تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):روزه‏دارى كه زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نكرده روزه‏اش به چه كارش خواهد آمد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805657662




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توافق با ایران بهترین روش ممکن است/مخالفان روش جایگزین ندارند


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: توافق با ایران بهترین روش ممکن است/مخالفان روش جایگزین ندارند


رئیس جمهور آمریکا: آنچه ما به یک چارچوب سیاسی بین ۱+۵ و ایران دست یافتیم که باعث راستی آزمایی بی سابقه از ایران می شود. همه کشورهای مذاکره کننده درباره چهارچوب سیاسی موافقت کردند. اگر توافقنامه نهایی مطابق با توافقنامه سیاسی باشد، بهترین راه حل است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، باراک اوباما در نشست خبری در پاناما در پاسخ به خبرنگاری که پرسید: شما در آمریکا کار متقاعد کردن نمایندگان کنگره در دو موضوع سیاست خارجی را پیش رو دارید. یک کار به چارچوب توافقنامه با ایران مربوط می شود و احتمالا کار دیگر به تصمیم لازم برای برداشتن نام کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم مربوط می شود. اظهارات اخیر آیت الله خامنه ای رهبر معظم  ایران تردیدهایی را درباره محقق شدن توافقنامه ایجاد کرده است. سناتور شومر که هم پیمان شماست می خواهد کنگره درباره برداشتن تحریم ها رای بدهد. احتمال دارد که در تصمیم مربوط به کوبا اختیارات ریاست جمهوری به کار آید. پرسش من این است که اکنون سرمایه سیاسی زیادی لازم است تا یکی از این کارها انجام شود چه رسد به اینکه شما بخواهید دو موضوع ایران و کوبا را با هم انجام دهید. آیا شما لقمه ی بزرگ تر از دهانتان برنداشته اید؟
باراک اوباما در پاسخ به این خبرنگار درحالی که لبخندی به لب داشت به صراحت گفت: خیر، شاید از پاسخ من متعجب شوید؛ اما من به هر یک از این دو موضوع به نوبت خواهم پرداخت. درباره کوبا باید بگویم که در آمریکا حمایت بسیار فراوانی از سیاست ما در قبال کوبا وجود دارد. در کوبا هم حمایت بسیاری از سیاست ما در قبال این کشور وجود دارد.
اوباما پس از توضیح موضع خود درباره کوبا در پاسخ به پرسش ایران گفت: درباره ایران باید بگویم که من همیشه به صراحت و روشنی گفته ام که هنوز کار ما تمام نشده است. آنچه ما توانسته ایم به آن دست یابیم یک چارچوب سیاسی بین 1+5 و ایران بود که باعث راستی آزمایی بی سابقه از آن چیزی شد که در ایران در دو دهه آینده رخ می دهد، به طرز قابل توجه سانتریفیوژهای ایران را کاهش می دهد، مسیرهای دستیابی ایران به سلاح هسته ای را می بندد و در ازای آن خواستار برداشتن تحریم ها به شیوه ای مرحله ای می شود که به ما اجازه می دهد تا اگر ایران توافقنامه را نقض کند دوباره آنها را اعمال کنیم. چارچوب سیاسی ما همین است و این چارچوب فقط چیزی نیست که آمریکا و ایران درباره اش توافق کرده باشند بلکه ایران و دیگر کشورهای عضو پنج بعلاوه ی یک نیز با این چارچوب سیاسی موافقت کردند.
باراک اوباما افزود: چیزی که همیشه روشن بوده است این است که ایران در مورد این موضوع سیاست خود را داشته است. آنها صداهای مخالف خود را دارند مبنی بر اینکه در مسئله ای به پیش بروند یا خیر! همان طور که ما در کشورمان این مسائل را داریم. برای من جای تعجب نیست که رهبر معظم ایران یا افراد دیگر در ایران تلاش کنند توافق را به طریقی توصیف کنند که از موضع سیاسی شان محافظت کند اما من می دانم که در دستیابی به توافق سیاسی چه چیزهایی مورد بحث قرار گرفت. چیزی که من گفته ام این است که احتمال برگشت به عقب وجود دارد، این احتمال وجود دارد که این توافقنامه درادامه به شیوه ای نباشد که باعث رضایت ما شود تا ما بتوانیم راستی آزمایی کنیم که ایران به سلاح هسته ای دست نمی یابد! ما ظرفیت بازگشت سریع تحریم ها را در صورت شکسته شدن هرگونه توافق، حفظ می کنیم. به همین علت است که کار موجود بین مقطع کنونی و پایان ژوئن بسیار مهم خواهد بود تا ما بتوانیم این توافق را بیازمائیم. ما نباید درباره معنی یک توافقنامه گمانه زنی کنیم. یا یک سند وجود دارد که طی آن ایران با جامعه ی بین المللی توافق می کند و طبق آن مجموعه ای از اقدامات باید برداشته شود و یا اینکه چنین سندی وجود ندارد. بخشی از چالش در کل این روند این است که مخالفان هرگونه توافق با ایران (مخالفان داخلی در آمریکا)، به صورت مداوم تلاش کرده اند بی آنکه توافق را ببینند آن را توصیف کنند. اکنون اگر ما بتوانیم به یک توافقنامه نهایی دست یابیم که مطابق با توافقنامه سیاسی باشد، چنین توافقی به نظر من بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای است.، البته من می گویم «اگر» چون هنوز توافقنامه نهایی نشده است. این چیزی که می گویم فقط نظر من نیست. این نظر افرادی مثل ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا، است که فیزیکدان ام آی تی است و در این باره فردی آگاه است. این نظر شمار زیادی از کارشناسان هسته ای است که توافقنامه را بررسی کردند.
وی افزود: شاید شما به ندرت شاهد نظر اکثریت افراد یک رشته باشید که می گویند این توافق یک رویکرد واقع گرایانه، امکانپذیر و جدی برای قطع کردن مسیرهای دستیابی ایران به سلاح هسته ای است. این افراد می گویند احتمال موفقیت این روش نه فقط بیشتر از احتمال موفقیت ناشی از حفظ تحریم های کنونی یا اعمال تحریم های اضافی است، بلکه احتمال موفقیت آن از رویکرد نظامی برای حل مشکل نیز بیشتر است. این نظر اختصاصی من نیست، بلکه نظر افرادی است که حتی با دولت وابستگی ندارند. برخی از این افراد حتی درباره توانایی ما برای رسیدن به توافق تردید داشتند. این افراد به توافق نگاه کردند و گفتند که اگر بتوانیم به این توافق دست یابیم کاری درست خواهد بود.
باراک اوباما افزود: در داخل آمریکا مسائل و فشار سیاسی وجود دارد. همه ما از این مسئله آگاهی داریم. نخست وزیر (رژیم) اسرائیل عمیقا مخالف است. به نظر من او به صراحت مخالفت خود را بیان کرد. من بارها پرسیده ام که گزینه جایگزین چیست که براساس آن احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته ای کمتر شود؟ من هنوز هیچ پاسخ خوبی به این پرسش دریافت نکرده ام! پرسشی که هفته آینده مطرح می شود این است که نقش مناسب کنگره در یک توافق نهایی چیست؟ من نه فقط با باب کورکر بلکه با بن کاردین، عضو ارشد دموکرات سنا صحبت کردم. من می خواهم با این افراد کار کنم تا کنگره بتواند به این توافق در زمانی که به دست می آید، نگاه کند. آنچه من نگرانش هستم این است که اطمینان حاصل کنم درباره این توافق پیش داوری نمی شود یا اینکه کسانی که مخالف هرگونه توافقی هستند، تلاش نکنند با مطرح کردن استدلال هایی بخواهند احتمال رسیدن به توافق را تحت فشار قرار دهند.
وی در انتقاد از اقدام 47 نماینده کنگره به ارسال نامه به ایران و دیگر اقدامات آنها گفت: آخرین نکته ای که می خواهم در این باره بگویم این است که من از برخی افراد مثل سناتور مک کین شنیده ام که می گویند جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، که در سنای آمریکا خدمت کرده و نظامی با سابقه ای در جنگ ویتنام است و خدمت بی بدیلی به کشور آمریکا کرده است، در «تفسیر چارچوب سیاسی توافق» کمتر از رهبر معظم ایران مورد اعتماد است. این گونه حرف ها نشان دهنده میزان حزب گرایی در آمریکاست که همه مرزها را در نوردیده است. ما بارها شاهد این حزب گرایی هستیم. ما در نامه چهل و هفت سناتور آمریکایی شاهد این حزب گرایی بودیم که با رهبر معظم ایران به صورت مستقیم تماس برقرار کردند. آنها با فردی تماس برقرار کردند که می گویند اصلا قابل اعتماد نیست، اما به او هشدار می دهند که به دولت آمریکا اعتماد نکند! ما سناتور میچ مک کانل را داریم که تلاش می کند به جهان بگوید به توانایی دولت آمریکا برای عمل کردن به وعده ها در زمینه تغییرات اقلیمی اعتماد نکنید. اکنون یک سناتور آمریکایی القا می کند که وزیر امور خارجه آمریکا در حال تفسیر نادرست از توافقنامه است، اما رهبر معظم ایران تفسیر درست دارد. قرار نیست اداره سیاست خارجی اینگونه باشد فرقی هم نمی کند که چه کسی رئیس جمهور یا وزیر خارجه است! ما می توانیم استدلال کنیم اما استدلال ها باید مشروع باشند.من درک می کنم چرا افراد ممکن است به ایران بی اعتماد باشند، من درک می کنم چرا ممکن است افراد مخالف توافق باشند هرچند علت مخالفت ممکن است بد بودن ذاتی توافق نباشد اما آنها به هیچ گونه توافقی با ایران اعتماد نمی کنند و شاید ترجیح بدهند که رویکرد نظامی در پیش گیرند. وقتی که سناتورها نامه می دهند و چنین موضع گیری هایی می کنند اینها مشکلاتی است که باید متوقف شود.


یک شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۳:۲۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن