واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ فروردين ۱۳۹۴ (۱۰:۳۸ق.ظ)
در نشست انتقال تجربيات تبليغي مطرح شد: مبلغ موفق کيست؟ موج - منبر و سخنراني تنها اطلاع دادن و سخن گفتن نيست بلکه برقرارکردن ارتباط درست و حقيقي و صميمي با مخاطب است.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، حجت الاسلام حسيني قمي، در نشست انتقال تجربيات تبليغي که با حضور روحانيون و مبلغين در سالن اجتماعات مدرسه مبارکۀ فيضيه برگزار شد، به تجربيات تبليغي پرداخت و گفت: سخنراني و خطابه يک هنر است؛ اگر کسي اين هنر را نداشته باشد نمي تواند سخنران موفقي باشد؛ ولي اين بدان معنا نيست که با نداشتن اين هنر، تبليغ ممکن نباشد.
وي افزود: امروز آنچه در سخنراني اهميت دارد و جامعه هم سخت به دنبال آن است، محتواي علمي منبر است؛ اگر چه فردي، هنر سخنوري نداشته باشد؛ اما اگر منبر محتوا و غناي لازم را براي جذب مخاطب داشته باشد؛ بازهم مؤثر خواهد بود.
اين کارشناس مسائل فرهنگي و مذهبي اظهار داشت: نداشتن هنرخطابه نبايد موجب نأميدي شخص شود و تبليغ را ترک کند؛ بلکه بايد در ابعاد ديگر منبر مانند محتوا، صدا و شيوه ارائه مطالب بر روي منبر تلاش کند.
حجت الاسلام حسيني قمي ادامه داد: منبري موفق کسي است که مطالعه زياد در عرصه تاريخ، تفسير، قرآن، داستانهاي تازه و نو داشته باشد و با تفسير الميزان، تاريخ اسلام، منابع، احاديث و همچنين انواع نرم افزارهاي علمي و حديثي آشنا باشد.
وي خاطر نشان ساخت: مبلغ موفق کسي است که داراي سبک براي ارائه منبر مانند سبک هاي عرفاني، داستاني، تاريخي، تفسيري.
کارشناس فرهنگي افزود: منبري بايد بداند کدام يکي از سبک ها را مي پسندد و بر اساس همان سبک محتواي علمي منبر را چينش و ارائه دهد، ولي لازم است ابتدا سبک هاي مختلف منبري هاي معروف را بشنود و ببيند کدام سبک به ذائقه او است.
حجت الاسلام حسيني قمي خاطر نشان ساخت: يکي از موضوعات مهم در منبر، مخاطب شناسي است؛ منبري بايد ذائقه مخاطب را بداند که چيست؟ براي نوع ذائقه و نياز مخاطب راه هايي است از جمله آن مي توان، سامانه پيامکي ، جايزه گذاشتن و پرش و پاسخ را نام برد، تا از اين طريق مخاطب عنوان کند مشکل او در کدام موضوعات است.
وي ابراز داشت: مهمترين اصل در منبر و مبلغ موفق، برقرارکردن ارتباط با مخاطب است. منبر و سخنراني تنها اطلاع دادن و سخن گفتن نيست، بلکه برقرارکردن ارتباط درست و حقيقي و صميمي با مخاطب است.
کارشناس برنامه سمت خدا اظهار داشت: مبلغ خوب کسي است که از داستانهاي تکراري استفاده نکند، محفوظات خود را با مطالعه و تلاش کتابهاي مختلف تقويت کند و انتخاب موضوع داشته باشد و عمده موضوعات مي تواند در محور قرآن، اخلاق و معاد باشد.
حجت الاسلام حسيني قمي گفت: کتابهاي مورد استفاده براي داستانهاي مفيد و سازنده را مي توان از کتابهايي مانند مردان علم در ميدان عمل، حوادث در قيامت، الکلام يجر الکلام، فضيلت هاي فراموش شده و ... انتخاب و به مطالعه آن بپردازد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]