واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كري نتوانست كنگره را متقاعد كند
در حالي كه سناتورهاي امريكايي در ادامه زيادهخواهي خود قصد دارند لايحهاي را به تصويب برسانند كه بر اساس آن هر گونه توافق هستهاي با ايران بايد به تصويب كنگره برسد، توضيحات جان كري وزير خارجه امريكا به نمايندگان كنگره اين كشور درباره مذاكرات هستهاي نتوانست نمايندگان امريكايي را قانع كند.
در حالي كه سناتورهاي امريكايي در ادامه زيادهخواهي خود قصد دارند لايحهاي را به تصويب برسانند كه بر اساس آن هر گونه توافق هستهاي با ايران بايد به تصويب كنگره برسد، توضيحات جان كري وزير خارجه امريكا به نمايندگان كنگره اين كشور درباره مذاكرات هستهاي نتوانست نمايندگان امريكايي را قانع كند.
«جان كري»، «ارنست مونيز» و «جك لو»، وزراي خارجه، انرژي و خزانهداري امريكا، نشستي غيرعلني با تمامي قانونگذاران مجلس نمايندگان امريكا برگزار كردند. در اين نشست كه پشت درهاي بسته برگزار شد جان كري 435 عضو مجلس نمايندگان را در جريان مذاكرات هستهاي با ايران قرار داد. بنابر گزارش بيبيسي، كري از نمايندگان مردد دموكرات و جمهوريخواه خواسته است كه دو ماه و نيم ديگر به فرآيند مذاكرات با ايران مهلت دهند. وزير خارجه امريكا دقايقي پيش از ورود به سالن محل برگزاري نشست غيرعلني با قانوگذاران مجلس نمايندگان در جمع خبرنگاران حاضر شد و هدف از اين ديدار را اين طور عنوان كرد: «ما هنوز دو ماه و نيم ديگر براي مذاكره زمان داريم و هنوز برخي كارهاي جدي هستند كه بايد انجام شوند.»وي افزود: «اميدوارم كنگره با دقت گوش بدهد و در عين حال به ما زمان و فضاي كافي هم بدهد تا بتوانيم اين وظيفه دشوار را به سرانجام برسانيم.»
اظهارات نمايندگان كنگره پس از اين نشست نشان ميدهد كه اظهارات جان كري نتوانسته آنها را قانع كند، چراكه بر اساس گزارش رسانههاي اين كشور بسياري از نمايندگان پس از خروج از جلسه تغييري در ديدگاههاي قبلي خود ندادهاند، به عنوان مثال «استيو اسكالين» به «هيل»، نشريه تخصصي كنگره گفت: «بر اساس نشستي كه داشتيم، نگرانيهاي جدي من از اين توافق با ايران فقط بيشتر شدند.»«مكثورنبري» رئيس كميته روابط مسلح مجلس نمايندگان هم پس از تأييد نظر همكار خود، گفت: «چيزي كه من شنيدم، دولتي بود كه كاملاً ژست فروش اين توافق را گرفته بود. تعداد زيادي از مردم، سؤالات زيادي دارند. آنها (وزراي امريكايي) به ما مقداري اطلاعات دادند (نميگويم كه ندادند) ولي اين اطلاعات با نوعي رويكرد تجاري عرضه شد و من فكر ميكنم اگر اينطور نبود، اطلاعات مورد نظر متقاعدكنندهتر ميشدند.»«كريس اشتوارت» ديگر نماينده جمهوريخواه پس از شنيدن اظهارات نمايندگان دولت امريكا گفت كه درباره معناي تفاهم حاصل شده با ايران اختلاف نظرهاي خيلي زيادي وجود دارد. مايك پامپيو ديگر نماينده كنگره هم در توئيتر نوشت: «اين نه يك معامله، بلكه تسليم كامل است.» به گزارش بيبيسي، بسياري از ديگر حاضران در نشست روز دوشنبه نيز اظهارنظرهاي مشابهي را طرح كردهاند.
ناكامي دولت اوباما در متقاعد كردن نمايندگان كنگره در حالي رخ داده كه كميته روابط خارجي سنا قصد دارد طرح مربوط به ايران را مورد بررسي قرار ميدهد. اين طرح كه سناتور جمهوريخواه باب كوركر و سناتور دموكرات باب منندز نوشتهاند، باراك اوباما رئيسجمهور امريكا را ملزم خواهد كرد توافق نهايي با ايران را براي بازبيني و تصويب در اختيار كنگره بگذارد. بر اساس اين طرح، دولت باراك اوباما بايد در صورت حصول هرگونه توافقي با ايران، آن را ظرف پنج روز به كنگره ارائه دهد. همچنين دولت مجاز نخواهد بود ظرف 60 روز پس از توافق و تا زمان بررسي از سوي كنگره، هيچيك از تحريمهاي ايران را لغو يا تعليق كند. هر چند كاخ سفيد گفته است كه اگر اين طرح در شكل فعلي تصويب شود آن را وتو خواهد كرد اما سناتور كوركر دوشنبه گفت كه تغييراتي در آن داده شده و اظهار اميدواري كرد اين طرح رأي زيادي بياورد. آخرين آمارگيريها تا هفته پيش نشان ميداد كه در سنا ۶۷ رأي لازم براي مصون كردن طرح در برابر وتوي رئيسجمهور وجود ندارد اما سناتور كوركر بعد از ظهر دوشنبه اظهار اميدواري كرد كه با توجه به حل بعضي مسائل، طرح با اكثريت قاطع آرا در برابر وتو مصون شود.
ديدار اوباما با سران سازمانهاي يهودي
همزمان با نشست جان كري با نمايندگان كنگره باراك اوباما رئيسجمهور امريكا در ديداري با سران سازمانهاي يهودي با آنها درباره مذاكرات هستهاي بين ايران و گروه 1+5 رايزني كرد. هنوز درباره محتواي اين رايزني خبري منتشر نشده است اما منابع خبري پيش از اين گزارش داده بودند رئيسجمهوري امريكا روز دوشنبه ابتدا با سران سازمانهاي يهودي ديدار ميكند و پس از آن با دستهاي از رهبران يهودي كه «رهبران اثرگذار» توصيف شدهاند. اين منابع منظور از اين رهبران اثرگذار را «پشتيبانهاي مالي اعضاي حزب دموكرات» دانستهاند كه در برخي مواقع منتقد سياستهاي اوباما در قبال اسرائيل بودهاند.
ظريف: به توافق بسيار نزديكيم اما...
در حالي كه زيادهخواهي نمايندگان امريكا آينده مذاكرات هستهاي را در شرايط مبهمي قرار داده وزير امور خارجه ايران با اشاره به گفتوگوهاي هستهاي سوئيس گفت كه به توافق بسيار نزديك هستيم، اما يكي نگارش متن توافق و ديگري تغيير الگوي ذهني طرف مقابل درباره تحريم ها، حائز اهميت است. وي در جمع مسئولان اسپانيايي از جمله خاوير سولانا دبيركل اتحاديه شوراي اروپا، افزود: ما سلاحهاي هستهاي را براي امنيت خود زيان آور ميدانيم و اين موضوع را بارها اعلام كردهايم. در همين حال، وندي شرمن عضو ارشد تيم مذاكرهكننده امريكا در جمع خبرنگاران اسرائيلي تصريح كرد: امكان رسيدن به توافق جامع با ايران تا ۳۰ ژوئن وجود دارد. شرمن همچنين گفت طي چند روز آينده، تاريخ ادامه مذاكرات اتمي با ايران اعلام ميشود.
بعيدينژاد: تحريمهاي امريكا متوقف ميشود، اروپا لغو
يكي از اعضاي تيم مذاكرهكننده كشورمان به موضوع تحريمها پس از اجراي تفاهمنامه اشاره كرد و گفت: در روز اول اجراي تفاهمنامه تمام تحريمهاي اتحاديه اروپا لغو و تحريمهاي امريكا متوقف خواهد شد، تحريمهاي شوراي امنيت نيز در روز نخست اجراي تفاهم لغو خواهد شد. به گزارش ايرنا، حميدرضا بعيدي نژاد عصر دوشنبه در همايش از ژنو تا لوزان در دانشگاه آزاد علوم پزشكي اظهار داشت: در مورد تحريمها هيچ ترديدي نداشته باشيد كه راه حلي كه از سوي تيم هستهاي مطرح ميشود صحيح ميباشد و درباره آن صحبت شده است. وي افزود: موضوع برداشته شدن تحريمها در روز اول اجراي تفاهم و توقف و لغو آنها اصولي است كه در خصوص آن بحث و صحبت شده و در كل آنها، تفاهم شده است. اين عضو تيم هستهاي كشورمان با بيان اينكه تفاهم صورت گرفته در آينده بر اصل مسلم اقدام متقابل خواهد بود، گفت: اين تفاهم بر دو بخش اقدامات ايران و اقدامات 1+5 خواهد بود؛ ايران تا زماني اقدامات خود را انجام ميدهد كه اعضاي 1+5 نيز به اقدامات خود پايبند باشند. وي همچنين اظهار داشت: بعد از اولين روز اجراي تفاهم ميان ايران و 1+5، سه هفته زمان براي برداشته شدن تحريمها و اقدامات ايران و طرف مقابل در نظر گرفته خواهد شد. بعيدي نژاد در ادامه درخصوص مذاكره بر سر موضوعات نظامي و دفاعي كشور نيز گفت: حفظ امنيت و توان امنيت كشور موضوعي نيست كه از طرف هيچ كس قابل مذاكره باشد. بعيدي نژاد تأكيد كرد: اظهارات مبني بر انجام بازرسيهاي نظامي از صنايع دفاعي ايران، غيرواقعي است؛ تفاهمي صورت نميگيرد كه از صنايع نظامي و دفاعي ما بازرسي به عمل آيد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]