واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ناامیدی سعودی ها از پاکستان و ترکیه/ایران مهمتر از عرب هاست
منابع رسانه ای دولت امارات متحده عربی که از کشورهای حاضر در ائتلاف عربی ضد یمن است از ناامیدی کشورهای عضو در جنگ علیه یمن خبر دادند. پس از مخالفت کشورهای ترکیه و پاکستان برای پیوستن به این ائتلاف مقامات اماراتی آن را غیرشفاف و متناقض توصیف نمودند. منابع رسانه ای دولت امارات متحده عربی که از کشورهای حاضر در ائتلاف عربی ضد یمن است از ناامیدی کشورهای عضو در جنگ علیه یمن خبر دادند.
دولت امارات فاش کرد در پی مخالفت دولت های ترکیه و پاکستان برای شرکت در ائتلاف ضد یمن و عملیات موسوم به طوفان قاطعیت به سرکردگی عربستان سعودی، کشورهای عضو این ائتلاف اکنون به شدت احساس ناامیدی می کنند.
پس از مخالفت ترکیه و پاکستان با پیوستن به کشورهای عضو ائتلاف علیه یمن، انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات از این موضع آنکارا و اسلام آباد انتقاد کرد و مواضع این دو کشور را غیرشفاف و متناقض توصیف نمود.
وزیر مشاور در امور خارجه امارات متحده عربی با اشاره به سخنان وزیر امور خارجه ترکیه درباره مشابه بودن دیدگاه این کشور و ایران درباره یمن و تاکید این دو کشور بر ضرورت حل مسایل به شیوه دیپلماتیک گفت، به نظر می رسد رابطه با تهران برای اسلام آباد و آنکارا از رابطه با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس اهمیت بیشتری دارد.
پیشتر وزیر خارجه ترکیه درباره حمله برخی کشورهای عربی به سرکردگی عربستان به یمن نیز گفته بود که موضع آنکارا بیطرفانه خواهد بود.
این وزیر اماراتی افزود: پاکستان که خود خواستار مواضع روشن کشورهای حوزه خلیج فارس درباره یمن بوده، در این خصوص موضع غیرشفافی در پیش گرفته است.
به اعتقاد قرقاش، اکنون امنیت منطقه خلیج فارس و سرنوشت آن مورد آزمایش قرار گرفته و این لحظه ای است که متحد واقعی از متحد غیرواقعی و شعاری مشخص می شود.
وزیر مشاور در امور خارجه امارات، درباره تصمیم مجلس پاکستان در مخالفت با درخواست عربستان برای پیوستن به ائتلاف علیه یمن گفت: موضع اسلام آباد در حمایت ازعربستان متناقض، برخلاف انتظارها است. ائتلاف سعودی آمریکایی راه به جایی نخواهد برد ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی مبارزان حوثی در یمن را برای حدود سه هفته بمباران کرده است و کارشناسان معتقدند در صورتی که راه حل های سیاسی امتحان نشده باقی بمانند، این عملیات نظامی راه به جایی نخواهد برد. کشورهای عرب خلیج فارس، به ویژه سعودی ها، بیم دارند اگر تلاش حوثی ها برای به دست گرفتن قدرت را مهار نکنند، آنگاه منافع راهبردیشان در منطقه ممکن است با گسترش حوزه های نفوذ تهران تحت الشعاع قرار گیرد.
با این حال، چند هفته گذشته نشان داده است که بدون عملیات زمینی، حملات هوایی به تنهایی برای خنثی کردن هدف نهایی حوثی ها، تا حد زیادی بی اثر و بی فایده بوده است.
رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات نای بی ای ای دی» در اینباره می گوید: اقدام نظامی راه حلی برای بحران در یمن نیست، که به یک پیشرفت و راه حل سیاسی نیاز دارد، من حتی تصور می کنم عربستان سعودی اقدام نظامی را به عنوان راه حل قلمداد نمی کند. آنها با بمباران می خواهند حوثی ها را به میز مذاکره بازگرداند. یک کارشناس دیگر با اشاره به اشتباهات سعودی ها در این جنگ گفت: اگر ائتلاف تحت رهبری سعودی به بزرگنمایی موفقیت های نظامی از طریق رسانه ها ادامه دهد، در حالی که احتمال حل و فصل این بحران را از طریق سیاسی به بعد موکول کند، آنگاه این عملیات به فاجعه ها و مصیب هایی در پایان منجر خواهد شد. هفته ها حملات هوایی سعودی ها و نبردهای زمینی مستمر بین حوثی ها و نیروهای طرفدار عبد ربه منصور هادی به کشته شدن بیش از 600 نفر و آواره شدن یکصد هزار نفر منجر شده است.
بر اساس اعلام هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد برای یمن، حتی پیش از آغاز این بحران، 16 میلیون نفر، تقریبا دو - سوم جمعیت این کشور به کمک های بشر دوستانه نیاز داشتندو اکنون نیز اوضاع انسانی در یمن هر ساعت وخیم تر می شود.
کارشناسان معتقدند در حالی که بحران انسانی در یمن وخیم تر می شود، جامعه بین المللی سرانجام صبر خود را در خصوص عملیات هوایی بدون چارچوب زمانی سعودی ها از دست خواهد داد و ریاض را برای متوقف کردن این بمباران ها و آغاز مذاکره تحت فشار قرار خواهد داد.
دوشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]