تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بركت در مال كسى است كه زكات بپردازد، به مؤمنان مدد و يارى رساند و به خويشاوندان كمك نما...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816315380




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روی کتیبه‌ یونانی هم یادگاری نوشتند!!


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: «به طرز غیرقابل باوری روی دیواره‌های غار «کرفتو» یادگارنویسی کرده‌اند و به آثاری مانند کتیبه‌ی یونانی از دوره سلوکی آسیب زده‌اند. نمی‌دانیم چگونه باید موضوع یادگارنویسی و آسیب‌های آن را به مردم گوشزد کرده و فرهنگ‌سازی کنیم.»

به گزارش تراز ، علی هژبری، مدیر پایگاه کرفتو که پیش از نوروز 94 به این سمت منصوب شده، پیشنهادات زیادی برای بهبود وضعیت «غار کرفتو» به عنوان پربازدیدترین سایت تاریخی کردستان دارد، پیشنهاداتی که هرچند بسیار مفید و درصورت برآورده شدن برای استفاده در یک سایت تاریخی عالی و به‌روز هستند، اما ای کاش اعتبار و زمان مناسب به وی برای عملی کردن پیشنهادات کاربردی‌اش در غار «کرفتو» داده شود.

هژبری در گفت‌وگو با ایسنا نخست به وجود مشکلاتی که این سایت تاریخی با آن روبه‌روست، می‌پردازد.

او درباره‌ی ورودی پلکان آهنی غار «کرفتو» می‌گوید: این پلکان بازدیدکنندگان را به تالار «خانیکوف» یعنی ورودی اصلی غار هدایت می‌کند، اما در اصل انتهای این مسیر گردشگران را به ورودی طبقه‌ی اول غار می‌رساند، چون ورودی اصلی، پایین‌تر است. هرچند جای آن مشخص است، اما چون هنوز کاوش در این غار انجام نشده، مشخص نیست چگونه به طبقه‌ نخست می‌رسد، با این وجود این پلکان نمای غار را بر هم زده است، هرچند چاره‌ای از بودن آن نداریم.

مشکل دوم از نظر این باستان‌شناس در غار «کرفتو»، مردمی هستند که در بازدید از این سایت تاریخی، به طرز غیرقابل باوری روی دیواره‌های این غار یادگارنویسی کرده‌اند و آثاری مانند کتیبه‌ یونانی از دوره‌ی سلوکی را در این دست‌کند مورد آسیب قرار داده‌اند.

وی تاکید می‌کند: از یک سو هزینه‌ی زیادی لازم است تا این حجم گسترده‌ی رنگ از روی دیوارهای این سایت تاریخی پاک شوند. ازسوی دیگر امکان وارد شدن آسیب به پوسته‌ی زیر رنگ‌ها در زمان پاکسازی این یادگار نویسی‌ها وجود دارد.

به گفته‌ی هژبری، او و سایر کارشناسان محوطه‌های تاریخی دیگر نمی‌دانند چگونه باید موضوع یادگار نویسی و آسیب‌های آن را به مردم گوشزد کرده و فرهنگ‌سازی کنند تا این اقدام ضدفرهنگی دیگر روی بناهای تاریخی انجام نشود.

وی درباره ایده‌اش برای جلوگیری از یادگارنویسی روی دیواره‌های غارکرفتو اظهار می‌کند: قصد دارم در جاهای مختلف این غار تخته‌هایی به نام «وندال» قراردهم که در کنار آن ابزاری مانند چکش، قلم، اسپری رنگ، ماژیک و گچ قرار گیرد و به گونه‌ای مکان آنها تعبیه شود که امکان بردن این ابزار به محدوده دیگری فراهم نباشد، تا بازدید کنندگان حس جاودانه شدن خود با یادگار‌نویسی را در این تخته‌ها نمایان کنند نه بر در و دیوار غار! اگر این آزمایش نتیجه‌ی مثبت داشت، این طرح را به اداره‌کنندگان اماکن تاریخی دیگر نیز پیشنهاد می‌کنم.

این باستان‌شناس در راستای فرهنگ‌سازی طرحی نیز برای کودکان منطقه درذهن دارد، چون معتقد است: اگر آنها از سنین کودکی با ضرورت حفظ میراث فرهنگی و ارزش داشته‌های طبیعی- تاریخی خود آشنا شوند، به هیچ عنوان در بزرگسالی اجازه‌ی تخریب آن را به خود و دیگران نمی‌دهند و بیش از همه برای حفاظت از این ارزش‌ها دلسوزی می‌کنند.

هژبری برای اجرایی کردن طرح پیشنهادی‌اش برای فرهنگ‌سازی بین مردم و کودکان، با تهیه‌ی پازل‌هایی، آنها را به مدارس منطقه برده و با استفاده از فیلم، عکس و صحبت کردن رودررو با بچه‌های مدارس، آن‌ها را از نزدیک با موضوعات میراث فرهنگی آشنا می‌کند.

همچنین به پیشنهاد وی قرار است جلد دفاتر کودکان منطقه به گونه‌ای طراحی شود که علاوه بر جذاب بودن برای آن‌ها، مشمول آثار تاریخی و طبیعی بوده و شعارهایی حاوی حفاظت از میراث فرهنگی منطقه‌ی خودشان روی این دفاتر چاپ شود.

مدیر پایگاه کرفتو درباره‌ی مسیر گردشگری این غار هم توضیح می‌دهد: سال‌های سال است بازدیدکنندگان زیادی برای دیدن «کرفتو» می‌آیند، اما متاسفانه مسیر گردشگری آن به خوبی تعریف نشده است. زمانی که تالار «خانیکوف» را پشت سر می‌گذارید به تالار «اجتماعات» می‌رسید که این مسیر پیموده شده بسیار تنگ است، ورود و خروج آن به شکلی است که تنها دو نفرمی‌توانند در آن واحد از کنار هم عبور کنند. همچنین با توجه به این که در نوروز هرسال بین 7 تا 10 هزار نفر از این غار دیدن می‌کنند، این مسیر مشکل‌زاست. البته با تغییر مسیر یک پلکان چوبی در غار تعبیه شده است که مسیر گردشگری را آسان‌تر می‌کند.

وی با ابراز مخالفت از این که یک راهنمای تور برای تعداد زیادی از گردشگران در محدوده‌ی غار توضیحات ارائه دهد، می‌گوید: این کار علاوه بر کاهش کارآیی راهنما از بهره‌وری اطلاعات آن راهنما نیز می‌کاهد. اگر بتوان در چهار طبقه‌ی غار به صورت مجزا اطلاعات را به شکل موجز و مفید با نصب یک سیستم صوتی مجهز پخش کرد این مشکل هم برطرف می‌شود.

هژبری نصب دوربین‌های حفاظتی در محوطه را نیز ضروری می‌داند و تأکید می‌کند که 16 دوربین موجود به علت وسعت منطقه که حدود 600 متر قابل رویت برای گردشگر از 850 متر است (باقی منطقه یا کاوش نشده یا قابل دسترس نیست)، تعداد کمی است. همچنین به علت قدمت زیاد و کارآیی کم، بهتر است این دوربین‌ها تعویض شوند.

او طرحی برای حفاظت بیشتر منطقه نیز مدنظر دارد و عنوان می‌کند: می‌توان در محوطه‌ بیرونی غار و برای حفاظت بیشتر در شب روی یک ستون، سه دوربین در سه جهت نصب کرد. همچنین به یک منبع انرژی خورشیدی برای تولید برق دوربین‌ها و یک «وایرلس» یا دستگاهی که به اینترنت وصل شود و از طریق آن به نزدیکترین پاسگاه، اداره میراث فرهنگی و هر مرکز ذی‌ربط دیگری برای حفاظت محوطه متصل باشد، این محوطه‌ی تاریخی نیازمند است.


منبع: ایسنا


يكشنبه 23 فروردين 1394 ساعت 15:13





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن