائيل از مذاكره با سوريه قطع تنها خط ارتباط اعراب با ايران است
يك تحليلگر لبناني مسائل خاورميانه با مبهم توصيف كردن دورنماي مذاكرات غير مستقيم سوريه و رژيم صهيونيستي،مهمترين هدف اين رژيم را جدا كردن سوريه از تنها همپيمان غير عرب خود و حامي مقاومت در منطقه، يعني ايران دانست كه به گفته وي، تحقق چنين هدفي براي اسرائيل بسيار دشوار است.
به گزارش خبرگزاري مهر، رژيم اسرائيل و سوريه در ماه مي از سرگيري مذاكرات غيرمستقيم صلح را با ميانجيگري تركيه آغاز كردند؛سوريه برقراري صلح را به عقب نشيني اين رژيم از بلنديهاي اشغالي جولان مشروط كرده است.
رژيم صهيونيستي تاكنون با اين شرط مخالفت كرده اما موافقت خود را با اصل عقب نشيني در برابر صلح اعلام كرده است.
تاكنون سه دور از مذاكرات غير مستقيم صلح ميان سوريه و رژيم صهيونيستي تحت نظارت تركيه دراستانبول برگزار شده است و دور چهارم اين مذاكرات در حالي از روز سه شنبه هشتم مرداد از سرگرفته شده است كه به نوشته روزنامه المستقبل، قرائن و شواهد موجود بيانگر پيشرفتهاي اندكي در اين دور از مذاكرات است.
چندي پيش دفتر نخست وزيري رژيم صهيونيستي و وزارت امور خارجه سوريه ضمن تاييد مذاكرات غير مستقيم صلح خود با ميانجيگري تركيه، بر آغاز مذاكرات مستقيم تاكيد كرده اند.
ازسوي ديگر، سوريه شروط رژيم صهيونيستي براي برقراري صلح را كه شامل قطع روابط دمشق با ايران وگروههاي مقاومت مي شود، رد كرده است.
همچنين برخلاف فضاسازي رسانه اي غرب و بزرگنمايي برخي ادعاهاي بي اساس درباره روابط ايران و سوريه، مقامهاي دمشق بارها تاكيد كرده اند تحت هيچ شرايطي روابط راهبردي و دوستانه خود با تهران را قرباني عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي نخواهند كرد و همچنان از گروههاي مقاومت بر ضد اشغالگري حمايت خواهد كرد.
- اهداف اسرائيل و سوريه از مذاكرات
" ابوياسرعادل عون" تحليلگر مسائل خاورميانه از لبنان در گفتگو با گروه بين الملل خبرگزاري مهر درباره مذاكرات سوريه و رژيم صهيونيستي و اهداف طرفين از اين گفتگوها اظهار داشت : حقيقت اين است كه پس از شكست دشمن صهيونيستي در جنگ جولاي 2006 و پيروزي مقاومت، اين رژيم برهم خوردن موازنه قوا را احساس كرد و پس از آنكه سران دشمن صهيونيستي نتوانستند هيچ يك از اهداف خود حداقل در سطح نظامي به ويژه از بين بردن مقاومت و سلاح را محقق كنند، وحشت و نااميدي بر رژيم صهيونيستي سايه افكند.
بنا براين، رژيم صهيونيستي اكنون به فعاليت سياسي متوسل شده تا ناكامي نظامي خود را در جنگ اخير جبران كند كه اين مسئله (ورود به مذاكرات) با اشاره كاخ سفيد صورت مي گيرد. بنا براين به تركيه به عنوان همپيمان مشترك اسرائيل و سوريه پناه برد تا مذاكرات غيرمستقيمي را براي صلح با سوريه انجام دهد.
عادل عون درباره اهداف ويژه رژيم اشغالگر قدس از وراي اين مذاكرات با سوريه خاطر نشان كرد : اسرائيل چند هدف را در اين زمينه دنبال مي كند. نخست جدا كردن سوريه از همپيمانان محور" خير" است كه ايران آن را حمايت مي كند و شامل سوريه و مقاومت لبنان و فلسطين است، زيرا سوريه تنها كشور عربي است كه در كنار ايران اسلامي ايستاده است .
دوم اينكه سوريه كشوري است كه از رهبران مقاومت فلسطين حمايت مي كند و از آنها ميزباني كرده و مورد حمايت معنوي و سياسي قرار مي دهد و همچنين از مقاومت لبنان و به ويژه حزب الله نيز حمايت مي كند.
سوم اينكه اسرائيل ممكن است با اين مسئله چند هدف را دنبال كند، از جمله جدا كردن سوريه از محور مقاومت و قطع بازوان مقاومت لبنان و فلسطين و قطع ارتباط تنها خط عربي مرتبط با جمهوري اسلامي ايران و در نهايت تضمين بقاي اسرائيل،زيرا اين رژيم در بعد نظامي ديگر قوي نيست و ارتش اين رژيم هم آن ارتش شكست ناپذير در منطقه خاورميانه نيست.
اين تحليلگر مسائل خاورميانه درباره اينكه آيا رژيم اسرائيل با شروطي كه سوريه مشخص كرده است، موافقت خواهد كرد؟ به مهر گفت : واقعا دشوار است كه اسرائيل همه آنچه را كه سوريه مي خواهد، به اين كشور بدهد و به ويژه بازگشت به پيش از پنجم ژوئن 1967 ميلادي و نيز عدم عادي شدن روابط ديپلمايتك و اجتماعي ميان دو دولت، زيرا يكي از شروط سوريه عدم شكل گيري چنين روابطي يا مبادله هيئت هاي ديپلماتيك ميان طرفين است و مهمترين و بزرگترين شرط سوريه عدم قطع ائتلاف نظامي و سياسي با تنها همپيمان و پشتيبانش، يعني ايران است.
نقش تركيه در مذاكرات سوريه و اسرائيل
ابوياسرعادل عون درباره نقش تركيه در مذاكرات سوريه و رژيم اشغالگر قدس اظهار داشت : تركيه به سبب اينكه هم با سوريه رابطه دارد و هم با رژيم صهيونيستي، در اين موضوع نقشي اساسي دارد.
وي افزود : تركيه پس از انزواي سياسي مي خواهد بارديگر نقش و جايگاه خود را در خاورميانه، به ويژه پس از دودستگي كشورهاي عربي و به حاشيه رفتن نقش آنها به ويژه مصر، اردن و تشكيلات خودگردان و اتحاديه عرب بازيابد تا به اين ترتيب، آنچه را استكبار جهاني و غرب در راه تحقق آن ناكام ماند، جبران كند .
عادل عون خاطر نشان كرد : تركيه با اين وساطت درصدد است تا توجه جهاني را به خود معطوف نمايد و نقش از دست رفته از دهها سال پيش را بازيابد.
پنجشنبه 10 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]