واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ فروردين ۱۳۹۴ (۱۴:۳۵ب.ظ)
موضع ابتکار در قبال تغيير کاربري ها موج - معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: بيانات مقام معظم رهبري در راستاي حفاظت از محيط زيست و منابع طبيعي بسيار راه گشا بوده و آن را همواره مدنظر قرار مي دهيم و با هرگونه تغيير کاربري که مغاير با ضوابط و قوانين باشد مخالف هستيم.
به گزارش خبرگزاري موج، معصومه ابتکار، رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، روز سهشنبه در نشست خبري به مناسبت روز زمين پاک با شعار حفاظت از آبوخاک افزود: سازمان حفاظت محيط زيست با هرگونه تغيير کاربري بهويژه در حاشيه سدهايي مانند سد لتيان که آب شرب تهران را تأمين ميکند مخالف است و موضع مشخصي در اين زمينه در پيش دارد.
وي درباره تأمين فضاي سبز شهرها گفت: متولي تأمين فضاي سبز در داخل شهرها، شهرداري، شوراي شهر و شهرسازي و معماري است و سازمان حفاظت محيط زيست نيز در حفظ فضاي سبز و جلوگيري از دخل و تصرف در آنها حمايت ميکند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: اين سازمان در اين زمينه هشدارهاي جدي را به شوراي عالي شهرسازي داده و اين شورا مصوبات خوبي در راستاي تعداد طبقات ساختماني و حفظ باغات تهيهکرده است.
وي با تاکيد بر اينکه رويکرد دولت در اين زمينه بسيار جدي است گفت: وظيفه اصلي حفظ کاربري باغات و نظارت بر اجراي صحيح طرحهاي تفضيلي بر عهده شوراي شهر و شهرداريها است.
معاون رئيسجمهوري گفت: در تهران در زمينه توسعه فضاي سبز کارهاي بزرگي انجامشده اما در برخي از مناطق پايتخت تغيير کاربري باغات، افزايش تراکم و کاهش فضاي سبز نيز ديده ميشود.
وي گفت: اکنون مناطق يک، دو، پنج و 22 شهرداري تهران بحرانيترين مناطق ازلحاظ افزايش تراکم و کاهش فضاي سبز هستند زيرا در اين مناطق تقاضا براي ساختوساز بالا است.
ابتکار گفت: اکنون صدور پروانه ساختماني به يکي از درآمدها براي شهرداري تبديلشده است در حالي که در بسياري از شهرهاي دنيا پروانه ساختوساز رايگان است اما از زماني که فرد شروع به کار ساختوساز و يا تعميرات ميکند بايد عوارض واقعي پرداخت کند و اين عوارض به حدي سنگين است که تا ضرورت نداشته باشد فردي اقدام به ساختوساز نميکند بنابراين روند ساختوساز در کشور بهويژه کلانشهرها بايد اصلاح شود.
ابتکار گفت: به نظر ما چمن فضاي سبز نيست چون نياز به آب زيادي دارد، فضاي سبز شامل درخت ميشود که توزيع آن نيز در نقاط مختلف شهر بسيار زياد است.
وي گفت: در برخي از مناطق مانند منطقه يک تهران توزيع فضاي سبز وجود ندارد اما در برخي از مناطق بسيار گسترده است که اين نيازمند برنامهريزي و مديريت صحيح براي نحوه مطلوب ايجاد و توزيع فضاي سبز است.
ابتکار گفت: هنوز در مساله حفاظت از خاک و مديريت صحيح پسماندها نسبت به برخي کشورها عقبتر هستيم و در اين راستا نيازمند يک موضع صحيح اقتصادي و اجتماعي هستيم.
وي افزود: در اين زمينه از اواخر سال 92 و طي سال 93 با هماهنگي وزارت کشور اقداماتي ازجمله تنظيم آييننامهها، تدوين ضوابط و امضاي تفاهمنامه را در داشتهايم، مسؤوليت اجرايي مديريت پسماندهايي که منجر به آلودگي آبوخاک کمي شوند بر عهده شهرداريها و شوراهاي شهر سراسر کشور است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: از شهرداريها و شوراهاي شهر سراسر کشور خواستيم تا برنامه مديريت پسماندهاي خود را ارائه دهند که استقبال خوبي شد، در شهرهاي بزرگ برنامههاي مديريت پسماند وجود دارد و اکنون در شهرهاي کوچک به عنوان يک معضل بايد جدي گرفته شود.
وي درباره وضعيت پسماندها در شهرهاي شمالي کشور افزود: در برنامه چهارم توسعه مديريت پسماندهاي استانهاي شمالي کشور هدفگذاري شده بود اما مشکل حل نشد، اکنون نيز بهطورجدي موردتوجه دولت است.
ابتکار ادامه داد: با توافق مدير صندوق توسعه ملي قرار است 10 درصد اعتبار اين صندوق به طرحهاي مديريت پسماند که توجيه اقتصادي و زيستمحيطي داشته باشند مانند توليد انرژي اختصاص يابد که با اين توافق از بخش خصوصي و دارندگان اينگونه طرحها حمايت ميشود.
وي تاکيد کرد: اينکه بخواهيم پسماند کمتري توليد کنيم از اهميت زيادي برخوردار است و اين روند يکي از اهداف سال جاري سازمان محيط زيست است که شهرداريها به عنوان متولي اين امر بايد نسبت به فرايند توزيع کالاها در سطح شهر نظارت بيشتري داشته باشند تا منجر به توليد پسماند کمتري شود.
ابتکار افزود: اکنون سرانه توليد پسماند در کشور بسيار بيشتر از حد استاندارد جهاني است، در برخي شهرهاي بزرگ سيستم جمعآوري پسماند وجود ندارد، اما؛ در کلانشهر تهران در برخي مناطق آن گاهي تا 4 نوبت در شبانهروز نيز پسماندها جمعآوري ميشوند.
وي با اشاره به اهميت تفکيک زباله از مبدأ گفت: کاغذ يکي از پسماندهايي که روزانه در حجم زيادي توليد ميشود، اگر کاغذ به روش صحيح بازيافت شود تا 7 مرتبه ميتواند مورداستفاده قرار گيرد در حالي که در کشور ما حجم زيادي درخت براي توليد کاغذ از بين ميرود، يکي از محورهاي مهم قانون برنامه پنجم توسعه در ماده 190 مديريت کاغذ است.
ابتکار افزود: توليد انرژي از پسماند يک بحث مهم اقتصادي است و وزارت نيرو تعرفههاي خوبي را اعلام و حمايتهايي را پيشبيني کرده است.
وي ادامه داد: يکي از کاربريهاي پسماند توليد کمپوست است که پيشنهاد دادهايم تا به اين بخش يارانهاي تعلق گيرد که پيگير موضوع نيز هستيم. همچنين براي پسماندهاي الکترونيکي نيز برنامه داريم و درباره پسماندهاي ويژه و بيمارستاني نيز با وزير بهداشت درمان و آموزش پزشکي تفاهمنامهاي امضا کردهايم.
ابتکار به نخالههاي ساختماني اشاره کرد و گفت: اين نخالهها نيز به عنوان پسماند حجم زيادي از زبالههاي شهرهاي را به خود اختصاص ميدهند که ساماندهي آنها وظيفه شهرداريها است.
وي اظهار کرد: برنامه مديريت پسماند تدوينشده است و مسؤوليت تمام دستگاهها مشخص و براي تصويب در اختيار دولت قرار گرفته است، همچنين تمام مراحل تدوين لايحه خاک نيز انجامشده، در کميسيون لوايح موردبازنگري قرار گرفته و آماده تصويب است، از دولت درخواست کرديم به مناسبت روز زمين پاک اين لوايح را به تصويب برساند.
ابتکار درباره مديريت سبز اظهار کرد: سال گذشته آييننامه اجرايي و مصاديق مديريت سبز نهايي شد و در ضوابط اجرايي بودجه سال 94 مشخصشده است که دستگاهها بايد يک درصد از بودجه خود را در زمينه مديريت سبز هزينه کنند.
وي گفت: سازمان محيط زيست در دولت هفتم و هشتم رقابت صنعت سبز را پايهگذاري کرد، اما؛ در دورهاي با مشکلاتي مواجه شد، اما؛ در يک سال و نيم گذشته ابعاد اين برنامه با ضوابط و معيارهاي تخصصي موردبازنگري قرار گرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]