واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ فروردين ۱۳۹۴ (۱۴:۹ب.ظ)
بيمه کردن کارگران خارجي خوب است يا بد؟ موج - نبايد طوري قلمداد شود که فرصت هاي شغلي در جامعه به اتباع بيگانه داده مي شود ولي نيروي کار داخلي بيکار مي ماند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، اخيرا دولت اعلام کرده که کارگران و اتباع بيگانه که مجوز کار در ايران داشته باشند را بيمه مي کند. به عبارتي قانون کار براي آنها اعمال مي شود.
از آن جايي که بيشتر اين اتباع بيگانه، افغاني هستند عده اي اين طرح را با توجه به رشد فزآينده بيکاري در جامعه به صلاح نمي دانند. چرا که اعتقاد بر اين است که چرا وقتي نيروي کار داخلي داريم چرا براي يک کارگر افغاني شرايط بيمه و کار فراهم شود.
نظير اين بحث ها در مورد لزوم اخراج افغاني ها از بابت جرم و جنايت هايي که مرتکب مي شوند گفته مي شود. با اين حال اين طرح موافقيني هم دارد. چرا که حمايت بيمه اي از کارگران بيگانه را حقي شرعي و انساني تصور مي کنند.
از طرفي به حکم اسلام تمامي مسلمانان برادر و برابر هستند و نبايد مرزها و کشورها در اين زمينه لحاظ شود.«دکتر اصغر پورمتين، استاد دانشگاه و اقتصاددان درباره اين موضوع به موج گفته است: يک واقعيتي وجود دارد که کارگر ايراني دنبال کارهاي راحت است ولي افغاني ها سخت ترين کارها را انجام مي دهند. سطح توقع آنها هم پايين است. کارگر ايراني در مرغداري و گاوداري و کوره پزي کار نمي کند. چرا که سطح دانش کارگران ايراني هم بالا رفته است . حالا اگر در اين ميان کارگر افغاني بيمه نشود عملي غير اسلامي و غير انساني است. در اين زمينه کار دولت درست است».
با اين حال مخالفين حضور و اشتغال اتباع بيگانه و به خصوص افغاني ها معتقدند که اخراج نکردن آنها باعث سوء استفاده آنها شده است. آنها مانند همه مردم، براي خود حق قائل هستند. با برخي از زنان ايراني ازدواج مي کنند و اکثرا بعد از مدتي فرار مي کنند. از لحاظ اجتماعي هيچ تقارني بين ايراني و افغاني وجود ندارد. البته اين نکته هم درست است که کارهايي که افغاني ها انجام مي دهند ايراني ها قبول ندارند. هر چند در سال گذشته دولت تعدادي از مشاغل را طبقه بندي کرد و اشتغال افغاني ها فقط در آنها مجاز شد. طرح بيمه کارگران بيگانه هم در مورد آنهايي است که رواديد و مجوز کار در ايران دارند. با اين حال ممکن گفته شود سرمايه اي که براي حمايت اجتماعي و بيمه اتباع بيگانه در نظر گرفته مي شود اندکي هم در ايجاد اشتغال براي تحصيل کرده ها صرف شود. مهم رسيدگي به نيروي کار داخلي است. از طرفي مشاغل بايد بازتعريف شوند تا نگرش افراد جامعه نسبت به آنها تغيير کند. چرا که چه بخواهيم چه نخواهيم با سونامي بيکاري مواجه هستيم.«پورمتين معتقد است: مشکل اصلي ، قانون کار است.از طرفي سطح توقع کارگران ما افزايش يافته است. مهارت کافي هم ندارند. آنهايي هم که مهارت دارند کار نمي کنند. با اين حال بايد طرحي نو دراندازيم. در اين زمينه لازم است که کارگران داخلي آموزش داده شوند.».
اگر در نظر گرفته شود که به کارگران بيگانه بيمه تعلق مي گيرد در مقابل بايد به کارگر و نيروي کار داخلي هم توجه کرد. بهتر است آنجايي که صحبت از نيروي کار داخلي مي شود سرمايه گذاري بيشتري براي آنان کرد. سياست اخير دولت مربوط به سرمايه گذاري در بنگاه هاي زودبازده به باور پورمتين خوب است،البته اگر درست اجرا شود. چرا که به رشد اشتغال واقعي منجر خواهد شد. دولت در اينجا بايد براي کارگر داخلي سرمايه گذاري کند. يک نکته هم اينکه نبايد طوري قلمداد شود که فرصت هاي شغلي در جامعه به اتباع بيگانه داده مي شود ولي نيروي کار داخلي بيکار مي ماند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]