واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ فروردين ۱۳۹۴ (۱۶:۳۸ب.ظ)
مخالفت قاطع نمايندگان مجلسين پاکستان با دخالت اين کشور در بحران يمن موج - نمايندگان مجالس ملي و سناي پاکستان طي روزهاي 17 و 18 فروردين سالجاري در خصوص اوضاع يمن و بخصوص درخواست عربستان از دولت نوازشريف براي ارائه کمک هاي نظامي به اين کشور طي تجاوز به يمن، تشکيل جلسه داد. در اين نشست نمايندگان مجلس از جناح ها و احزاب مختلف در رابطه با نحوه پاسخگويي دولت پاکستان به درخواستهاي عربستان سخنراني کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، نمايندگان مردم پاکستان طي سخنان خود اظهار داشتند که پاکستان نبايستي در مناقشه عربستان و يمن دخالت کند و بهتر است بدون ايجاد حساسيت در کشورهاي همسايه، نقش ميانجيگيري را بين طرفهاي درگير در اين بحران ايفاء کنند.
در اين نشست سناتور ميرحاصل برنجو از حزب ملي اظهار داشت: "ما قبلاً نيز اشتباه بزرگي مرتکب شديم که خود را در گير مناقشه داخلي افغانستان کرديم. مسئله حوثي ها به ما مربوط نمي شود."
وي با اشاره به ادعاي سعودي مبني بر به خطر افتادن حرمين شريفين افزود:" مکه و مدينه با سعودي به وجود نيامده است. اگر کشوري درمشکلات خود درگير شود مشکل ما نيست ما نمي توانيم جلوي تغيير و تحول را بگيريم. امروز خواسته عربستان سعودي و اسرائيل يکي است. اکنون جبهه گيري و ائتلاف هاي جديدي بوجود مي آيند و پاکستان بايد منافع خود را مد نظر قرار دهد. " همسايه نزديکتر با همسايه دور تفاوت دارد. ايران همسايه نزديکتر ما است. اگر امروز تحريم ها خاتمه يابد ما مي توانيم کار روي خط لوله گاز را آغاز کنيم. اگر وارد مناقشه شويم از ايران دور شده ايم."
در ادامه سناتور سراج الحق از جماعت اسلامي نيز در اظهارات خود با اشاره به نفع اسرائيل از گسترش اين بحران و رونق بازار فروش تسليحات آمريکا عنوان نمود:" پاکستان به جاي سهيم شدن در اين بحران بايستي براي حل آن نقشي ايفاء کند و راه اداي حق دوستي با عربستان آن است که آنها را از جنگ برحذر کند و نجات دهد.
" سناتور سراج الحق افزود:" بحران يمن بايد در داخل يمن حل شود. مکه و مدينه متعلق به آل سعود نيست بلکه متعلق به تمامي مسلمانان است. تاسف انگيز است که پس از اعزام نيرو ، تصميم به برگزاري اين جلسه مشورتي شد. احترام به تماميت ارضي تمامي کشورها ضروري است. اين اصل براي عربستان نيز معتبر است. جنگ در کشور خارجي با دفاع از خاک عربستان متفاوت است." از نظر وي موضوعات اصلي براي پاکستان حل مشکلات امنيتي ، فقر، گراني و کمبود برق و ... است.
حاجي غلام احمد بلور از حزب ANP نيز اظهار داشت :" اگر ما وارد اين جنگ شويم ، اين موضوع پاکستان را نيز دربر خواهد گرفت. روابط با ايران تحت تاثير قرار خواهد گرفت. مصحلت اين است که نقش آشتي و ميانجي ايفاء کنيم.
" از نظر احمد بلور دفاع از سر حدات حکمرانان سعودي و حرمين شريفين موضوعات متفاوتي هستند.
سناتور مشاهد حسين از حزب سعيد ليک قائد اعظم نيز عنوان نمود:" مردم خاورميانه عليه ديکتاتوري هاي خود به پا خواسته اند. ما نبايد خود را درگير آن کنيم. اگر هرج و مرج ايجاد شود اين امر روي پاکستان نيز تاثير مي گذارد و ما نبايد اشتباهات ديگران را تکرار کنيم. ترکيه هم همان اشتباهي را در سوريه کرد که ما در افغانستان کرديم. به سعوديها نيز بگوئيد که از اشتباهات ما درس بگيرند."
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]