واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در مشهد
کارگاه آموزشی هنر و انقلاب با حضور استاد چلیپا برگزار شد
کارگاه آموزشی هنر و انقلاب و نشست هنرمندان هنرهای تجسمی با حضور استاد چلیپا در تالار اجتماعات مجتمع فرهنگی و هنری امام رضا(ع) مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، استاد کاظم چلیپا هنرمند نقاش در این کارگاه آموزشی که در مجتمع امام رضا (ع) با حضور اساتید و هنرمندان مشهدی برگزار شد، اظهار داشت: نخستین تعلیمهای نقاشی را از مرحوم پدرم استاد حسن اسماعیلزاده (چلیپا) گرفتم، پدرم نقاشیهایش را در سه دوره تحت سه عنوان حسن نقاش، حسن اسماعیلی و از حدود سالهای 40 به این سو حسن اسماعیلزاده امضا میکرد.
پیشکسوت هنر نقاشی ادامه داد: پدرم در زنجان و یتیم به دنیا آمده بود در هشت سالگی به همراه مادرش به تهران میآیند و مادرش او را برای فراگیری نقاشی پیش استاد محمد مدبر میفرستد تا هنر بیاموزد.
وی ادامه داد: در واقع من در نوجوانی این فرصت را پیدا کرده بودم که نقاشی سنتی را نزد پدرم فرا بگیرم که باید بگویم در حقیقت استخوانبندی اصلی و شخصیت اولیه هنری من نزد او شکل گرفت و از سوی دیگر در هنرستان با هنر کلاسیک و هنر مدرن آشنا شدم.
عضو افتخاری انجمن نقاشان آذربایجان (باکو) ادامه داد: بعد از کلاس نهم بود که وارد هنرستان شدم و آنجا با تعدادی از هنرجویان مانند حسین خسروجردی، حبیبالله صادقی و احمد امیننظر آشنا شدم که بعدها از نقاشان مطرح کشور شدند.
این استاد دانشگاه افزود: استادانی که در هنرستان به ما درس میدادند هم مانند آقایان نامی، جعفری و حسینی در آن دوره از هنرمندان شاخص و چهرههای مطرح هنرهای تجسمی بودند.
وی در ادامه سخنانش به آثاری که در زمینه هنر انقلاب خلق کرده اشاره کرد و گفت: از دوره تحصیل در هنرستان جرقه آثار انقلابی برای ما زده شده بود اما در دانشگاه بود که به طور جدی نقاشیهای اعتراضی را پی گرفتیم به هر حال جزوهها و کتابهایی هم از جمله نوشتههای دکتر شریعتی و مسجد جماران به دستمان میرسید که منبع الهام نقاشیها میشد و بر اساس آنها کار میکردیم.
وی خطاب به هنرمندان با اشاره به اینکه سیر آگاهی، معرفت و تجربه انسان مانند رودی است که جریان دارد و در روان بودن هرچه زلالتر بهتر، گفت: باید هنرمندان نگاه خود را تغییر دهند و با نگاه عمیق خود به سوی خلق اثر روند تا آثاری ماندگار را به جای بگذارند.
وی هنر نقاشی را در ایران دارای دو سبک، سبک کلاسیک و «قهوهخانه» خواند و افزود: سبک «قهوهخانه» عامهپسند و مذهبی است که موضوعات این سبک بیشتر تصاویر پیامبران و امامان، شعائر مذهبی، جنگها و نامآوران ملی بودند که در مشهد استاد محمد حمیدی آثار بسیار خوبی را در این شهر از خود به جای گذاشته است .
چلیپا ادامه داد: در قبل از انقلاب تعداد نگارخانهها و گالریها تنها به چند گالری خلاصه میشد اما هم اکنون در تهران بیش از 200 نگارخانه وجود دارد که به نمایش آثار هنرمندان میپردازد.
وی با انتقاد از اینکه باید در موزه هنرهای معاصر آثار خاص به نمایش گذاشته شود، افزود: نباید آثار دانشجویان بر دیوار این موزه نقش بندد بلکه باید آثار فاخر را در آن مشاهده کرد و به نوعی نصب اثر در این مکان آرزو برای هنرمند باشد. انتهای پیام/3138/ک
94/01/28 - 12:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]