محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844364841
توافق لوزان، نتيجه هنرمندی و صبوری ايران
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
توافق لوزان، نتيجه هنرمندی و صبوری ايران
پایگاه خبری میدل ایست آنلاین در تحلیلی به قلم دکتر خلیل حسن، استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه لبنان ، چارچوب توافق اخیر میان ایران و 1+5 را از ابعاد مختلف، قابل بررسی دانست.
انتخاب: پایگاه خبری میدل ایست آنلاین در تحلیلی به قلم دکتر خلیل حسن، استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه لبنان ، چارچوب توافق اخیر میان ایران و 1+5 را از ابعاد مختلف، قابل بررسی دانست.
در این تحلیل آمده است؛ توافقی چند وجهی که هر کس از قرائت متن آن چیزی درک می کند بدون آنکه برداشت طرف دیگر را به چالش بکشد، برخی آن را برد کامل، برخی باخت کامل و بسیاری توافق تاریخی یاد می کنند که می تواند به بحرانی که با توجه به میزان کمی و کیفی مذاکرات، بحران بی سابقه بین المللی خوانده شده است، پایان دهد.
پس از 12 سال تحریم های مستقیم بین المللی، پس از 18 ماه مذاکرات و به ویژه 16 دوره مذاکره اخیر، چارچوب توافقی در دو صفحه حاصل شده است که در آن به سه محور اساسی یعنی فنی، نظارتی و تحریم ها اشاره شده است.
بخش سیاسی در این توافق علنی نشده است اما تصور این محور کار دشواری نیست. به رسمت شناختن ایران به عنوان قدرت هسته ای در منطقه، حتی قدرتی با محدودیت های فنی و زمانی، مشروعیت بخشی به برنامه هسته ای ایران و پایان دادن به سیاست مهار ایران، می تواند محور سیاسی این توافق قلمداد شود.
در آغاز راه تهران به این نتیجه رسید که اگر با طرف های مقابل توافق کند، قادر خواهد بود برنامه هسته ای خود را حفظ کند، آمریکا نیز به این باور رسید که یک توافق اضطراری توام با نظارت شدید بر برنامه هسته ای ایران، از همه راهبردهای دیگر کم خطرتر است.
این باورها موجب شد تا هر دو طرف امتیازات ناخواسته ای را در حوزه فنی و دیگر ابعاد به طرف مقابل واگذار کنند و به چارچوبی دست یابند با این حال هنوز راه برای رسیدن به توافق های اصولی و مشروح، طولانی است و شیطان (خطرات) نیز در این مسیر در کمین نشسته است، مسیری که ممکن است سه ماه آینده خاتمه یابد و تا آخر ژوئن به توافق نهایی منتهی شود.
حوزه فنی چارچوب توافق
با این توافق از این پس برنامه هسته ای ایران به تاسیسات نطنز متکی خواهد بود نه تاسیسات دیگری، این امتیاز یک امتیاز علمی و امنیتی است. اصرار کشورهای غربی به ویژه فرانسوی ها، برای کنار گذاشته شدن تاسیسات هسته ای فردو از برنامه هسته ای ایران، به دلیل استحکام شدید تاسیسات فردو بوده است، تاسیسات فردو در منطقه کوهستانی و در هشتاد متری عمق زمین قرار گرفته است که موشک های معروف نیز برای هدف قرار دادن آن کاربرد ندارند ضمن اینکه در این مرکز برای غنی سازی 20 درصدی اورانیوم تلاش می شده است.
بر اساس چارچوب توافق همه فعالیت های هسته ای ایران در نطنز متمرکز می شود زیرا تاسیسات نظنز قابلیت نظارت دارد اما فردو به مرکز مطالعات و توسعه تبدیل می شود در نتیجه هرگونه تلاش برای تولید در این مرکز تعطیل خواهد شد.
اما ایرانیان بر سر رئاکتور آب سنگین اراک که فناوری واقعا پیشرفته ای دارد هم دستاوردهایی داشته اند زیرا توانستند مانع از برچیده شدن این مرکز شوند هر چند ملزم شده اند تا توسعه آن را متوقف سازند، البته چارچوب توافق به این نکته اشاره دارد که با همکاری 1+5 در این مرکز تغییراتی ایجاد خواهد شد.
این توافق نتیجه پافشاری فرانسه است، پاریس به دلیل تخصصی که در این زمینه دارد نخواست اجازه دهد در این مرکز پلوتونیومی تولید شود که بتواند در اهداف نظامی ایران به کار آید. رئاکتور آب سنگین اراک مرحله پیشرفته از برنامه هسته ای ایران است. در این توافق ایران متعهد شده است تا 15 سال دیگر رئاکتور آب سنگین نسازد.
ایران ملزم شده است اورانیوم های غنی شده خود را تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دهد و از این پس در صد غنی سازی اورانیوم در این کشور نیز حدود 3.5 درصد باشد. طرف مقابل نیز در برابر امتیازات، حق غنی سازی را برای ایران به رسمیت شناخت.
ایران بر اساس این توافق باید ذخایر ده تنی اورانیوم غنی سازی شده خود را به 300 کیلوگرم آن هم در حد غنای حدود 3.5 درصدی کاهش دهد.
بعد نظارتی چارچوب توافق
در حوزه نظارتی ایران باید پروتکل الحاقی به معاهده ان پی تی را امضا کند، این تعهد در قالب لایحه ای از طرف دولت به پارلمان می رود تا پارلمان آن را تصویب کند. ایران ملزم است به ماده سه معاهده ان پی تی که در آن به بازرسی سرزده تاسیسات هسته ای اشاره می شود پایبند باشد. این کشور قبل از هر اقدامی برای ساخت تاسیسات جدید، باید آژانس را از نیت خود آگاه کند.
آژانس نیز به مدت 20 سال بر فعالیت های هسته ای ایران نظارت خواهد کرد. این نظارت بر معادن اورانیوم 25 ساله خواهد بود.
در برابر این تعهدات، اروپا و آمریکا همه تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای ایران را لغو می کنند. تحریم های اروپا در سه سال اخیر زیان های شدیدی را بر اقتصاد ایران متحمل کرده است. برخی این زیان را 200 میلیارد دلار برآورد کرده اند.
لغو تحریم ها علیه ایران با لغو شش قطعنامه ای خواهد بود که شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه این کشور صادر کرده است، مهم ترین این قطعنامه ها، قطعنامه های 1969 و 2129 هستند. به نظر می رسد این دستاورد برای ایران بسیار مهم باشد.
به نظر می رسد آمریکایی ها لغو تحریم ها علیه تهران را در دو مسئله خلاصه کرده اند؛ اول رسیدن به چارچوب توافق و دومی صدور اولین گزارش از آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره روند همکاری ایران با این نهاد تخصصی بین المللی .
باراک اوباما چارچوب توافق در سوییس را توافقی دانست که در آن ملاک توافق اعتماد متقابل نیست بلکه محدودیت و نظارت است اما اسرائیل این دستاورد را تهدیدی برای موجودیت خود می داند و ممکن است مخالفت اسرائیل، در مذاکرات آتی لحاظ شود زیرا هر طرفی در پی آن است تا با استفاده از اهرم هایی توافق را به سود خود مستحکم تر کند.
به طور کلی چارچوب توافق را می توان اینگونه خلاصه کرد، این دستاورد بیانگر هنرمندی و صبوری ایران است، از این زوایه می توان آن را مشابه با هنر ایرانی در صنعت فرش این کشور دانست. این دستاورد برای آمریکا نیز دستاوردی ناشی از توانمندی و مهارت این کشور در بهره برداری از فرصت هاست اما در این دستاورد نمی تون نقشی برای اعراب قائل شد هر چند عربها بر اساس عادت دیرینه خود آن را تایید می کنند اما در عمل هیچ نقشی در آن نداشته اند.
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]
صفحات پیشنهادی
میدل ایست آنلاین: توافق لوزان، نتيجه هنرمندي و صبوري ايران
میدل ایست آنلاین توافق لوزان نتيجه هنرمندي و صبوري ايران پایگاه خبری میدل ایست آنلاین در تحلیلی به قلم دکتر خلیل حسن استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه لبنان چارچوب توافق اخیر میان ایران و 1 5 را از ابعاد مختلف قابل بررسی دانست به گزارش نامه نیوز در این تحلیل آمدهکارخانهای در گفتوگو با فارس: مذاکرهکنندگان باید استفاده از سانتریفیوژهای نسل ۸ را در توافقنامه نهایی بگنجان
کارخانهای در گفتوگو با فارس مذاکرهکنندگان باید استفاده از سانتریفیوژهای نسل ۸ را در توافقنامه نهایی بگنجانند با اجرای بیانیه لوزان ایران قادر به تأمین سوخت نیروگاه بوشهر در داخل نیسترئیس کمیته هستهای مجلس گفت براساس بیانیه لوزان ایران مجاز به استفاده از سانتریفیوژهای نسلتوافق لوزان، ایران را به عنوان یکی از قدرتهای برتر جهان معرفی کرد
استاد حوزه علمیه قم توافق لوزان ایران را به عنوان یکی از قدرتهای برتر جهان معرفی کرد قم - ایرنا - استاد حوزه علمیه قم گفت توافق اخیر میان ایران و 1 5 جمهوری اسلامی را به عنوان یکی از قدرتهای برتر جهان مطرح کرد حجت الاسلام و المسلمین محسن غرویان روز شنبه در گفت وگو با ایرنا انتانیاهو: می خواهم توافق بد با ایران را نابود کنم / توافق لوزان، امنیت هرفردی که به سخنان من گوش می کند را در
نتانیاهو می خواهم توافق بد با ایران را نابود کنم توافق لوزان امنیت هرفردی که به سخنان من گوش می کند را در خطر قرار می دهد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ای بی سی نیوز آمریکا گفت می خواهم توافق بد با ایران را نابود کنم به گزارش نامه نیونتیجه نظرسنجی از مردم آمریکا در باره توافق هسته ای با ایران
نتیجه نظرسنجی از مردم آمریکا در باره توافق هسته ای با ایرانتاریخ انتشار سه شنبه ۱۱ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۹ ۵۶ واشنگتن پست اعلام کرد طبق آخرین نظرسنجی ها نزدیک به ۶۰ درصد مردم آمریکا از توافق هسته ای با ایران حمایت می کنند براساس این گزارش طبق آخرین نظرسنجی که بطور مشترک توسط روما هم باید در توافق نقش داشتهباشیم/ ایرانیها از اوباما نمیترسند
نمایندگان جمهوریخواه کنگره ما هم باید در توافق نقش داشتهباشیم ایرانیها از اوباما نمیترسند طرح بازبینی توافق با ایران به اوباما اجازه نمیدهد طی مدت ۶۰ روزه که کنگره در حال بازبینی توافق نهایی است تحریمها علیه ایران را متوقف کند لیندزی گراهام باب کورکر بهلاوروف: ایران و ۱+۵ در مسائل کلیدی به توافق رسیدند
لاوروف ایران و ۱ ۵ در مسائل کلیدی به توافق رسیدند وزیر خارجه روسیه گفت که ایران و ۱ ۵ بر روی مسائل کلیدی به توافق رسیدهاند به گزارش خبرنگار انرژی هستهای خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اعزامی به لوزان سوئیس سرگی لاوروف در جمع خبرنگاران روسی ادامه داد کارشناسان روی متننیازی در گفتوگو با فارس: تیم مذاکرهکننده هستهای در نگارش متن توافق نهایی دقت بیشتری کند/ نتیجه مذاکرات برای
نیازی در گفتوگو با فارس تیم مذاکرهکننده هستهای در نگارش متن توافق نهایی دقت بیشتری کند نتیجه مذاکرات برای اسرائیل امنیت نمیآورددبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی یزد گفت بیانیه لوزان باید شفافتر نگاشته میشد تا این همه نگرانی را به دنبال خود نداشته باشد به همین دلیل تیمهمه تفاوتهای توافق فارسی و انگلیسی! |اخبار ایران و جهان
همه تفاوتهای توافق فارسی و انگلیسی دانشطلب یکی از فعالین شبکه های اجتماعی است که پس از قرائت بیانیه هسته ای و انتشار متن آن از سوی وزارت خارجه ایران و امریکا به تفکیک تفاوت های متن فارسی و انگلیسی پرداخته است کد خبر ۴۸۷۵۱۱ تاریخ انتشار ۱۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۴ - 03 April 201بازتاب گسترده توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 در رسانه های جنوب شرق آسیا
بازتاب گسترده توافق هسته ای ایران و گروه 1 5 در رسانه های جنوب شرق آسیا کوالالامپور - ایرنا - رسانه های کشورهای جنوب شرقی آسیا صبح روز جمعه ساعاتی پس از مجموعه راه حل های اعلام شده در بیانیه ایران و گروه 1 5 در لوزان که می تواند مبنای سند نهایی مذاکرات هسته ای باشد این اخبار رالس آنجلس تایمز: اشتباه نکنید! ایران و آمریکا پس از توافق هستهای به سمت اتحاد پیش نمیروند
لس آنجلس تایمز اشتباه نکنید ایران و آمریکا پس از توافق هستهای به سمت اتحاد پیش نمیروند لس آنجلس تایمز نوشت در شرایطی که آمریکا و ایران حرکت به سوی توافقنامه ای را با هدف محدود کردن فناوری هسته ای تهران آغاز کرده اند خوش بین ها می گویند یک توافق می تواند راه را برای ایجاد رونباید فقط به نتیجه مذاکرات هستهای و توافق با 1+5 متکی باشیم
جمعه ۲۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۸ ۳۸ یک نماینده مجلس معتقد است حتی اگر توافق هستهای ایران و 1 5 نیز نهایی شود نباید به برداشته شدن تحریمها اکتفا کرد و از داشتههای داخل کشور غافل شد نعمتالله منوچهری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کرمانشاه اظهار کرد بیايتارتاس/ يک مقام ايراني: توافق نزديک است
ايتارتاس يک مقام ايراني توافق نزديک استتاریخ انتشار چهارشنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۶ ۲۵ یک مقام عالی رتبه ایرانی به ایتارتاس گفت ایران و شش قدرت جهانی آماده اند به زودی به توافقی در زمینه برنامه هسته ای تهران دست یابند به گزارش واحد مرکزی خبر با ادامه مذاکرات وزیران خارجه مظریف: نگارش متن توافق، بعد از چهارشنبه شروع میشود/ لاوروف: ایران و 1+5 در مسائل کلیدی به توافق رسیدند
ظریف نگارش متن توافق بعد از چهارشنبه شروع میشود لاوروف ایران و 1 5 در مسائل کلیدی به توافق رسیدندبخش خارجی الف 12 فروردین 94تاریخ انتشار چهارشنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۵ ۵۴ وزیر امور خارجه کشورمان گفت پیشرفتهای خوبی در صحبتها بوده اما تصمیم گرفتیم بقیه کار راایتارتاس: ایران و گروه 1+5 تنظیم توافقنامه سیاسی را آغاز کرده اند
ایتارتاس ایران و گروه 1 5 تنظیم توافقنامه سیاسی را آغاز کرده اند مسکو- ایرنا- خبرگزاری ایتارتاس در گزارشی از لوزان اعلام کرد طرف های ایرانی و گروه 1 5 کار تنظیم توافقنامه سیاسی را آغاز کرده اند به گزارش ایرنا ایتارتاس ساعت یک بامداد روز چهارشنبه به وقت مسکو به نقل از یک مقامتوافق لوزان، تیتر یک رسانه های پاکستان
توافق لوزان تیتر یک رسانه های پاکستان اسلام آباد - ایرنا - توافق شش قدرت بزرگ جهان با ایران در زمینه رسیدن به راه حل ها و پارامترهای اساسی مورد نیاز برای حصول توافق هسته ای نهایی علاوه بر اینکه تیتر درشت و صفحه اول تمام روزنامه های روز شنبه پاکستان بود بخش قابل توجهی از اخبارکیسینجر: توافق برمبنای بیانیه سوییس بیشتر به نفع ایران است
کیسینجر توافق برمبنای بیانیه سوییس بیشتر به نفع ایران استتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۷ ۵۱ «هنری کیسینجر» وزیر امور خارجه اسبق آمریکا توافقی را که بر پایه بیانیه سوییس تدوین شود عامل ارتقای جایگاه ایران در خاورمیانه و بیشتر به نفع تهران دانست به گزار-
سیاسی
پربازدیدترینها