تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من ادب آموخته خدا هستم و على، ادب آموخته من است . پروردگارم مرا به سخاوت و نيكى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826227390




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با حمایت ستاد نانو معاونت علمی و فناوری صورت گرفت استفاده از عصاره‌ دانه‌ کاکائو در ساخت نانوذرات کاتالیستی


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با حمایت ستاد نانو معاونت علمی و فناوری صورت گرفت
استفاده از عصاره‌ دانه‌ کاکائو در ساخت نانوذرات کاتالیستی
پژوهشگران دانشگاه قم در طرحی که مورد حمایت و تشویق ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفت، با استفاده از عصاره‌ دانه‌های کاکائو، اقدام به ساخت نانوذرات کردند.

خبرگزاری فارس: استفاده از عصاره‌ دانه‌ کاکائو در ساخت نانوذرات کاتالیستی



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، پژوهشگران دانشگاه قم در طرحی که مورد حمایت و تشویق ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفت، با استفاده از عصاره‌ دانه‌های کاکائو، اقدام به ساخت نانوذرات کردند، این نانوذرات را می‌توان به عنوان کاتالیستی ناهمگن، پایدار و با قابلیت استفاده‌ مجدد در فرایند تولید مواد و ترکیبات آلی به‌کار گرفت. البته گرچه برای انجام هر واکنش آلی، گستره‌ بسیار وسیع و متنوعی از واکنش‌گرها وجود دارد، اما همواره واکنش‌گرهای جدید و روش‌های نوین مورد استقبال و توجه شیمی‌دانان بوده است. از طرفی به علت تأثیر مستقیم صنایع شیمیایی بر محیط زیست، محققان به دنبال روش‌هایی هستند که آلودگی شیمیایی کمتر و سازگاری زیست محیطی بیشتری داشته باشند.
بنا به گفته‌ محمود نصراله‌زاده، محقق طرح یاد شده، «در این طرح، نانوذرات اکسید مس/ پالادیوم (Pd/CuO) با استفاده از عصاره‌ دانه‌های گونه‌ای کاکائو (Theobroma cacao L) و به روشی ساده و ارزان تولید شده که می‌تواند به عنوان یک کاتالیست ناهمگن مورد استفاده قرار گیرد.»
او در این‌باره ادامه می‌دهد: سنتز نانوذرات به روش پیشنهادی، بر خلاف سنتز شیمیایی، به علت مورد استفاده قرار ندادن حلال‌ها و واکنش‌گرهای سمی یا عوامل کاهنده و پایدارکننده‌ی شیمیایی، بر طبق استانداردهای جهانی شیمی سبز است. لذا کاربرد این روش در راستای گسترش استفاده از عصاره‌ی گیاهان و میوه‌ها به عنوان عوامل کاهنده و پایدارکننده‌ی طبیعی از اهمیت بالایی برخوردار است.
از سویی دیگر، این نانوذرات به عنوان یک کاتالیست ناهمگن، کاربردهای ویژه‌ای در انواع واکنش‌های شیمیایی سنتز مواد آلی و ترکیبات فعال زیستی دارد. همچنین قابلیت بازیافت و استفاده‌ مجدد این کاتالیست، گامی مؤثر در راستای حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی آن خواهد بود. در این بین، یکی از مشکلات استفاده از کاتالیست‌های همگن در واکنش‌های آلی این است که امکان بازیافت آن وجود ندارد.
به گفته‌ نصراله‌زاده، «در این طرح، نانوذرات تولید شده به عنوان کاتالیست در واکنش جفت شدن هک (Heck) و کاهش نیتروفنول استفاده و بررسی شده است. با استفاده از این کاتالیست در واکنش هک، مشکلاتی همچون راندمان پایین واکنش، استفاده از مقادیر زیاد کاتالیست، لیگاندهای سمی و خطرناک و ناتوانی بازیافت کاتالیست بر طرف شده است.»
در آزمایش‌های صورت گرفته، مشخص شده که پس از هر بار استفاده، بیش از 98 درصد کاتالیست به راحتی بازیافت شده و بدون کاهش محسوس در راندمان، به صورت متوسط تا 6 بار قابلیت استفاده‌ مجدد را دارد. از طرفی بعد از اتمام واکنش، این کاتالیست از طریق صاف کردن از مخلوط واکنش جدا شده و می‌توان آن را با آب و اتانول شستشو داده شده و خشک کرد.
نتایج به دست آمده از این پژوهش‌ها در مجله‌ Journal of Colloid and Interface Science) جلد 448، شماره 1، سال 2015، صفحات 106 تا 113) به چشم می‌خورد. پژوهش‌هایی که با همکاری محمود نصراله‌زاده، اکبر رستمی ورتونی، اعضای هیأت علمی دانشگاه قم، مجتبی باقرزاده عضو هیأت علمی پژوهشکده‌ی مواد اصفهان و سید محمد سجادی، پژوهشگر شیمی آلی و فیتوشیمی دانشگاه سوران عراق، حاصل شده است.
انتهای پیام/

94/01/23 - 15:36





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن