محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845281548
زندگینامه بلز پاسكال رياضيدان و فيزيكدان فرانسوی
واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
زندگینامه بلز پاسكال رياضيدان و فيزيكدان فرانسوی زادروز : ۱۹ ژوئن ۱۶۲۳ - کلرمون فران فرانسه
درگذشت : ۱۹ اوت ۱۶۶۲(٣٩ سال) - پاریس، فرانسه
پیشه : ریاضیات،فیزیک،فلسفه،شناختشناسی «پاسکال» در 19 ژوئن 1623، در ناحیه (Auvergn) فرانسه متولد شد و در سن سه سالگی، مادر خود «آنتونیت بگن» را از دست داد. پدرش «اتین پاسکال» قاضی بود و به علوم و ریاضی علاقه داشت. در سال 1631، اتین به همراه فرزندانش به پاریس نقل مکان کرد و با توجه به نبوغ فوقالعاده پسرش، تصمیم به آموزش وی گرفت. شاید مکالمه هاي همیشگی پدر با دانشمندان برجسته علوم هندسه در پاریس از جمله «رابروال»، «مرسن»، «دسارگوس»، «میدورگ»، «گاسندی» و «دسکارتس»، دليل تمایل پاسکال به اين علوم بوده است. بلز پاسكال در سن یازده سالگی، رساله ای کوتاه درباره اصوات اجسام ارتعاشی نوشت و پدرش در پاسخ به این مسئله، مطالعه ریاضيات را تا سن 15 سالگی برای وی ممنوع کرد تا بلز از مطالعه لاتین و زبان یونانی باز نماند. با وجود این، یک روز اتین متوجه شد که بلز - که در آن زمان 12 سال داشت- با تکه ای زغال بر روی دیوار اثبات كرده كه مجموع زاویه های یک مثلث، برابر با دو زاویه قائمه است. از آن زمان به بعد، پاسکال اجازه مطالعه اقلیدس را داشت.
پاسکال علاقه ویژهای به مطالعه کارهای Desargues داشت و به دنبال مطالعه چنين عقایدي، در سن 16 سالگی، رسالهای در باب مباحث مخروطیبنام (مقالهای درباره مخروطیها) نوشت. بخش بزرگي از این رساله از بین رفته است، ولی نتیجه مهم آن که «قضیه پاسکال» نام دارد، بر جای مانده است.
پاسکال در سن 18 سالگی برای کمک به پدرش در انجام محاسبات خود، یک ماشینحساب مکانیکی ساخت که قادر به محاسبه جمع و تفریق بود و «ماشین حساب پاسکال» یا (Pascaline) نام گرفت. از جمله نمونههای اولیه این ماشین حساب در موزه (Zwinger) در «درسدن» آلمان قرار دارد. اگرچه این ماشینحسابها مقدمه پیدایش مهندسی کامپیوتر بودند، اما از لحاظ تجاری موفقیت چندانی به دست نیاوردند. طی دهه بعدی، پاسکال طرح خود را بهبود بخشيد و بیش از 50 عدد از آنها را ساخت. نوآوريها در ریاضی
علاوه بر دستاوردهای دوران کودکی، پاسکال در بقیه دوران زندگیش نیز بر دانش ریاضی تأثیر گذاشت. وي در سال 1653، رسالهای با نام «در باب مثلثات حساب» نوشت و در آن، یک صورت جدولی راحت برای ضرایب دو جمله ای شرح داد که امروزه «مثلث پاسکال» نامیده میشود. دستاورد مهم پاسکال در ارتباط با فلسفه ریاضی، مربوط به اثر وی با نام «در باب مغهوم هندسه » بود که در ابتدا به عنوان مقدمهای بر کتاب هندسه برای یکی از مدارس معروف به نام «پورترویال» نوشته شده بود. این کار با گذشت بیش از یک قرن از مرگ پاسکال انتشار یافت.
نوآوريها در علوم فیزیکی
مطالعات پاسکال در مورد سیالات (هیدرودینامیک و هیدروستاتیک) بر اساس اصول سیالات هیدرولیک بود. اختراعات او در این زمینه شامل فشار هیدرولیک (استفاده از فشار هیدرولیک برای افزایش نیرو) و سرنگ مي باشد. در سال 1646، پاسکال از آزمایشهاي «اوانجلیستا توریسلی» در ارتباط با فشارسنج آگاهی یافت. وی این آزمايشها را با لولهای پر از جیوه تکرار کرد و این لوله را به صورت وارونه درون کاسه ای از جیوه قرار داد. پاسکال این سؤال را مطرح کرد که چه نیرویی، بخشی از جیوه را درون لوله نگهداشته و چه چیزی، فضای بالای جیوه را در لوله پر کرده است. در آن زمان، بيشتر دانشمندان بر این باور بودند که غیر از خلاء، ماده ای نامرئی در آن فضا وجود دارد. پاسکال با انجام آزمایشهاي دیگری در این زمینه، در سال 1647، «تجربه هاي جدید از خلاء» را نوشت که در آن، قوانین اصلی در مورد میزان تأثیر فشار هوا بر مایعات مختلف عنوان شده بود. در سال 1648، پاسکال مطالعات خود را ادامه داد و در همین راستا، شوهر خواهرش یک بارومتر را به ارتفاعات بالا برد و این نکته به اثبات رسید که سطح جیوه تغییر می کند و پاسکال این آزمایش را با انتقال بارومتر به بالای برج یک کلیسا در پاریس و سپس به پایین آن تکرار کرد. این آزمایشها که سرانجام، منجر به بنیاد نهادن اساس بارومتر شد، در سراسر اروپا با استقبال مردم روبرو گرديد. در پاسخ به این نقدها که باید چیزی نامرئی در فضای خالیای که پاسکال عنوان کرده، وجود داشته باشد و در پاسخ به «استین نوئل»، یکی از مهمترین نظریه هاي قرن هفده در ارتباط با روش علمی از سوي پاسكال مطرح گرديد :
«برای اثبات یک فرضیه، اینکه تمامی موارد مطابق با آن باشند، کافی نیست، اما اگر تنها یک مساله خلاف آن باشد، همان یک مورد برای نقض فرضیه مورد نظر کافی است».
تاکید و پافشاری وی در مورد وجود خلاء منجر به اختلاف او با برخی از دانشمندان مطرح زمان از جمله «دسکارتس» شد. تغییر مذهب
با توجه به زندگی پاسکال می توان گفت که بیماری و یانسنگرایی، دو دلیل عمده وي در تغییر مذهب بوده است. پاسکال از حدود سن هجده سالگی به نوعی بیماری عصبی دچار شد که وی را آزار می داد. او در سال 1647، در پی یک حمله عصبی دچار لمسی اندام شد؛ به گونه اي که بدون استفاده از عصا قادر به راه رفتن نبود. بلز همیشه سر درد داشت و از آن پس، مشکل سوزش روده و معده نیز داشت. در سال 1645، لگن پدر پاسکال دچار آسیب دیدگی شد و تحت مراقبت یک دکتر یانسنگرا قرار گرفت. بلز پس از درمان موفقیتآمیز پدرش، کتابهایی از نویسندگان یانسنگرا به امانت گرفت. در این دوره، پاسکال نوعی «دگرگونی اولیه» را تجربه نمود و طی سالهاي پس از آن شروع به نوشتن درباره مسائل مذهبي کرد. در این زمان، پاسکال احساس دوری از عقاید اولیه مذهبی اش را داشت و طی چند سال، این دوره را که به گفته خودش «دوره زمینی» بود، سپری کرد. پدر پاسکال در سال 1651 از دنیا رفت و در پي آن، بلز اموال پدر را به ارث برد و سرپرست خواهرش «ژاکلین» شد که برخلاف میل برادر، در «پورت- رویال» راهبه شد.
پاسکال پس از فراغت از امور خواهرش، دیگر هم آزاد بود و هم ثروتمند. وی یک خانه باشكوه پر از خدمتكار برای خود تهیه کرد و سوار بر کالسکهای با چهار و یا پنج اسب به پاریس میرفت. او دوران فراغتش را صرف معاشرت با افراد شوخ و خوش صحبت، زنان و قماربازان (گواه کارهای وی در مورد حساب احتمالات است) میکرد. بلز پس از آشنايي با بانوي زيبا و فهميده اي در ناحيه «اوورن»، او را سافوی دشت و صحرا ناميد. وي در همين دوران، کتاب «مکالمه در باب احساسات عاشقانه» را نوشت و به فکر ازدواج افتاد. ژاکلین، بلز را برای لهو و لعبش مورد سرزنش قرار داد و برای تغییر وی دعا کرد.
در تاریخ 23 نوامبر سال 1654، تصادفی روی پل نیلی رخ داد كه خوشبختانه پاسکال و دوستانش در این حادثه صدمه ای ندیدند. بعد از اين حادثه، پاسکال که عقاید و باورهای مذهبی اش جان تازهای گرفته بود، در ماه ژانویه سال 1655 به مدت دو هفته به صومعهای قدیمی در «پورت رویال» رفت. بعد از اين تحولات مذهبی، پاسكال اولین اثر ادبی خود را در مورد مذهب و با عنوان «نامههای ایالتی» نوشت.
انديشه ها
متاسفانه پاسکال نتوانست پیش از مرگش، مهمترین کار مذهبي خود به نام «تفکرات» را به پايان برساند. عنوان اولیه اين اثر، «دفاع از مذهب مسیحیت» بود. پس از مرگ پاسكال، دستنوشته هايي از او پيدا شد که بر روی آنها افکار مختلفی به صورت درهم، اما گویا نوشته شده بود. اولین نسخه از این نوشتهها با نام «تفکرات پاسکال در ارتباط با مذهب و سایر موضوعات»، در سال 1670 به صورت کتاب چاپ شد و بلافاصله به اثری ارزشمند تبدیل گرديد. نگرانی و هراس دوستان پاسکال و اندیشمندان از اینکه این «تفکرات» گسسته به جای پارسايي و دینداری منجر به ایجاد شبهه در دین شود، باعث شد تا آنها قسمتهای مورد شک را حذف کرده و سایر قسمتها را تغییر دهند؛ به نحوی که موجب ناخشنودی شاه و یا کلیسا نشوند.
اين كتاب نقطه عطفی در نثر فرانسه به شمار مي رود. ویل دورانت در اثر یازده جلدیش «تاریخ تمدن»، آن را به عنوان بهترین کتاب نثر فرانسه مورد ستایش قرار داد. پاسکال در مجموعه «تفکرات»، چندین تناقض فلسفی را بررسی کرد : بیکرانی و هیچ، ایمان و خرد، درون و ماده، مرگ و زندگی، معنا و پوچی و ... . چنین به نظر میرسد که غیر از جهل، فروتني و گذشت، به نتایج دیگری دست نیافته و با درهم آميختن آنها، شروط پاسکال را ایجاد کرده است.
کارهای پایانی و مرگ
بزرگترین دستاورد پاسکال در ارتباط با نبوغ مکانیکی، ایجاد اولین خط اتوبوس برای حمل مسافران در داخل پاریس و در کالسکههایی با چندین صندلی بود.
در سال 1662، اوضاع بیماری پاسکال وخیم شد. وي خواستار بستری در بیمارستان بود، اما دکتر معالجش گفت که به دليل وضعيت ناپايدار نمیتوان او را به بیمارستان منتقل کرد. سرانجام پاسكال در تاریخ 18 آگوست سال 1662، در پاریس درگذشت، در حالی که این کلمات را بر زبان داشت : «خدایا هرگز تنهایم نگذار». بدن پاسکال در گورستان (Saint-Étienne - du -Mont) دفن شد.
میراث پاسکال
به افتخار نوآوريهاي علمی، نام «پاسکال» به واحد فشار SI، زبان برنامهنویسی و قانون پاسکال و همچنین به مثلث پاسکال و شروط پاسکال داده شد.
مهمترین نوآوري پاسکال در علم ریاضی، «تئوری احتمال» بود. این تئوری که ابتدا در مورد قمار به کار مي رفت، امروزه در علم اقتصاد و به خصوص در علوم آماری بسیار بااهميت است.
پاسکال در زمينه ادبیات نیز از جمله مهمترین نویسندگان دوره کلاسیک فرانسه به شمار مي رود و آثار وی، امروزه به عنوان شاهکار نثر فرانسه در نظر گرفته میشود. فعاليتهاي ادبی پاسکال بیش از همه برای مخالفتش با خردگرایی «رنه دکارت» و تاکید همزمان بر این مطلب بود که فلسفه تجربهگرایی برای تعیین حقایق مهم، ناکافی است.
منبع : برگرفته از fa.wikipedia.org
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
دیپلمات فرانسوی: در موقع توافق ژنو با اسرائیل کار میکردیم/ انتظار آنها برای عقبگرد برنامه هستهای ایران، تیغ
دیپلمات فرانسوی در موقع توافق ژنو با اسرائیل کار میکردیم انتظار آنها برای عقبگرد برنامه هستهای ایران تیغ اسرائیل را کند کرد یک منبع دیپلماتیک فرانسوی به رویترز گفته که درخواستهای غیرواقعگرایانه صهیونیستها برای عقبگرد برنامه هستهای ایران و نحوه سخنرانیتردیدپراکنی رسانهها فرانسوی در ایستگاه هستهای لوزان
همزمان با ساعات پایانی مذاکرات تردیدپراکنی رسانهها فرانسوی در ایستگاه هستهای لوزان در شرایط توافق و برداشتن تحریم ها معلوم نیست ایران به وعده خود وفادار بماند و چگونه میتوان ایران را بدون اینکه تحقیر شود کنترل کرد به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز همزمان با ساعات آخرفیلم خبرنگار فرانسوی از شادی تهرانیها پس از بیانیۀ هستهای
فیلم خبرنگار فرانسوی از شادی تهرانیها پس از بیانیۀ هستهای بین الملل > خاورمیانه - این فیلمی است که خبرنگار تلویزیون فرانسوی بافام تی وی از شادی تهرانیها دقایقی پس از قرائت بیانیه هسته ای تهیه کرده است لطفا منتظر بمانید 5252 دانلود ککارشناس فرانسوی: توافق هسته ای با ایران موفقیتی غیر منتظره بود
کارشناس فرانسوی توافق هسته ای با ایران موفقیتی غیر منتظره بود تهران- ایرنا- رنو ژیرار کارشناس فرانسوی معتقد است توافق هسته ای با ایران با توجه به نتایجی که در پی خواهد داشت موفقیتی غیر منتظره محسوب می شود ژیرار خبرنگار و کارشناس مسائل سیاسی در مطلبی که در پایگاه اطلاع رساخبرنگار جروزالمپست به نقل از مذاکرهکنده فرانسوی: خبر ضربالاجل سپیدهدم برای توافق، نادرست است
خبرنگار جروزالمپست به نقل از مذاکرهکنده فرانسوی خبر ضربالاجل سپیدهدم برای توافق نادرست است خبرنگار جروزالمپست به نقل از مذاکرهکنده فرانسوی خبر ضربالاجل سپیدهدم برای توافق نادرست است به گزارش نامه نیوز خبرنگار جروزالمپست به نقل از یک مقام غربی میگوید که خبر منتشر شددیپلمات فرانسوی: نمیخواهیم معماری فشارها علیه ایران را در مذاکرات از دست بدهیم
دیپلمات فرانسوی نمیخواهیم معماری فشارها علیه ایران را در مذاکرات از دست بدهیم نشریه آمریکایی فارنپالیسی در گزارشی به بررسی محورهای اختلافات واشنگتن و پاریس در رایزنیهای هستهای بین ایران و ۱ ۵ پرداخته و از قول یک دیپلمات فرانسوی نوشته پاریس نمیخواهد معماری تحریمهای بنا شدهگزارش نیویورک تایمز از فیزیکدانان تاثیرگذار این روزهای لوزان
مذاکره کنندگان شماره دو ایران و آمریکا گزارش نیویورک تایمز از فیزیکدانان تاثیرگذار این روزهای لوزان علی اکبر صالحی و ارنست مونیز دیپلماتهای اتمی هستند که به طیف گسترده مسائل فنی رسیدگی می کنند که موجب اختلافات سیاسی شده اند به گزارش جام نیوز نیویورک تایمز نوشت علی اکبرسه گره اصلی در مذاکرات از زبان مقام فرانسوی |اخبار ایران و جهان
سه گره اصلی در مذاکرات از زبان مقام فرانسوی کد خبر ۴۸۶۶۲۱ تاریخ انتشار ۱۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۶ - 30 March 2015 هرلحظه از مذاکرات هسته ای در لوزان با یک خبر جدید در خصوص گره های موجود در مذاکرات همراه است دقایقی پیش خبرگزاری فرانسه به نقل از یک دیپلمات فرانسوی که احتمالا یکی اززندگینامه فوتبالی پوشکاش؛ بهترین گلزن قرن بیستم |اخبار ایران و جهان
زندگینامه فوتبالی پوشکاش بهترین گلزن قرن بیستم کد خبر ۴۸۶۷۹۸ تاریخ انتشار ۱۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴ ۵۴ - 31 March 2015 دانلود لینک را کپی کنید لینک را کپی کنید دانلوددورخیز خودروسازان فرانسوی برای بازگشت به ایران
شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۹ نشریه فرانسوی اکسپرس نوشت پس از اعلام پیش توافق هستهای میان ایران و گروه 1 5 خودروسازان فرانسوی آماده ورود به بازار ایران هستند و برداشته شدن تحریمهای اقتصادی به آنها بویژه پژو سیتروئن و رنو اجازه میدهد دوباره در این کشور به فعالیت بپردازند به گدادگاه فرانسوی رئیس سابق گوانتانامو را فرا خواند
شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۸ یک دادگاه فرانسوی جفری میلر رئیس سابق زندان گوانتانامو را برای پاسخگویی به دو تن از زندانیان سابق این بازداشتگاه مبنی بر انجام شکنجه در این زندان فراخواند اقدامی که میتواند باعث بازجویی از سایر مقامات نظامی و غیرنظامی گوانتانامو شود به گزارش خبرگزآلمانیها و فرانسویها به دل کویر ایران زدند
دوشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۳ ۳۱ مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان خراسان جنوبی از حضور دو تور خارجی در تعطیلات نوروز در این استان خبر داد حسن رمضانی در گفتوگو با خبرنگار گردشگری ایسنا درباره استقبال گردشگران نوروزی از این استان بیان کرد اوایل اسفندماه سال گذشته یانتشار غیرمنتظره زندگینامه ملا عمر توسط طالبان: او آرام است، خانه و حساب بانکی خارج از کشور ندارد، شوخ طبع است
انتشار غیرمنتظره زندگینامه ملا عمر توسط طالبان او آرام است خانه و حساب بانکی خارج از کشور ندارد شوخ طبع است و همچنان تحت تعقیب گروه طالبان افغانستان بهطور غیرمنتظره زندگینامه ملا عمر رهبر این گروه را در نوزدهمین سال رهبری او منتشر کرده است به گزارش نامه نیوز این زندگینامهطالبان زندگینامه ملا عمر را منتشر كرد
طالبان زندگینامه ملا عمر را منتشر كرد طالبان همزمان با نوزدهمین سالگرد رياست ملا عمر زندگینامه او را در سایت رسمی خود منتشر كرد آفتاب ملا عمر سركرده گروه طالبان و از جمله پایهگذاران این گروه تروریستی است درحالیكه حدس و گمان هایی درمورد كشته شدن ملا عمر مطرح بود طالبان همزمپخش زندگینامه سیروس قایقران از رادیو
پخش زندگینامه سیروس قایقران از رادیو نمایش قوی سپید انزلی بر اساس زندگی زنده یاد سیروس قایقران از رادیو نمایش پخش میشود روز نو این نمایش به نویسندگی غلامرضا قاسمیان درباره زندگی مرحوم سیروس قایقران تهران بازیکن فوتبال ایرانی است که در اول بهمن ماه 1340 در بندر انزلی پا بهخودروسازان فرانسوی آماده ورود به ایران
خودروسازان فرانسوی آماده ورود به ایران نشریه فرانسوی اکسپرس نوشت پس از اعلام پیش توافق هستهای میان ایران و گروه 1 5 خودروسازان فرانسوی آماده ورود به بازار ایران هستند و برداشته شدن تحریمهای اقتصادی به آنها بویژه پژو سیتروئن و رنو اجازه میدهد دوباره در این کشور به فعالیت بپردگزارش نیویورک تایمز از مذاکره کنندگان شماره دو ایران و آمریکا؛ صالحی و مونیز، فیزیکدانان تاثیرگذار این روزهای
گزارش نیویورک تایمز از مذاکره کنندگان شماره دو ایران و آمریکا صالحی و مونیز فیزیکدانان تاثیرگذار این روزهای لوزان نیویورک تایمز نوشت علی اکبر صالحی و ارنست مونیز دیپلماتهای اتمی هستند که به طیف گسترده مسائل فنی رسیدگی می کنند که موجب اختلافات سیاسی شده اند به گزارش نامه نیوز-
گوناگون
پربازدیدترینها