واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور:
نگاه جامعه نسبت به خانواده های زندانیان نیازمند تغییر است
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور گفت: نگاه به زندانی به عنوان یک انسان آسیب دیده مستلزم نوعی نگرش حمایتی است که باید در همه ما وجود داشته باشد
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان زندانها، اصغر جهانگیر در اولین نشست تخصصی مدیران کل ستادی و استانی سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور اظهار داشت: امیدوارم نامگذاری امسال با عنوان «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» از سوی مقام عظمای ولایت زمینه ساز وفاق و وحدت بیشتر و کمک به یکدیگر در ارتقاء فعالیتهای سازمانی شود.
وی در این جلسه که با موضوع تبیین اولویتهای سال جاری برگزار شد، با تفکیک فعالیتهای زندانها در دو حوزه درون سازمانی و برون سازمانی خواستار استفاده از ظرفیتهای برون سازمان و تعامل موثر با نهادهای ذیربط، همزمان با تلاش برای توسعه کمی و کیفی فعالیتهای درون سازمانی شد.
رئیس سازمان زندان ها با بیان اینکه فعالیتهای درون سازمانی ما تأثیر مستقیم در فعالیتهای برون سازمانی به ویژه در حوزه خانوادههای زندانیان دارد، گفت: متأسفانه هنوز نگاه مردم و جامعه به گونهای است که اگر کسی وارد محیط زندان شود آسیب آن بیشتر متوجه خانواده زندانی است و علیرغم همه کمکهایی که نهادهایی مانند انجمنهای حمایت انجام میدهند هنوز این نوع نگاه موجب طرد اجتماعی خانواده زندانی و زمینه ساز بروز جرم در بین آنها میشود.
این مقام ارشد قضایی در ادامه افزود: نگاه به زندانی به عنوان یک انسان آسیب دیده مستلزم نوعی نگرش حمایتی است که باید در همه ما وجود داشته باشد، حمایت از زندانی به معنای پایین آوردن اقتدار در زندانها نیست بلکه در عین اینکه اقتدار زندان به عنوان یک نظام بازدارنده از وقوع جرم در کشور را باید حفظ کرد، می توانیم برنامههای حمایتی از زندانیان را توسعه دهیم.
رئیس سازمان زندانها با تأکید بر اینکه نباید حضور دائمی ما در محیط زندانها موجب عادی شدن آلام زندانیان برای ما باشد، گفت: ارتباط مؤثر با زندانی به معنای شنیدن آلام آنها و رسیدگی برای حل مشکلات آنها می تواند روند اصلاح و تربیت را به لحاظ کمی و کیفی توسعه بخشد.
رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضائیه کاهش جمعیت کیفری در زندانها را یکی از مهمترین اولویتهای سازمان زندانها در سال جاری خواند و گفت: برای تحقق این مهم باید از تمام ظرفیتهای درون سازمانی و برون سازمانی استفاده کنیم وی استفاده از ظرفیتهای قانون مجازات اسلامی و ظرفیتهای جدید آن، استفاده از تسهیلات قانونی از جمله عفوهای موردی و معیاری را در کنار رسیدگی به مشکلات زندانیان و پیگیری پروندههای آنها را ضروری خواند.
جهانگیر با تأکید بر این نکته که صرف صدور بخشنامه باعث رفع مشکلات زندانیان نمیشود، گفت: آن چیزی که بخشنامهها را اثر بخش میکند پیگیری موثر و مداوم برای اجرایی کردن آنها از سوی مدیران و کارکنان است و ضروریست که با تغییر نگاه و اصلاح فرآیندها زمینه ایجاد تغییرات لازم در روش های اجرا و ارائه خدمات به زندانیان را فراهم کنیم.
رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور یکی دیگر از اولویتهای این سازمان را در سال جاری ارتقاء بهداشت و درمان در زندانها عنوان کرد و گفت: حوزه بهداشت و درمان حوزه بسیار گسترده و مهمی است و تلاش خواهیم کرد در این حوزه به استاندارهای لازم دست یابیم.
انتهای پیام/
94/01/26 - 14:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]