تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ریشه های کفر سه چیز است:حرص و بزرگ منشی نمودن و حسد ورزیدن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843623119




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت برای کاهش تورم سیاست سرکوب قیمت‌ها را در پیش‌گرفته است


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: معاون وزیر اقتصاد دولت اصلاحات با بیان اینکه باید در سال گذشته نرخ سود بانکی با نرخ تورم متعادل می‌شد، گفت: بانک مرکزی باید احتیاط لازم را در تعدیل نرخ سود بانکی به عمل آورد و بخشی از این اقدام را در ابتدای امسال و بخش دیگری را در نیمه دوم سال انجام دهد.

پایگاه خبری تحلیلی تراز: حیدر مستخدمین حسینی در گفتگو با تراز، در خصوص کاهش نرخ سود بانکی و تأثیرات آن، اظهار داشت: نرخ سود بانکی زمانی کمتر از تورم بود و این شیوه، شیوه‌ای است که به زیان سپرده‌گذاران تمام شد و این ایجاد رانت می‌کرد.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات بانکی به دریافت‌کنندگان وام، افزود: اگر شرایط فعلی در نظر بگیریم و بر اساس آمارهایی که داده می‌شود، نرخ تورم کمتر از نرخ سود فعلی نظام بانکی قرارگرفته است و نرخ سود بانکی باید متعادل با نرخ تورم باشد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به نرخ رشد تورم که اکنون از سوی دولت اعلام می‌شود، گفت: به اعتقاد من این عددی که دولت می‌گوید، نرخ تورم واقعی نیست و با توجه به شرایط عرضه و تقاضا در بازار و فشاری که دولت برای نظارت و کنترل قیمت‌های وارد می‌کند و به‌نوعی دولت دخالت در بازار را در پیش‌گرفته است.
حسینی ادامه داد: در همین دو، سه روز گذشته دولت در بخشنامه‌ای جدید اعلام کرد تمام دستگاه‌های دولتی و غیردولتی حق افزایش قیمت ندارند و می‌بایست با اخذ مجوز از دولت این کار را انجام دهند و این مفهوم این بخشنامه دخالت در بازار است. نرخ تورمی که اکنون اعلام می‌شود، یک نرخ واقعی نیست و تورم کمی بیشتر از نرخی که فعلاً ادعا می‌شود، است.
وی گفت: اگر نرخ تورمی اعلامی دولت و نرخ سود بانکی در شرایط کنونی که 22 درصد است را از ملاک قرار دهیم و با توجه به اینکه این وضعیت در سال 93 هم وجود داشت و بازار پول یکه‌تاز تمامی بازارها و از حمایت همه‌جوره دولت برخورد دار بود، می‌بایست حرکت به سمت نرخ تعادلی سود بانکی در سال گذشته انجام می‌شد که نشد.
کارشناس مسائل پولی و بانکی با بیان اینکه در حال حاضر باید تعدیل نرخ سود بانکی انجام شود، بیان داشت: در حال حاضر اقتصاد ما از رکود خارج نشده است و این اقتصاد هنوز در دالان رکود قرار دارد و برای اینکه رکود از این دالان خارج و وارد دالان رونق اقتصادی شود، باید امکاناتی برای محیط‌های اقتصادی فراهم کرد.
کارشناس اقتصادی در ادامه گفتگوی خود با ترازاضافه کرد: یکی از راه‌کارهای خروج از رکود، اعطای تسهیلات است که باعث گسترش فعالیت‌های اقتصادی و بنگاه‌های اقتصادی می‌شود و با گسترش آن اشتغال هم ایجاد می‌شود و با ایجاد اشتغال و تولید بیشتر، عرضه کالا در جامعه بیشتر خواهد شد.
حسینی با اشاره به اینکه عرضه کالای بیشتر نرخ تورم را پایین می‌آورد، گفت: این اقدام از میزان واردات کم می‌کند، بنابراین کاهش نرخ سود بانکی در دروهای که ما هنوز در رکود هستیم و برای اینکه اقتصادی از رکود خارج شود، یکی از اقدامات متعادل کردن نرخ سود بانکی است که در شرایط فعلی این‌گونه نیست.
وی تصریح کرد: به‌هرحال فاصله نرخ سود بانکی و نرخ تورمی که به‌صورت رسمی دولت و بانک مرکزی و مرکز آمار اعلام کنند، فاصله دارد و این فاصله می‌بایست در سال 93 اصلاح شود و مابه‌التفاوت این دو نرخ باید به هم نزدیک می‌شد که صورت نگرفت.
کارشناس مسائل پولی و بانکی با بیان این مطلب که خوب است در ابتدای سال 94 به این مهم توجه و تفاوت نرخ سود بانکی و تورم به هم نزدیک شود، اظهار کرد: البته این تعدیل نرخ سود بانکی نباید به‌صورت یک‌باره انجام شود زیرا شاید اقتصاد این تحمل را داشته باشد و بر سایر بازارها تأثیرگذار باشد و ممکن است، وجوه اداره شده و منابع بانکی از بانک‌ها خارج شود.
حسینی گفت: بانک مرکزی باید احتیاط لازم را در تعدیل نرخ سود به عمل آورد و بخشی از این اقدام را در ابتدای امسال و بخش دیگری را در نیمه دوم سال 94 انجام دهد؛ البته باید وضعیت اقتصادی و برنامه‌های اقتصادی دولت بررسی شود و اینکه کاهش نرخ سود در نیمه نخست سال چقدر موفقیت‌آمیز بوده است.
کارشناس مسائل پولی و بانکی با توجه به منابع بانک‌ها، بیان کرد: اگر نرخ سود بانکی کم شود، تقاضا برای دریافت تسهیلات افزایش می‌یابد و البته برای این اقدام راه‌کار وجود دارد و باید سرمایه بانک‌ها افزایش یابد.
وی با بیان اینکه باید در سال‌های قبل و از اواخر دولت اصلاحات و دولت گذشته لایحه افزایش سرمایه بانک‌ها مطرح شد، اما در مجلس رأی نیاورد، گفت: سرمایه بانک‌ها افزایش پیدا نکرد تا اینکه در سال 91 با کاهش ارزش پول ملی، نظام بانکی از کمبود منابع و نقدینگی به دلیل کاهش ارزش پول میل رنج می‌برد، بیشتر شد.
این کارشناس اقتصادی با اعلام اینکه در آن زمان نیاز به منابع بانکی تا سه برابر افزایش پیدا کرد، افزود: درنتیجه کاهش ارزش پولی ملی نیاز بنگاه‌های اقتصادی به منابع افزایش پیدا کرد و بانک‌ها این منابع را در اختیار نداشتند.

حسینی تصریح کرد: بنابراین با کاهش نرخ سود بانکی، حتماً می‌بایست سرمایه بانک‌ها افزایش پیدا کند و حال بحث مطرح می‌شود که این افزایش سرمایه از چه منابعی باشد و پیشنهاد می‌کنم از طریق اخذ تسهیلات از صندوق توسعه ملی بهترین راه برای افزایش سرمایه و منابع بانکی است.
وی عنوان کرد: صندوق توسعه ملی می‌تواند یک وام سه‌ساله به بانک‌ها بدهد تا بانک‌ها بعد از سه سال این وجوه را دوباره به صندوق توسعه ملی برگرداند و این باعث افزایش سرمایه بانک‌ها و منابع بانکی می‌شود و بانک‌ها می‌توانند تسهیلات را به بنگاه‌های اقتصادی پرداخت کنند که هم باعث ایجاد اشتغال می‎شود و هم تولیدکنندگان برنامه تولید خود را افزایش خواهند داد.
کارشناس مسائل پولی و بانکی تصریح کرد: این مکانیزه باعث می‌شود که تحرکی در فعالیت‌های اقتصادی به شکل بگیرد و اقتصاد آرام، آرام از شرایط رکود خارج و شرایط رونق به خود بگیرد، البته خروج از رکود و حرکت در مسیر دالان رونق در اقتصاد فقط با نرخ سود بانکی نیست، اما نرخ سود بانکی یکی از مهم‌ترین‌ها عوامل است و در این مورد عوامل دیگری هم وجود دارد.




چهارشنبه 26 فروردين 1394 ساعت 09:41





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن