محبوبترینها
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854423061
18 اردیبهشت 1389 / 23 جمادی الاولی 1431 / 8 می 2010
واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
18 اردیبهشت 1389 / 23 جمادی الاولی 1431 / 8 می 2010
1) 18ارديبهشت ماه سال1313هجري شمسي: مقدمات خريد اولين كارخانه برق 6000كيلوواتي براي شهرتهران فراهم شد. گفتني است كه نخستين كارخانه برق ايران را حاج حسين امينُ الضَّرب درسال 1279هجري قمري خريداري كرده بود و اين كارخانه درابتداي خيابان اميركبيريا چراغ برق نصب شد. اما چون براي تأمين روشنايي شهرتهران كافي نبود درسال1313هجري شمسي نخستين كارخانه برق 6000كيلوواتي اشكودا خريده شد و بنام مؤسسه برق تهران كارخود را آغازكرد. درسال1318 اين مؤسسه به اداره كل برق تهران تغييرنام داد. 2) 18ارديبهشت ماه سال1370هجري شمسي: آيت الله طاهري خرم آبادي ازمراجع بزرگ اسلام درقرن حاضر دار فاني را وداع گفت. ايشان تحصيلات خود را دربروجرد آغازكرد و درحوزه علميه قم به پايان رساند. آيت الله طاهري خرم آبادي پي ازبازگشت به خرّم آباد به ترويج و تبليغ احكام اسلامي اهتمام ورزيد و بعد ازپيروزي انقلاب اسلامي دركنارحضرت امام خميني(رحمة الله علیه) حضورفعال خود را درراه پيشبرد اهداف انقلاب اسلامي حفظ كرد.
3) درگذشت شاعر معاصر "غلامرضا رشيد ياسمي" (1330ش): غلامرضا رشيد ياسمي متخلص به رشيد در سال 1274 شمسي در كرمانشاه بدنيا آمد. پس از گذراندن تحصيلات ابتدائي در زادگاه خود و مدرسه سن لوئي تهران، بر اثر ذوق فطري و مؤانست با استادان فن خصوصاً ملك الشعراء بهار به سرودن شعر پرداخت و سپس به استادي دانشكده ادبيات و عضويت فرهنگستان ايران نائل آمد. او با همكاري ملكالشعراي بهار، اديب و شاعر آن زمان، مجله دانشكده را تأسيس كرد و آنگاه به عضويت انجمن ادبي ايران درآمد. رشيد ياسمي در اين مجله و در روزنامههاي ديگر آن دوران همچون نوبهار، آينده و ارمغان آثار و نوشتههاي خود را منتشر ميكرد و به علت انتشار مقالات ادبي و انتقادي در روزنامه شفق سرخ، شهرت بسزايي يافت. وي با يادداشتن زبانهاي فرانسه، پهلوي، عربي و انگليسي كتب بسياري اعم از ترجمه و تأليف را به سرمايه فرهنگي كشور افزوده است كه از بين آنها ميتوان به كتب تاريخ ملل و نحل، آيين نگارش و تاريخ ادبيات معاصر اشاره نمود. اين استاد توانا همچنين كتبي نظير ايران در زمان ساسانيان، تاريخ ادبيات ايران و تاريخ عمومي را ترجمه كرد. رشيد ياسمي، در شاعري، سبك قدما را به كار بسته و شعر را در نهايت سلامت ميسرود. وي مدتي در وزارت فرهنگ و دارايي، در پستهاي حساس بود و سپس در دانشكده ادبيات دانشگاه تهران به تدريس تاريخ پرداخت. استاد رشيد ياسمي در اسفند ماه 1327 ش در حين سخنراني دچار سكته ناقص گرديد و مدتي در بيمارستان بستري بود، تا اينكه در هجدهم ارديبهشت سال 1330ش، پس از يكسال بيماري، در 56 سالگي چشم از جهان فرو بست. 4) آزادي پادگان حميد از اشغال نيروهاي عراقي در عمليات بيتالمقدس (1361 ش): در حالي كه مرحله دوم از عمليات بزرگ بيتالمقدس در تاريخ 16 ارديبهشت 61، با رمز يا علي بن ابي اطالب آغاز شده بود، رزمندگان اسلام با هجومي گسترده، خود را به مواضع دشمن رسانده و موفق شدند كليه خطوط را در دست بگيرند. در اين حال نيروهاي از جان گذشته اسلام، با در هم كوبيدن قواي عراقي، لحظه به لحظه به تصرفات خود افزودند و دژهاي به ظاهر تسخيرناپذير دشمن را يكي پس از ديگري به تصرف خود درآوردند. در اين ميان، پادگان حميد كه در مرحله اول عمليات، در يك قدمي آزادي قرار گرفته بود، پس از ماهها اشغال، با فرار بعثيان به طور كامل به تصرف رزمندگان اسلام درآمد و پيروزي ديگري نصيب ايران نمود. 5) آزادسازي هويزه از دست مزدوران رژيم بعث عراق (1361 ش) : در جريان عمليات بزرگ بيتالمقدس، رزمندگان اسلام با نزديك شدن به مرزهاي بينالمللي و استقرار در 17 كيلومتري نوار مرزي، شهر هويزه را كه از ماههاي آغازين جنگ، در اشغال نيروهاي بعث بود، به محاصره خود درآوردند. عليرغم مقاومت فراوان دشمن، زماني كه حلقه محاصره هويزه تنگتر شد، نيروهاي عراقي خود را در مهلكهاي دشوار يافته، اقدام به فرار و عقبنشيني كردند. در اين حال رزمندگان سرافراز اسلام قدم به شهر ويران شده هويزه گذاشتند و به تعقيب دشمن بعثي پرداختند. با انتشار خبر فتح هويزه، سران بعث همچون دفعات قبل، فرار از هويزه را جزو پيروزيهاي خود به حساب آورده و آن را عقبنشيني تاكتيكي عنوان كردند.
6) درگذشت "شاه عباس صفوي" در بهشهرِ مازندران(1038 ق): دورهي حكومت شاه عباس، پادشاه معروفِ صفويه، به دليل وجود دانشمندان، علما و هنرمندان برجسته، از اهميت ويژهاي برخوردار است. بناي مسجد امام و ميدان نقش جهان، ايجاد تونِلي در كوهرنگِ اصفهان براي انتقال آب كارون به زاينده رود، تأسيس مركز تجارت ابريشم، احداث راه كاروانهاي تجارت ابريشم از طريق اصفهان و نيز ساخت كاروانسراهاي فراوان و ايجاد واحد پول جديد در سراسر كشور از جمله اقدامات شاه عباس صفوي به شمار ميروند. با وجود همهي اين كارها، او پادشاهي قسّيالقلب و سنگدل بود و كشتارهاي فراواني كرد. شاه عباس صفوي سرانجام پس از 42 سال سلطنت، در 59 سالگي درگذشت و در قم به خاك سپرده شد.
7) به توپ بستن مجلس به فرمان محمدعلي شاه و آغاز دورهي استبداد صغير(1326 ق): محمد علي شاه از آغاز، مصمم به برانداختن مشروطيت بود. وي سوء قصد عليه خود را بهانهاي براي حمله به آزاديخواهان قرار داد و به دستور او، نيروهاي دولتي به سوي مجلس روان شده و راههايى كه به مجلس منتهي ميشد، بستند. آزاديخواهان در سنگرهاي خود آمادهباش بودند. چون خبر به آيتاللَّه بهبهاني و طباطبايى رسيد، به سرعت خود را به مجلس رسانيدند تا شايد از وقوع حادثه جلوگيري كنند. ناگهان كُلُنل لياخوف روسي، فرمانده قشون محمدعلي شاه، فرمان داد توپها از هر سو به سمت مجلس به شليك بپردازند. جنگ سختي در گرفت و عدهي زيادي كشته شدند. پس از آن، شاه، دستور تبعيد آيت اللَّه بهبهاني و حصرِ آيت اللَّه طباطبايي و نيز قتل عدهاي از آزادي خواهان را صادر كرد. بدين ترتيب، مشروطهي اول ايران پس از دو سال از ميان رفت و دورهي استبداد صغير آغاز گشت.
8) قتل "ميرزا جهانگير خان شيرازي" به دستور محمدعلي شاه قاجار(1326 ق): ميرزا جهانگير خان شيرازي در سال 1292 ق در شيراز به دنيا آمد. در 1311 ق در مدرسهي دارالفنون در تهران به تحصيل علوم و فنون جديد پرداخت و يكي از دانشمندان زمان گرديد. در اين هنگام بود كه نهضت آزاديخواهي آغاز شده و او با حضور در جلسات و مجامع مخفيِ اين نهضت، با بزرگان سياسي ايران آشنا گشت. وي در اوايل سلطنت محمدعلي شاه قاجار، روزنامهي صور اسرافيل را راهاندازي كرد و از مشروطه دفاع نمود. سرانجام پس از اشغال مجلس توسط قواي روس، به دستور محمدعلي شاه، جهانگير خان به وسيلهي قزاقان دستگير و به باغشاه منتقل شد. در باغشاه او را به همراه ملك المتكلمين به طرزي فجيع به قتل رساندند.
9) قتل "ملكالمتكلمين" دانشمند و روشنفكر مشروطهخواه به فرمان شاهقاجار(1326ق): حاج ميرزا نصراللَّه مَلِكُ المُتِكَلِّمين در رجب سال 1277 ق در اصفهان به دنيا آمد. در 22 سالگي به مكه رفت و در بازگشت، به هندوستان عزيمت نمود. در هندوستان كتابي به نام "مِنَ الخَلقِ اِلي الحَق" براي بيدار ساختن مسلمانان تصنيف كرد. پس از انتشار اين كتاب، انگليسيها او را از هندوستان اخراج نمودند. از آن پس به ايران آمد و در نهضت مشروطه با خطابههاي خود به آگاهي بخشي مردم پرداخت. ملكالمتكلمين كه از خطبا و وعاظ مشهور دورهي انقلاب مشروطيت به شمار ميرود، در همان روزي كه مجلس شوراي ملي، به فرمان محمدعلي شاه قاجار به توپ بسته شد، دستگير و به دستور شاه، به قتل رسيد. 10) درگذشت آيتاللَّه "سيدمحمد حجت كوه كمرهاي" عالم وفقيه رباني(1373 ق): آيت اللَّه سيدمحمد حجت كوهكمرهاي در سال 1310 ق درتبريز به دنيا آمد. پس از فراگيري دروس مقدماتي در زادگاه خود، رهسپار نجف اشرف گرديد و از محضر حضرات آيات: سيدمحمد كاظم يزدي، سيد ابوتراب خوانساري، شريعت اصفهاني، ميرزاي ناييني، سيدمحمد فيروزآبادي و آقا ضياءعراقي بهره جست و در اندك مدتي به درجهي عالي اجتهاد نايل گرديد. ايشان درسال 1349 ق رسماً در قم رحل اقامت افكند و ضمن حضور در درس آيتاللَّه شيخ عبدالكريم حائري، خود به تدريس فقه و اصول پرداخت. پس از درگذشت آيت اللَّه شيخ عبدالكريم حائري، آيت اللَّه حجت كوه كمرهاي به همراه حضراتِ آياتِ عظام: سيدمحمدتقي خوانساري و سيد صدرالدين صدر به رياست امور حوزهي ديني دست يافت و هر سه بزرگوار، به عنوان مراجع ثلاث يا سه گانه شهرت يافتند. مدرسهي مشهور حجتيه از آثار ماندگار اين عالم رباني است. سرانجام، آيت اللَّه حجت كوه كمرهاي، در 62 سالگي رحلت نمود و بنا به وصيت ايشان، در مدرسه حجتيهي قم مدفون گرديد.
11) روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر
12) اعدام "آنتوان لاوازيه" دانشمند فرانسوي در جريان انقلاب كبير فرانسه (1794م): آنتوان لاوازيه كاشف و دانشمند شهير فرانسوي و از بنيانگذاران علم شيمي نوين، در 26 اوت سال 1743م در پاريس به دنيا آمد. وي در ابتدا رشته حقوق را به پايان رساند ولي به دليل علاقه زياد به علوم پايه، وارد اين عرصه گرديد. از اين رو از جواني زير نظر استاداني ماهر، نجوم، گياهشناسي و شيمي و زمينشناسي را به خوبي فراگرفت و در 25 سالگي به عضويت فرهنگستان سلطنتي علوم برگزيده شد. از اين زمان بود كه تحقيقات خود را بر روي شيمي و فيزيولوژي متمركز نمود و به اكتشافات مهمي نائل آمد. لاوازيه در ضمن تحقيقات خود، هوا را تجزيه كرد و عناصر تشكيل دهنده آن را شناخت. او بدين ترتيب گاز اكسيژن و اهميت آن را در عمل احتراق كشف نمود و همچنين موفق شد، هوا را از تركيب عناصر اوليه آن بسازد. او اولين كسي بود كه ثابت كرد حرارتي كه بدن دارد نتيجه احتراق كندي است كه به طور مداوم در بدن ايجاد ميشود. به مناسبت همين تحقيقات، او را بنيانگذار علم فيزيولوژي و بيوشيمي ميدانند. وي پژوهشها و آزمايشهاي گستردهاي در علم شيمي انجام داد آزمايشها، قانون بقا و پايندگي ماده را به اثبات رسانيد. به موجب اين اصل، هيچ چيز نه به خودي خود به وجود ميآيد و نه از بين ميرود. اين قانون پايه و اساس فرمولهاي مهم شيمي امروز است و طبق آن اگر دو يا چند عنصر با هم تركيب شوند، عناصر ديگري به وجود ميآيد كه وزنشان با وزن عناصر اوليه يكي است. لاوازيه نقش اكسيژن را در تنفس جانوران و گياهان بيان كرد و حرارت بدن را نيز اندازهگيري نمود. او تأليفات زيادي از خود بر جاي نهاد كه ميتوان به آثاري همچون ثروتهاي زيرزميني امپراتوري فرانسه، درباره منابع طبيعي و آب و همچنين احتراق فسفر و گوگرد اشاره كرد. فعاليتهاي علمي لاوازيه گاه بر اثر اشتغالات فني و سياسي كه از طرف دولت به او ارجاع ميشد وقفه و ركود پيدا ميكرد. يكي از اين ماموريتها، مسئوليت جمعآوري ماليات مردم فرانسه بود كه به او داده شد. اما پس از انقلاب كبير فرانسه، بر اثر جو سازيهايى كه عليه اين دستگاه صورت گرفت، مسئولان آن به صورت افرادي خونخوار و منفور معرفي شدند كه همچون زالوهاي خونخوار خون مردم را ميمكيدهاند و از آنها ماليات ميگرفتهاند. لذا همگي را دستگير و محاكمه كردند. لاوازيه هم كه نتوانسته بود بيگناهي خود را در اين محاكمه جنجالي ثابت كند، محكوم به اعدام شد و سرانجام در روز هشتم مه 1794م، در 51 سالگي به زير تيغ گيوتين رفت.يكي از دانشمندانِ فرانسه، پس ازمرگ لاوازيه گفت: تنها يك لحظه وقت براي بريدن لاوازيه صرف شد و شايد تايكصد سال، زمان نتواند سر ديگري همانندش به وجود آورد. 13) روز جهاني صليب سرخ و هلال احمر (1864م): صليب سرخ، عنوان سازماني بينالمللي است كه براي تسكين آلام بشري و حفظ و پيشرفت بهداشت عمومي، بر طبق موافقتنامه ژنو در سال 1864م و خاصه در نتيجه مساعي شخصي به نام ژان هانري دونان سوئيسي، تشكيل يافت. او در سال 1862م پيشنهاد كرد كه خدمت به رنجوران و زخميهاي نظامي، فعاليتي بيطرف محسوب شود. اين پيشنهاد با استقبال انجمنهاي امور خيريه مواجه شد و موافقتنامه كنفرانس بين المللي ژنو در سال 1864م براي بهبود وضع مجروحان نظامي تدوين گرديد. از آن پس جمعيتهاي ملي صليب سرخ به وجود آمده و گسترش پيدا كرد. همچنين به پاس تلاش هانري دونان، روز هشتم مه، سالروز تولد وي به عنوان روز جهاني صليب سرخ تعيين شد. در سال 1963م، در 88 كشور جهان، جمعيتهاي ملي صليب سرخ به وجود آمد كه در مقاطع گوناگون با هدف كمك متقابل و همكاري و توسعه فعاليتهاي مربوطه، به ويژه در زمان صلح فعاليت ميكرد. فعاليت صليب سرخ بينالمللي جهاني پس از پايان جنگ جهاني دوم توسعه فراواني يافت. همچنين در كشورهاي اسلامي به جاي صليب سرخ، هلال احمر به عنوان نماد اين سازمان به كار گرفته شد. در ايران، جمعيت شير و خورشيد سرخ فعاليت داشت كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي، ايران نيز علامت هلال احمر را براي اين فعاليت پذيرفت. مطابق آخرين آمار، 126 جمعيت صليب سرخ و هلال احمر با بيش از 250 ميليون نفر عضو در سطح جهان فعاليت دارند.
14) مرگ "جان استوارْتْ ميل" فيلسوف و سياستمدار شهير انگليسي (1873م): جان استوارت ميل، فيلسوف و نظريهپرداز انگليسي، در 20 مه 1806م در شهر لندن به دنيا آمد و از كودكي به تحصيل دانش روي آورد. وي از ده سالگي مطالعه آثار افلاطون و ديگر فلاسفه را آغاز كرد و در هفده سالگي وارد كمپاني هند شرقي گرديد. ميل پس از آن به شعر و ادب گرايش يافت و علاوه بر فراگيري موسيقي، آثار ادبي نويسندگان برجسته را مطالعه نمود. وي بعدها وارد سياست شد و مدتها نمايندگي پارلمان را پذيرفت، اما وارد هيچ حزب و دستهاي نگرديد و فقط نظريه خويش را مورد بحث قرار ميداد. جان استوارت ميل مؤسس مكتب سودگري يا سودخواهي بود. بر اساس اين نظريه، آنچه كه متضمن و دربرگيرنده حداكثر خير و سود براي بيشتر مردم است، ميزان اخلاقي بودن آن است. ميل در اخلاق نيز طرفدار مذهب سودگري و اصالت لذت است. وي سعادت را در لذت و سود، و عدم سعادت را در اَلَم و زيان ميداند و اعتقاد دارد كه براي رسيدن به سعادت، بايد لذت را افزايش داد و از رنج و درد كاست. ميل در فلسفه و روش علمي معتقد به تجربه و آزمايش است. به عقيده او، اساس دانش بشري بر دريافتهاي مستقيم از موجودات خارجي است ولي بيشتر، علم آن از راه استنتاج به دست ميآمد. عقايد ميل سبب اصلاحات اجتماعي و سياسي زيادي شد و در اقتصاد و فلسفه بعد از خود نيز تاثير گذاشت. نظام منطقي ميل، نظام استقرايى قياسي است كه در آن، استقرا يعني از مشاهده حقايق جزئي به اصول كلي رسيدن و قياس يعني از اصول كلي به حقايق جزئي رسيدن. به عقيده وي، تنها با اين نظام منطقي است كه ما ميتوانيم اميدوار باشيم كه معارف كهن را به اثبات رسانيم و به كشف معارف جديد نائل گرديم. جان استوارت ميل، كتابها و رسالههاي مختلفي درباره افكار خود نگاشت كه اصول اقتصاد سياسي، اصول علم اقتصاد و آزادي از آن جملهاند. جان استوارت ميل سرانجام در هشتم مه 1873م، در 68 سالگي درگذشت.
15) درگذشت "هنري لانگ فلو" نويسنده و اديب معروف امريكايي (1882م): هنري واد زورث لانْگْ فِلو، اديب شهير امريكايى، در 25 آوريل 1807م به دنيا آمد. وي از كودكي ذوق ادبي خويش را نشان داد و اولين اثر شعري خويش را در چهارده سالگي منتشر ساخت. لانگفلو پس از طي تحصيلات متوسطه، راهي اروپا شد و پس از آشنايى با فرهنگ آن سامان، به اشاعه آن در امريكا پرداخت. او سپس به مدت 18 سال به تدريس زبانهاي جديد در دانشگاه هاروارد پرداخت و همزمان، برخي آثارش را منتشر كرد. لانگ فلو، در طي سالهاي بعد، آثار بسياري چاپ نمود و از اين جهت، به عنوان يكي از پركارترين شاعران امريكا شهرت يافت. آثار لانگ فلو علاوه بر تفكر، تغزُّل و نكتههاي ارشادي، آميخته با مضامين احساسي، فلسفي، خيالانگيز و تمايلات اخلاقي بود. اشعار لانگفلو، ظريف، آميخته با قدرت نقاشي و تجسم دقيق است و غالباً در آنها غم و اندوه پنهاني نهفته است. داستانهاي او نيز نشانگر تسلط لانگ فلو بر فرهنگ و ادبيات اروپاست. وي در زمان حيات خود از محبوبيت، شهرت و افتخار فراواني در امريكا و اروپا برخوردار شد. استادي وي در هنر نقل و سادگي مضامين، تركيب و ساختمان شعر، لطافت تغزل و برخورداري از وسعت فرهنگ و تبحر در ادبيات اروپا و امريكا، او را به عنوان شاعري كه كمال مطلوب عامه ميباشد معرفي نموده است. تعدادي از آثار متعدد لانگ فلو عبارتند از: صداهاي شب، سفر به آن سوي دريا و داستانهاي مهمانخانه كنار جاده. هنري وادزورث لانگ فلو، سرانجام در 8 مه 1882م در 75 سالگي درگذشت. 16) تولد "هاري ترومن" سي و سومين رئيس جمهور امريكا (1884م) (ر.ك: 26 دسامبر)
17) ويران شدن شهر "سن پير" فرانسه بر اثر آتشفشان (1902م): در اثر آتشفشان كوه مون پليه در جنوب فرانسه درروز هشتم مه 1902م، شهر سن پيِر كه در دامنه اين كوه قرار داشت از بين رفت. در اين فاجعه كه تنها سه دقيقه طول كشيد، سي هزار نفر جان خود را از دست دادند. آتشفشان مون پليه، سالها خاموش بود و انفجار آن نيز ناگهاني بود. اين آتشفشان از سال 1902م به بعد همچنان غير فعال و خاموش است. 18) امضاء قرارداد مودّت دريانوردي و تجارت بين ايران و نروژ در پاريس (1930م) 19) اعلام پايان جنگ جهاني دوم در اروپا (1945م): با آغاز سال 1943م و شروع عقبنشيني و شكست ارتش آلمان و متحدان هيتلر، دوره زوال جنگ جهاني دوم نيز آغاز شد. در خلال سال 1944م، روسها به پيشروي سرسختانه خود به سمت غرب ادامه دادند و بخش عمده بالكان را پاكسازي كردند. در بهار سال 1945م آلمان در ميان دو نيروي سهمگين گرفتار آمده بود. نيروهاي متفقين از سمت غرب به شرق ميتاختند و نيروهاي شوروي، دراواخر آوريل، برلين را در محاصره گرفته بودند. در نهايت، نيروهاي كشورهاي غربي و شوروي در روزهاي اوليه ماه مه، در مركز آلمان به يكديگر پيوستند و با سقوط برلين و خودكشي هيتلر، جنگ جهاني دوم در اروپا پايان يافت. از اين رو در هشتم مه 1945م، وينستون چرچيل نخستوزير وقت انگلستان با توافق سه دولت متفق خود يعني امريكا، شوروي و فرانسه، ضمن اعلام خبر تسليم بدون قيد و شرط آلمان، اين روز را عيد پيروزي نامگذاري كرد. به اين ترتيب، جنگ شش ساله بين متفقين و متحدين با شكست آلمان پايان پذيرفت و كابوس وحشتناك آن به اتمام رسيد. دراين حال، هر چند آتش جنگ در اروپا خاتمه يافت ولي شعلههاي آن همچنان در جنوب شرقي آسيا زبانه ميكشيد، تا اينكه سه ماه بعد، در اوت 1945م با بمباران هستهاي هيروشيما و ناكازاكي توسط امريكا، جنگ در اين نقطه نيز پايان پذيرفت. جنگ در اروپا بيش از پنج سال و هشت ماه به طول انجاميد. درطول اين مدت، قريب يكصد ميليون نفر در كشورهاي متخاصم بسيج شدند و بيش از چهل ميليون نفر نيز كشته شدند. بيشترين تلفات جنگ دوم جهاني را شوروي متحمل شد كه رقمي بالغ بر بيست ميليون نفر ميباشد. همچنين تلفات آلمان 4/5 ميليون نفر، فرانسه 2 ميليون نفر، انگلستان 1/2 ميليون نفر، امريكا يك ميليون نفر، ايتاليا 760 هزار نفر و... . هزينه اين جنگ بيش از 1150 ميليارد دلار برآورد شد كه بيش از 230 ميليارد دلار خسارت وارد بر شهرها و تأسيسات عمومي را هم بايد به آن افزود. 20) روز پيروزي به مناسبت پايان جنگ جهاني دوم (1945م)
#سرگرمی#
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: راسخون]
[مشاهده در: www.rasekhoon.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 366]
صفحات پیشنهادی
18 اردیبهشت 1389 / 23 جمادی الاولی 1431 / 8 می 2010
18 اردیبهشت 1389 / 23 جمادی الاولی 1431 / 8 می 2010 1) 18ارديبهشت ماه سال1313هجري شمسي: مقدمات خريد اولين كارخانه برق 6000كيلوواتي براي شهرتهران فراهم شد.
18 اردیبهشت 1389 / 23 جمادی الاولی 1431 / 8 می 2010 1) 18ارديبهشت ماه سال1313هجري شمسي: مقدمات خريد اولين كارخانه برق 6000كيلوواتي براي شهرتهران فراهم شد.
13 اردیبهشت 1389 / 18 جمادی الاولی 1431 / 3 می 2010
13 اردیبهشت 1389 / 18 جمادی الاولی 1431 / 3 می 2010 1) انعقاد قرارداد فين كن ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید .... گلدا در 23 سالگي عازم بيتالمقدس شد و اين در حالي بود كه به تازگي فلسطين، ...
13 اردیبهشت 1389 / 18 جمادی الاولی 1431 / 3 می 2010 1) انعقاد قرارداد فين كن ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید .... گلدا در 23 سالگي عازم بيتالمقدس شد و اين در حالي بود كه به تازگي فلسطين، ...
17 اردیبهشت 1389 / 22 جمادی الاولی 1431 / 7 می 2010
17 اردیبهشت 1389 / 22 جمادی الاولی 1431 / 7 می 2010 1) وقوع زلزله شديد در سلماس و كشته شدن بيش از دو ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ..... 18 اردیبهشت 1389 / 23 جمادی الاولی 1431 / 8 می 2010 ...
17 اردیبهشت 1389 / 22 جمادی الاولی 1431 / 7 می 2010 1) وقوع زلزله شديد در سلماس و كشته شدن بيش از دو ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ..... 18 اردیبهشت 1389 / 23 جمادی الاولی 1431 / 8 می 2010 ...
23 اردیبهشت 1388 / 18 جمادی الاولی 1430 / 13 می 2009
23 اردیبهشت 1388 / 18 جمادی الاولی 1430 / 13 می 2009 1) انحصار چاپ اسكناس در ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ..... 1430 / 13 می 2009 · 17 فروردین 1389 / 21 ربیع الثانی 1431 / 6 آوریل 2010 ...
23 اردیبهشت 1388 / 18 جمادی الاولی 1430 / 13 می 2009 1) انحصار چاپ اسكناس در ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ..... 1430 / 13 می 2009 · 17 فروردین 1389 / 21 ربیع الثانی 1431 / 6 آوریل 2010 ...
3 اردیبهشت 1389 / 8 جمادی الاولی 1431 / 23 آوریل 2010
3 اردیبهشت 1389 / 8 جمادی الاولی 1431 / 23 آوریل 2010 1) شهادت سپهبد قَرَني اولين ... حضور ارزشمند وي ميتوانست منشأ تحولات اسلامي فراواني در ارتش آن زمان قرار گيرد ..... ك: 8 مارس) 18) تغييرنام شهر آنقره، به آنكارا پس از تشكيل كنگره دولت تركيه ...
3 اردیبهشت 1389 / 8 جمادی الاولی 1431 / 23 آوریل 2010 1) شهادت سپهبد قَرَني اولين ... حضور ارزشمند وي ميتوانست منشأ تحولات اسلامي فراواني در ارتش آن زمان قرار گيرد ..... ك: 8 مارس) 18) تغييرنام شهر آنقره، به آنكارا پس از تشكيل كنگره دولت تركيه ...
11 اردیبهشت 1389 / 16 جمادی الاولی 1431 / 1 می 2010
11 اردیبهشت 1389 / 16 جمادی الاولی 1431 / 1 می 2010 1) قتل ناصرالدين شاه قاجار توسط ميرزا ... vazeh.com 03:05:06 04:52:23 12:08:46 19:23:26 19:44:59 3:9 مانده تا غروب خورشید .... 8) خودكشي "آدولف هيتلر" رهبر خونخوار آلمان نازي (1945م): آدولف هيتلر، رهبر پيشين آلمان در .... 13 اردیبهشت 1389 / 18 جمادی الاولی 1431 / 3 می 2010 ...
11 اردیبهشت 1389 / 16 جمادی الاولی 1431 / 1 می 2010 1) قتل ناصرالدين شاه قاجار توسط ميرزا ... vazeh.com 03:05:06 04:52:23 12:08:46 19:23:26 19:44:59 3:9 مانده تا غروب خورشید .... 8) خودكشي "آدولف هيتلر" رهبر خونخوار آلمان نازي (1945م): آدولف هيتلر، رهبر پيشين آلمان در .... 13 اردیبهشت 1389 / 18 جمادی الاولی 1431 / 3 می 2010 ...
20 اردیبهشت 1389 / 25 جمادی الاولی 1431 / 10 می 2010
20 اردیبهشت 1389 / 25 جمادی الاولی 1431 / 10 می 2010 1) 20ارديبهشت ماه ... vazeh.com 03:04:33 04:51:58 12:08:34 19:23:28 19:45:03 4:46 مانده تا غروب خورشید ... 7) آغاز به كار راديو صداي بوسني (1373ش) 8) درگذشت "ابن يعيش" اديب و عالم عرب در .... 18) حمله ارتش آلمان نازي به بلژيك، هلند و لوكزامبورگ و گسترش جنگ جهاني دوم ...
20 اردیبهشت 1389 / 25 جمادی الاولی 1431 / 10 می 2010 1) 20ارديبهشت ماه ... vazeh.com 03:04:33 04:51:58 12:08:34 19:23:28 19:45:03 4:46 مانده تا غروب خورشید ... 7) آغاز به كار راديو صداي بوسني (1373ش) 8) درگذشت "ابن يعيش" اديب و عالم عرب در .... 18) حمله ارتش آلمان نازي به بلژيك، هلند و لوكزامبورگ و گسترش جنگ جهاني دوم ...
15 اردیبهشت 1389 / 20 جمادی الاولی 1431 / 5 می 2010
15 اردیبهشت 1389 / 20 جمادی الاولی 1431 / 5 می 2010 1) 15ارديبهشت ماه ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید .... استاد مرداني سرانجام پس از تحمل سالها رنج بيماري در نيمه ارديبهشت 1378 ش برابر با 18 محرم 1420 .... وي پس از مرگ برادرش در 27 ژوئن 871م در 23 سالگي به سلطنت رسيد.
15 اردیبهشت 1389 / 20 جمادی الاولی 1431 / 5 می 2010 1) 15ارديبهشت ماه ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید .... استاد مرداني سرانجام پس از تحمل سالها رنج بيماري در نيمه ارديبهشت 1378 ش برابر با 18 محرم 1420 .... وي پس از مرگ برادرش در 27 ژوئن 871م در 23 سالگي به سلطنت رسيد.
16 اردیبهشت 1389 / 21 جمادی الاولی 1431 / 6 می 2010
16 اردیبهشت 1389 / 21 جمادی الاولی 1431 / 6 می 2010-16 اردیبهشت 1389 / 21 جمادی ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... پس از عمري مجاهدت و خدمت در شانزدهم ارديبهشت 1343 ش برابر با 23 ذي حجه 1382 ق .... او از كودكي به سرودن شعر روي آورد و قبل از 18 سالگي، بيش از هفت هزار بيت ...
16 اردیبهشت 1389 / 21 جمادی الاولی 1431 / 6 می 2010-16 اردیبهشت 1389 / 21 جمادی ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... پس از عمري مجاهدت و خدمت در شانزدهم ارديبهشت 1343 ش برابر با 23 ذي حجه 1382 ق .... او از كودكي به سرودن شعر روي آورد و قبل از 18 سالگي، بيش از هفت هزار بيت ...
27 اردیبهشت 1388 / 22 جمادی الاولی 1430 / 17 می 2009
27 اردیبهشت 1388 / 22 جمادی الاولی 1430 / 17 می 2009 1) ورود امام خميني(ره) به جماران (1359 ش): ... 8) 17 مي سال 1426 ميلادي : نخستين مدرسه دريانوردي براي تعليم فنون دريل نوردي بطور رسمي در پرتغال تاسيس شد . .... 23 فروردین 1389 / 27 ربیع الثانی 1431 / 12 آوریل 2010 . ... 28 اردیبهشت 1388 / 23 جمادی الاولی 1430 / 18 می 2009 ...
27 اردیبهشت 1388 / 22 جمادی الاولی 1430 / 17 می 2009 1) ورود امام خميني(ره) به جماران (1359 ش): ... 8) 17 مي سال 1426 ميلادي : نخستين مدرسه دريانوردي براي تعليم فنون دريل نوردي بطور رسمي در پرتغال تاسيس شد . .... 23 فروردین 1389 / 27 ربیع الثانی 1431 / 12 آوریل 2010 . ... 28 اردیبهشت 1388 / 23 جمادی الاولی 1430 / 18 می 2009 ...
-
سرگرمی
پربازدیدترینها