واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: یونسی: فاقد فرهنگ توسعهای هستیم
دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی با بیان اینکه شرط توسعه فرهنگ است،گفت : ما فاقد فرهنگ توسعه ای هستیم و حتی فرهنگ ضد توسعه ای و ضد اقتصادی در میان توده مردم رواج دارد.
کد خبر: ۴۹۱۸۹۴
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۸ - 16 April 2015
دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی با بیان اینکه شرط توسعه فرهنگ است،گفت : ما فاقد فرهنگ توسعه ای هستیم و حتی فرهنگ ضد توسعه ای و ضد اقتصادی در میان توده مردم رواج دارد.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام علی یونسی روز پنجشنبه در دومین همایش بررسی زمینه های مشارکت ایرانیان خارج از کشور در توسعه همه جانبه استان اردبیل افزود: اشتغال و فعالیت در دین اسلام و سیره نبوی بارها ستوده شده اما ما به غلط از تمکن فراری هستیم و مادامی که کارآفرینی امری مقدس و داشتن ثروت به ارزش تبدیل نشود، توسعه اتفاق نخواهد افتاد.
وی اظهار کرد: فرهنگ ضد سرمایه داری، از سوی کمونیست ها در دنیا ترویج و از جمله وارد ادبیات روشنفکری کشور ما شد و آنقدر نفوذ کرد که این امر حتی در قوانین جاری ما نیز نمایان شد.
او اضافه کرد: همان طور که مقام معظم رهبری هم پیشتر فرمودند، با شیوع فرهنگ دولتی در دهه اول انقلاب همه چیز دولتی شد و در حالی که دولت باید تصدی گری را در بسیاری از امور واگذار کند اما همچنان شاهدیم بسیاری از خصوصی سازی ها در واقع به شبه دولتی تبدیل شده است.
حجت الاسلام یونسی گفت : گرچه دولت باید از خصوصی سازی به طور جدی حمایت کند اما پیش از آن باید فرهنگ تغییر کند، تابوها بشکند و مسوولان بتوانند با کارآفرینان و ثروتمندان سالم مراوده داشته باشند و در این زمینه سازمان های فرهنگی، رسانه ها و روحانیون باید زمینه را فراهم کنند تا دولت از این امر حمایت کند.
به گفته وی ، اگر فرهنگ تغییر یافت، اقدام بعدی سیاستگذاری درست از سوی دولت است که می تواند مبتنی بر شعار رونق اقتصادی، عدالت و یا توسعه باشد.
او افزود: ممکن است برخی ها عدالت را اولویت بدانند اما ابتدا باید تولید داشته باشیم و سپس به دنبال عدالت در توزیع برویم وگرنه در واقع فقر را در بین مردم توزیع کرده ایم، طرح هایی مانند سهام عدالت و پرداخت یارانه آن هم از محل فروش منابع طبیعی مانند نفت نه تنها فروش ثروت آیندگان است، بلکه مردم را نیز مصرف کننده بار می آورد.
وی تاکید کرد که در دنیای امروز تا زمانی که تولید نداشته باشیم، نمی توانیم صادرات داشته باشیم و در نتیجه عدالت را محقق کنیم بلکه توزیع فقر کرده ایم و ملت فقیر چیزی نیست که اسلام به آن افتخار کند.
حجت الاسلام یونسی ادامه داد: بناهای باشکوه، ساخت مساجد و ترویج اسلام در قرون گذشته با ثروت صورت گرفته؛ فقر جز فساد چیزی به همراه ندارد و دین اسلام به ملت سعادتمند بشارت می دهد و چنین ملتی است که می تواند با فساد مبارزه کند.
دستیار ویژه رییس جمهوری با اشاره به اینکه مهمترین مشکل مردم بیکاری است، تشریح کرد: برای حل این معضل و توسعه همه جانبه نیازمند رونق اقتصادی هستیم و تحقق این مهم همکاری مردم و تغییر فرهنگ را می طلبد.
وی با بیان اینکه پیروزی های بین المللی که توسط دولت به دست آمده نوید آینده خوبی را می دهد، اظهارکرد: حل مساله اقتصاد و معیشت مردم مهمترین دغدغه دولت است و حتی مساله هسته ای در چارچوب حل مشکلات اقتصادی مردم صورت می گیرد و اقدامات سیاسی در این جهت است.
وی افزود: برای حل مشکلات اقتصادی باید برنامه توسعه کشور را دنبال کنیم تا در همه ابعاد از جمله در حوزه های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی رشد کنیم چرا که نمی شود بخشی پیش برود و بخشی معطل بماند، توسعه باید متوازن و متعادل باشد و اگر بخشی نادیده گرفته شود، با مشکل روبرو خواهیم شد.
وی با شاره به قابلیت های استان اردبیل گفت: اردبیل جزو استان های مستعد است و با اقلیمی متنوع ظرفیت های لازم را برای توسعه همه جانبه داراست و از این حیث جزو مناطق برتر کشور می باشد.
به گفته وی ؛ اگر تنها ظرفیت گردشگری این استان فعال شود، موجب اشتغال و رونق اقتصادی شده و فقر و بیکاری در منطقه را از بین برده و حتی می تواند مشکلات استان های همجوار را نیز مرتفع کند.
وی بیان کرد: گردشگری سلامت نیز برای این منطقه فرصت جدیدی است که در صورت فراهم شدن امکانات درمانی مناسب می تواند بخش قابل توجهی از بازار درمان کشور را به خود اختصاص دهد و پذیرای افراد نه تنها از قفقاز بلکه از اروپا نیز باشد و برای رسیدن به این مهم باید شهرک های درمانی ایجاد شود.
حجت الاسلام یونسی همچنین اظهار کرد: شهرستان سرعین نیز ظرفیتی کم نظیر در این استان است که متاسفانه بی قواره توسعه یافته در حالی که با وجود مراجعه سیل آسای گردشگران آن هم بدون هیچگونه تبلیغی آرزو داشتیم در قامت شهری گردشگری در قواره های جهانی باشد.
به گفته وی ، نزدیکی به دریا و مرز خود یک موهبت برای استان اردبیل است و وجود ظرفیتی مانند دشت مغان اگر خوب مدیریت شود، می تواند بخش قابل توجهی از نیاز کشاورزی کشور را تامین کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]