واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
ارتفاع آب دریاچه ارومیه 55 سانتیمتر بالا آمد دبیر شورای استانی فرهنگی - اجتماعی ستاد احیای دریاچه ارومیه اعلام کرد: بدنبال بارش های صورت گرفته ارتفاع آب این دریاچه نسبت به شش ماه قبل 55 سانتیمتر بالا آمده است.
به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی دبیرخانه این شورا، خلیل ساعی افزود: برابر آمار موجود ارتفاع سطح تراز آب دریاچه ارومیه در شهریور ماه سال 93 معادل 15/1270 متر از سطح آب های آزاد بود که در حال حاضر این رقم به 70/1270 متر رسیده است.
وی اظهار کرد: هرچند ارتفاع سطح آب این دریاچه نسبت به 6 ماه گذشته 55 سانتی متر بالا آمده اما باید توجه داشت که در فصول گرم سال به علت تبخیر و عوامل دیگر ارتفاع آن کاهش می یابد ولی با این وجود وضعیت پایدار و ثابت دریاچه ارومیه بهترین خبر برای دوستداران طبیعت و مردم منطقه است.
وی با ارایه گزارشی از وضعیت پروژه های سال 93 ستاد احیاء دریاچه ارومیه، گفت: برنامه های جامع و کاربردی آموزش، اطلاع رسانی و آگاهی سازی کشاورزان، جوامع محلی و ذینفعان ستاد احیا در شش ماه اول سال 94 در 18 بند مدون اجرائی می شود.
ساعی افزود: برگزاری دوره های آموزشی - ترویجی بهره برداران کشاورزی، دوره های مهارتی و پودمانی، ایجاد مزارع و باغات پایلوت در راستای انتقال تکنولوژی های جدید بخش کشاورزی، هماهنگی و تدوین برنامه های آموزشی در مناطق روستایی حوضه آبریز، ترویج و انتقال دستاورد های تحقیقاتی به کشاورزان و تلاش در جهت ایجاد تشکل آب بران در راستای فرهنگ سازی و مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی از جمله این طرح ها است.
دریاچه ارومیه در 18 سال گذشته با مشکلات جدی کم آبی و کاهش تراز مواجه بوده است.
حوضهٔ آبریز دریاچه ارومیه، 51٬876 کیلومتر مربع است که حدود 3٪ مساحت کل کشور و این حوضه با داشتن دشت هایی مانند دشت تبریز، ارومیه، بناب، مهاباد، میاندوآب، نقده، سلماس، پیرانشهر، آذرشهر و اشنویه، یکی از کانون های ارزشمند فعالیت کشاورزی و دامداری در ایران به شمار می رود.
دریاچه ارومیه بزرگ ترین آبگیر دایمی آسیای غربی است که در شمال غرب فلات ایران قرار گرفته است. پارک ملی دریاچه ارومیه پس از مرداب انزلی، از جالب ترین و نغزترین زیستگاه های طبیعی جانوران در ایران به شمار می رود.
آب دریاچهٔ ارومیه بسیار شور و میزان نمک محلول در آن دو برابر اقیانوس هاست به این دلیل، هیچ ماهی و نرم تنی به جز گونه هایی از سخت پوستان (آرتمیا)، دیاتوم ها و فیتوپلانکتون ها در آن زندگی نمی کنند و آب آن هیچ وقت یخ نمی زند. شنا کنندگان نیز می توانند بر روی آب آن شناور بمانند.
27 گونه پستاندار، 212 گونه پرنده، 41 گونه خزنده، 7 گونه دوزیست و 26 گونه ماهی حیات وحش این دریاچه را تشکیل داده اند. دریاچهٔ ارومیه دارای 102 جزیره بزرگ و کوچک است که همهٔ آن ها از سوی سازمان یونسکو به عنوان اندوختهٔ طبیعی جهان به ثبت رسیده اند.
این دریاچه که تا نیمه های دهه 70 پرآب بود و حتی برای عدم ورود آب به جاده های حاشیه ای، دایک خاکی جلوی آن نصب شده بود، از آن زمان با کاهش میزان بارش و همچنین افزایش مصرف آب به خصوص در بخش کشاورزی، روز به روز از میزان آب آن کاسته شد و در حال حاضر تنها یک شانزدهم سطح حداکثری و یک هفتم سطح تراز آبی اکولوژیک آب در این دریاچه باقی مانده است.
احیای دریاچه ارومیه یکی از نخستین طرح های تصویبی دولت تدبیر و امید است.
ستاد احیای دریاچه ارومیه با شروع به کار دولت یازدهم و با مسوولیت معاون اول رییس جمهوری تشکیل و فعالیت خود را آغاز کرده است.
 
چهارشنبه 26 فروردین 1394 ساعت 19:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]