واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ فروردين ۱۳۹۴ (۱۶:۵۵ب.ظ)
آيت الله اميني: نيازمند تحقيقات قوي و غيرتکراري در حوزه دين هستيم موج - آيت الله اميني با بيان اين که در حوزه دين نياز به تحقيق قوي وغير تکراري داريم، گفت: بايد نياز جامعه برآورده شود و مشاهده مي شود جاهايي هست که نياز به تحقيق دارد، اما تحقيقي صورت نگرفته است.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، آيت الله ابراهيم اميني در ديدار جمعي از اعضاي شوراي علمي دين پژوهان، از وضعيت کنوني پژوهش و تحقيقات ديني انتقاد کرد و اظهار کرد: ما در حوزه دين نياز به تحقيق داريم خيلي وقت ها، تحقيق ها ضعيف و خيلي وقت ها نيز تکراري است و بعضي وقت ها اولويت ها رعايت نشده و بنده کم و بيش اطلاع دارم که بودجه هاي کلاني هم صرف مي شود.
وي افزود: سابقا تحقيقات بدون اين امکانات انجام مي شد، از جمله امثال علامه طباطبايي، بدون هيچ باني و هيچ امکاناتي و نه کتاب به مقدار کافي داشت و نه موسسه اي درکار بود وخودش يک فردي بود تنها که تحقيقات و آثاربزرگي داشتند و نمونه ديگر شهيد مطهري است که در زمان خود کاري مهمي انجام دادند آنهم بدون امکانات و بازدهي خوبي هم در فقه و اصول، فلسفه و کلام و اخلاق داشتند و امروز تشريفات زياد و بازدهي و نتيجه کم شده است.
آيت الله اميني در ادامه با اشاره به گزارش فعاليت هاي شوراي دين پژوهان بيان داشت: شناخت دين کار بسيار دشواري است و آن طور نيست که هرکسي کتاب يا مقاله اي بنويسد واقعيات اسلام را درک کرده باشد و انسان اگر بتواند مطلبي اسلامي را اثبات کند و با آن فاصله هاي فراوان و احاديث فراوان، ضرورت است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين که يکي از مشکلات ما در دنيا عدم صحيح و شناخت اسلام است گفت: احتياج داريم به کساني که در اين قسمت کار مي کنند آن جهات را منظور بدارند و اکتفا به چند آيه و چند حديث نکنند و الان اسلام ضربه همين اختلاف هاي عقيدتي را مي خورد و اين که داعش و وهابيت و سني ها و... حرف هايي مي زنند برداشت هاي مختلف آنها از اسلام است.
وي ادامه داد: کساني که مي خواهند کتابي را به عنوان تاليف بدهند، جنبه هاي مختلف را بايد رعايت کنندکه يکي از آن جهات نياز جامعه است و بعضي تحقيقات اولويت و نياز کنوني جامعه نيست.
آيت الله اميني گفت: اينکه کساني تشويق شوند درست است، اما؛ بايد نياز جامعه برآورده شود و مشاهده مي شود جاهايي هست که نياز به تحقيق دارد، اما؛ تحقيقي صورت نگرفته است.
استاد حوزه علميه بيان کرد: از ابتداي انقلاب در قسمتهايي توجه داشتم که کارهايي انجام دهم که نياز جامعه باشد، براي مثال اولين کتابم دادگستر بود و احساس کردم نياز است و همينطور به ترتيب تحقيقاتي داشتم، اما؛ همه را با توجه به نياز جامعه انجام دادم براي مثال آموزش اصول دين و بعد از آن کتابهاي درسي بود و بعد از آن همسر داري و تربيت و خودسازي امامان و امامت و الگوهاي فضيلت و... بود که در کل احساس نياز جامعه را داشتم.
آيت الله اميني تصريح کرد: در نوشتن کتاب مسأله اي که مهم است در بين جامعه چيزهايي به عنوان اسلام معرفي مي شود که جزء اسلام نيست، مبارزه با اينها لازم است، اما؛ با دشواري هاي فراواني مواجه است و جامعه تحمل آن را ندارد و شيوه ارائه اينها بسيار مهم است و بايد بگونه اي اينها را معرفي کنيم که طبق حقايق باشد و احساسات ديگران را تحريک نکند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: براي مثال حقايق زندگي حضرت علي (ع) يا فاطمه زهرا(س) که به زبان هاي مختلفي هم ترجمه شده که حتي سني ها هم مطالعه مي کنند و يا الگوهاي فضيلت بگونه اي تأليف شده که حتي سني ها هم با آن مشکلي ندارند در کشور اندوزي هم ترجمه شد و يک ناشر مسيحي نيز دو هزار نسخه از اين کتاب را منتشر نمود.
وي خاطرنشان کرد : ارائه مطالب و تحقيقات بايد به گونه اي باشد که حساسيت ايجاد نکند و هرچند دشوار است. چه بسا کتابي هم بسيار تحقيق شده باشد، اما؛ وقتي بدآموزي و تحريک آميز باشد، نبايد معرفي شود و شيوه کارها و کمبود کارها بايد جبران شود و بعد هم در سبک نگاه نويسندگان مراقبت شود.
محقق حوزه علميه در مورد تصميم شوراي دين پژوهان براي معرفي وتجليل از آثارش گفت: نه توقعي دارم و نه بسيار مهم است و گاهي در غير حوزه، اين کار انجام مي شود براي مثال در وزارت جوانان انجام گرديد و به عنوان کسي که در مسأله جوانان تحقيقاتي انجام داده از بنده دعوت شد، ولي بنده نتوانستم شرکت کنم و به يک پيام بسنده نمودم.
وي اضافه کرد: مهم اين است که اين کار سبب شود يک عده اي در اين وادي قرار بگيرند و اين چنين کارهايي را انجام دهند و بر جامعه نيز اثر داشته باشند و متأسفانه در جامعه و رسانه ها چنين برنامه هايي نيست و در صدا و سيما بايد طوري باشد که آثار موثر و مفيد در جامعه معرفي شوند .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]