واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: اجرای طرح آبیاری تحت فشار در سطح 5 هزار هکتار از اراضی استان بوشهر خبرگزاری پانا :استاندار بوشهر از اجرای طرح آبیاری تحت فشار در سطح 5 هزار هکتار از اراضی استان بوشهر خبر داد.
۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۷ فروردين ساعت 10:04
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری بوشهر ،
دکتر مصطفی سالاری در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان بوشهر با تاکید بر توسعه کشتهای گلخانهای اظهار داشت: توسعه این نوع کشتها نقش مهمی در افزایش تولید با کیفیت و کاهش مصرف آب و افزایش بهرهوری دارد.
وی با بیان اینکه آبیاری تحت فشار در کاهش مصرف آب در حوزه کشاورزی تاثیرگذار است بیان کرد: استفاده از روشهای نوین آبیاری در اراضی کشاورزی اثرات قابل توجهی در زمینههای مصرف آب، حفاظت از مواد آلی خاک و کیفیت محصول دارد که این مهم اکنون در دستور کار کشاورزان قرار دارد.
استاندار بوشهر با اشاره به اینکه سهمیه اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی استان بوشهر سال قبل 5 هزار هکتار بود گفت: کشاورزان استان بوشهر حدود 50 درصد از این سهیمه استفاده کردند که لازم است آگاهی کشاورزان در این حوزه افزایش یابد.
دکتر سالاری، تاکید کرد: امسال هم همین میزان سهمیه به استان بوشهر ابلاغ میشود که با استفاده از تسهیلات فراهم شده در تغییر شیوه آبیاری میتوان در مدت کوتاهی مشکل اصلاح الگوی مصرف آب کشاورزی در استان را برطرف کرد.
وی، با تاکید بر تفکیک آب آشامیدنی با آب توسعه فضای سبز گفت: با توجه به مشکلات تامین آب در استان بوشهر، آب آشامیدنی با آب توسعه فضای سبز در شهرهای این استان تفکیک میشود که این مهم میتواند مصرف آب را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
استاندار بوشهر، با اشاره به ادامه خشکسالی و بحران کمآبی افزود: مصرف بهینه آب در حوزه آشامیدنی و کشاورزی رسالت و وظیفه همگانی است که کشاورزان باید در راستای اصلاح الگوی مصرف آب تلاش کنند.
دکتر سالاری، بر افزایش آگاهی کشاورزان در راستای مشارکت در پیشگیری از بحران کمآبی تاکید کرد و یادآور شد: بسیاری از کشاورزان بحران کمآبی را نپذیرفتهاند و هنوز از چاههای آب موجود حداکثر استفاده را میکنند که لازم است در راستای آگاهی بخشی به کشاورزان از روشهای گوناگون رسانهای، شوراهای اسلامی و دهیاران استفاده شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر نیز گفت: با توجه وضعیت نامطلوب بهرهبرداری آب از چاههای کشاورزی، برای جلوگیری از بحران در دشتها، شورای هماهنگی دشت در شهرهای استان بوشهر تشکیل میشود.
شاپور رجایی با بیان اینکه سفرههای زیر زمینی آب استان بوشهر دچار مشکلات عدیدهای هستند اظهار داشت: متاسفانه عدهای در دشتهای استان بوشهر، با نادیده انگاشتن قوانین و مقررات حفظ و صیانت از آبهای زیرزمینی، تا نابودی سفرههای زیرزمینی آب پیش رفتهاند.
وی با بیان اینکه 60 درصد دشتهای استان بوشهر ممنوعه شده تصریح کرد: استان بوشهر دارای 32 دشت است که تاکنون 60 درصد آن ممنوعه شده و 40 درصد دیگر در حال ممنوعه شدن است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر تاکید کرد: چاههای مستقر در دشتهای استان بوشهر خشک و یا رو به خشک شدن است بهگونهای که برخی افراد تا سنگ بستر و یا کاهش آبدهی پیش رفتهاند که این موضوع تهدید نسلهای آینده را بهدنبال دارد.
رجایی، از تشکیل شورای هماهنگی دشت در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: با توجه وضعیت نامطلوب بهرهبرداری آب از چاههای کشاورزی، برای جلوگیری از بحران در دشتها، شورای هماهنگی دشت در شهرهای استان بوشهر تشکیل میشود.
وی، افزود: اساسنامه و دستورالعملهای شورای دشت در استان بوشهر در حال تدوین است که پس از تصویب به فرمانداریهای استان بوشهر برای اجرا ابلاغ میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر تصریح کرد: بروز خشکسالیهای مستمر، اهمیت روزافزون آب در توسعه پایدار، افزایش مصرف و کاهش سرانه، روند رو به تخریب منابع و مجاری آب، آلودگی منابع آب و حفظ و حراست از منابع آب زیرزمینی دلایل رویکرد تشکیل شورای هماهنگی دشت است .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]