تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى از شما حق ندارد از هيچ يك از يارانم چيزى به من بگويد؛ زيرا دوست دارم در حال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798404442




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نرخ بهره در اقتصاد رانتی کاهش پیدا نمی‌کند!


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: بار دیگر تولید داخلی بهانه ای برای کاهش نرخ سود بانکی شده است. این درحالیست که عده ای با زدوبند وام کلان گرفته و آن را در فعالیت های غیرمولد سرمایه گذاری می کنند

به گزارش تراز ،در اولین روزهای بهار سال ۹۴، مدیران بانک مرکزی و نماینده ها از رایزنی ها و تصمیمات برای کاهش دوباره نرخ سود بانکی خبر دادند. بانک ها که در سال گذشته علیرغم کاهش نرخ بهره، با استفاده از روش های مختلف، دستور بانک مرکزی را دور می زدند، امسال بار دیگر برای کاهش نرخ سود خود، زانوی غم بغل کرده اند. آنها منابع خود را به سمت بنگاه داری برده اند و به همین علت است که اکنون با کمبود منابع روبرو شده اند.
اما در طرف مقابل، بانک مرکزی می گوید با کاهش نرخ بهره، تولیدکنندگان برای گرفتن اعتبارات با مشکل کمتری روبرو هستند و این کاهش نرخ بهره بانکی در نهایت به رونق اقتصادی و رونق تولید منجر می شود. امار حال حاضر نرخ‌های سود بانکی در محدوده ۲۰ تا ۲۵ درصد قرار دارند؛ چنین نرخ‌های سود بانکی در مقایسه با نرخ بهره در عموم کشورهای جهان، به وضوح نرخ‌های بالایی هستند.
از سوی دیگر متقاضیان تسهیلات به ویژه تولیدکنندگان بر این امر اصرار دارند که هزینه تامین مالی تولید بالاست و نه‌تنها نرخ‌های سود بانکی نباید افزایش یابد، بلکه باید با کاهش نیز مواجه شود! اما این تنها بخشی از واقعیت است. تعیین نرخ سود بانکی عموماً یک چالش بزرگ برای اقتصاد ایران، به ویژه نظام بانکی بوده است.
اما در اقتصادی که فردی با سرمایه ۱۰۰میلیون تومانی نمی تواند وارد فعالیت تولیدی شود و فعالیت دربازارهای دلالی سود بیشتری نسبت به بازارهای مولد دارد، صحبت از کاهش نرخ بهره به عنوان عامل محرک تولید و رونق دوباره اقتصاد، خنده دار نیست؟
دکتر جمشید پژویان، کارشناس مسائل اقتصادی، در گفتگو با افکارنیوز، می گوید: «مشکلات در مسیر تولید داخلی موارد دیگری به جز نرخ بهره هستند. با وجودی که نرخ بهره بالاست و بانک ها نیز گفته اند که حداکثر دو درصد کم می کنند اما در همین شرایط موجود برای گرفتن وام از بانک ها صفی از متقاضیان وجود دارد.»
وی می افزاید: «در دنیا زمانی نرخ بهره راکاهش می دهند که متقاضی برای دریافت وام و اعتبار کم باشد و یا سپرده گذاران زیاد باشند، پول در بانک جمع شده باشد و بانک نتواند از آنها درآمد کسب کند یعنی اعتبار بدهد و از طریقی درآمد کسب کند. در آن صورت راه حل در کاهش نرخ بهره است و در نتیجه مقداری از سپرده گذاران کم می شود و وام گیرندگان افزایش می یابند تا به تعادل مطلوب برسد.»
پژویان معتقد است: «اما در اقتصادی که بانک ها منابع کافی ندارند، صف طولانی برای دریافت اعتبار وجود دارد به صورتی که عده ای به دریافت وام های کلان و پرداخت رشوه متهم می شوند و فساد نیز دامنگیر سیستم بانکی شده است، این کاهش ۲درصدی نرخ بهره نمی تواند نقش مهمی در به راه افتادن دوباره بخش تولید داشته باشد. به خصوص آنکه کسانی هم که دسترسی به این اعتبارات پیدا کنند سعی می کنند از هر ترفندی استفاده می کنند تا به جای تولید، به سمتی بروند که بازده سرمایه گذاری بالاتری دارد مانند ساخت و ساز و امثال این موارد.»
این کارشناس اقتصادی، تاکید می کند: «اولین راه برای بهبود فضای کسب و کار در ایران، فراهم آوردن فضای سرمایه گذاریست و نه کاهش نرخ بهره. باید مشکلات سرمایه گذاری را بردارند. سیاست هایی را اعمال کنند که بهره وری کار و سرمایه افزایش یابد، کارایی بالا رود و بازارها از حالت انحصار خارج شوند. اینها موارد کلیدی برای ایجاد بهبود شرایط در اقتصاد ایران هستند.»
درایران به واسطه فضای نامناسب سرمایه گذاری و همچنین تسلط رانت بر بازارها، حتی با سرمایه ۲۰۰میلیون تومانی نیز وارد بازار تولید شدن، ریسک بسیار بالایی دارد. به همین دلیل است که عملا هیچ تولید کننده خردی در ایران وجود ندارد و افراد ترجیح می دهند سرمایه خود را به بانک ها بسپارند.
بنابراین بی راه نیست بگوییم، این کاهش نرخ بهره، بار دیگر به نفع تولیدکنندگان کلان و مولتی میلیاردرهای کشور تمام خواهد شد و افرادی با پس انداز صدمیلیونی دارند در بانک ها، سرشان بی کلاه می ماند.




سه شنبه 25 فروردين 1394 ساعت 12:44





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن