واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مهر تایید سازمان ملل بر جنایت در یمن یک بام و چند هوای شورای امنیت خبرگزاری پانا: روز گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشست علنی قطعنامه 2216 درباره یمن را ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد تصویب کرد. قطعنامه ای که بیش از پیش شائبه اعمال جانبدارانه بودن اقدامات شورای امنیت را تقویت می کند.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۶ فروردين ساعت 12:31
به گزارش خبرنگار سیاسی پانا، به جز روسیه که به این قطعنامه رای ممتنع داد بقیه 14 عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مثبت دادند. در قطعنامه 2216، نام احمد صالح پسر رییس جمهوری سابق یمن و رییس سابق گارد جمهوری و عبدالملک الحوثی از رهبران جنبش انصارالله در فهرست سیاه به معنی منع سفر و مسدودشدن اموال قرار گرفته است.
بنابر این گزارش، تحریم تسلیحاتی یمن و به ویژه جنبش مردمی انصارالله دیگر بند این قطعنامه است. این قطعنامه بدون کوچکترین اشاره به تجاوز آشکار عربستان و متحدانش به یمن، فقط از نیروهای مردمی و جنبش انصارالله خواسته است به جنگ کنونی خاتمه دهند.
قطعنامه 2216 شورای امنیت سازمان ملل از نیروهای مردمی و جنبش انصارالله خواسته است از مواضع خود عقب نشینی کنند و از نهادها و ادارات دولتی و شهرهای تحت کنترل آنها خارج شوند. نماینده عربستان مدعی شد تصویب این قطعنامه، مهر تائیدی بر حمله نظامی ریاض و متحدانش به یمن است. این قعطنامه توقف بمباران عربستان و کشتار مردم بی دفاع یمن توسط این کشور را خواستار نشده است. فارغ از مباحثات پیچیده و بی فایده حقوقی و سیاسی بر سر اقدام روز گذشته شورای امنیت باید گفت این عمل نقض آشکار حقوق انسان ها و تبعیض میان ملت های عضو سازمان ملل است. استدلال عربستان و متحدانش درباره یمن این است که گروهی شورشی در برابر رئیس جمهور قانونی کشور اقدام به براندازی و حمله مسلحانه کرده اند. موضوعی که حتی اگر واقعیت هم داشت بازهم به کشورهای دیگر مجوز دخالت و تجاوز نظامی به یمن را نمی داد. جالب اینجا است که دقیقاً همین کشورها در مورد سوریه با استدلالی معکوس انواع سلاح و مهمات را در اختیار شورشیان مسلح قرار دادند. در سوریه عربستان و متحدانش با این استدلال که یک رئیس جمهور مستبد علیه مردم انقلابی خود اقدام به اعمال خشونت کرده است سوریه را آماج تاخت و تاز گروه های تروریستی قرار دادند. در سه سال گذشته تحت زعامت آل سعود و همراهی ترکیه کشور سوریه ویران، بیش از 200 هزارنفر کشته و میلیون ها نفر آواره شدند. دخالت های آل سعود در یمن نیز آینده ای روشن تر از آنچه در سوریه تدارک دیدند پیش چشم قرار نمی دهد. اینک جنگنده های عربستان سعودی با بمباران شهرها و روستاهای یمن کودکان و سالمندان بسیاری را به شهادت رسانده اند. به نظر می رسد با توجه به آنچه که سعودی در یمن، بحرین و نیز سوریه مرتکب انجام آن شد موج خشونت های حقوق بشری این رژیم در قرن بیست و یکم از درون مرزهای آن فراتر رفته و به کشورهای منطقه تسری پیدا کرده است. عربستان سعودی پیشرو در نقض آشکار حقوق زنان، نقض حقوق بشر و نیز مستبدترین رژیم سیاسی منطقه اینک تحت حمایت تمام و کمال دولتی است که گسترش دمکراسی و آزادی در جهان را از رسالت ها و ارزش های خود معرفی می کند. طنز تلخ روزگار هم این است که قوانین جهانی به واسطه مهر تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد از این رژیم متجاوز و اقدامات جنایتکارانه آن کاملاً دفاع کرده و بدون حتی یک مخالف آن را به رسمیت می شناسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]