واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: "نه" قاطع پاکستان به سعودی ها/ پاکستان در تجاوز به یمن سهیم نمی شود
مجلس پاکستان پس از رای گیری درباره همکاری نظامی با عربستان در حمله به یمن که با "نه" قاطع اکثریت مجلس ملی و سنا همرا بود، درباره اوضاع یمن قطعنامه صادر کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در این قطعنامه که به اتفاق آرا به تصویب نمایندگان مجالس ملی و سنا رسید، پاکستان با ابراز نگرانی از اوضاع یمن به طرفین درگیر تاکید کرد به راه حل مسالمت آمیزی برای حل مساله دست یابند. براساس این قطعنامه: پاکستان از انجام فعالیت های امداد و نجات به مردم منطقه که در منازعه یمن آسیب دیده اند ، حمایت می کند. پارلمان پاکستان از امت اسلامی و جامعه جهانی خواست برای صلح در یمن تلاش کنند و پاکستان از اینگونه تلاش ها برای ایجاد صلح در یمن حمایت می کند. در این قطعنامه آمده است: اوضاع یمن می تواند در منطقه بحران به وجود آورد. این قطعنامه را «اسحاق دار» وزیر دارایی پاکستان در پارلمان ارائه کرد و نمایندگان آن را تایید و تصویب کردند. * تلویزیون دنیا پاکستان نیز در خبری فوری اعلام کرد: پارلمان این کشور با تصویب قطعنامه اعلام کرده است؛ جنگ یمن فرقه ای نیست اما احتمال می رود این جنگ تبدیل به یک درگیری فرقه ای شود. پاکستان اعلام کرد: در صورت تهدید حرمین شریفین (کعبه و مدینه) برای حفاظت از آن اقدام می کند اما این کشور در جنگ یمن شرکت نخواهد کرد و نقش میانجیگرانه ایفا خواهد نمود. این اقدام پارلمان پاکستان در شرایطی صورت می گیرد که عربستان سعودی فشار زیادی بر مقامات پاکستانی برای در اختیار گذاشتن سربازان این کشور در تجاوز به یمن وارد کرده و آنها را تهدید به قطع کمک های مالی و همکاری های اقتصادی کرده بود. نظرسنجی و مصاحبه های رسانه های پاکستانی با مردم این کشور نشان می دهد که افکار عمومی پاکستان مخالف همکاری ارتش این کشور با متجاوزان سعودی است. سایت ها و صفحات کاربران پاکستانی در شبکه های اجتماعی نیز مملو از اظهار نظرها، مطالب و طرح هایی بر علیه تجاوزگری آل سعود است و این موضوع در رسانه های غربی و امریکایی نیز انعکاس داشته است. سه شنبه گذشته و همزمان با افزایش فشارهای آل سعود به پاکستان، شیرین مزاری، عضو پارلمان پاکستان تاکید کرد" جنگ یمن، جنگ کشور ما نیست و نباید در تجاوزگری دیگران مشارکت کنیم.
وی با اشاره به فشار سعودی ها به دولت پاکستان برای در اختیار گذاشتن سربازان پاکستانی به منظور کمک به ارتش عربستان، تصریح کرد: ما به عنوان یک کشور مسلمان در صورتی که شهرها و اماکن مقدس مکه و مدینه در خطر قرار گیرند، برای دفاع آماده ایم، اما اکنون چنین خطری حرمین شریف را تهدید نمی کند و واقعیت این است که طرف متجاوز، عربستان است و قربانیان، یمنی هستند.
مقامات عربستان برای همراه ساختن کشورهای دیگر با خود در تجاوز به یمن، فشار زیادی به دولت های عربی و اسلامی وارد کرده اند و آشکارا آنها را به قطع همکاری های اقتصادی و کمک های مالی تهدید می کنند. در میان این کشورها، اردن و پاکستان به دلیل داشتن ارتش نسبتا مجهز و پر نفرات اهمیت زیادی برای سعودی ها داشتند و در حال حاضر نیز، بخش اعظم نیروی هوایی عربستان را نظامیان پاکستانی و اردنی تشکیل می دهند چراکه سعودی ها به اندازه کافی خلبان ندارند و برای خریدهای فراوان خود، ناچار به استخدام خلبان های پاکستانی و اردنی شده اند. در تجاوز اخیر عربستان به یمن نیز سعودی ها از خلبانان مصری و اماراتی بیشترین استفاده را کردند اما برای آغاز تهاجم زمینی نیاز شدیدی به سربازان پاکستانی داشتند که با پاسخ نه پاکستان مشخص نیست تکلیف تهاجم زمینی سعودی ها چه می شود.
جمعه ۲۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]