واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: انتقاد از ریاکاری در عرصه و ورزش و ضربهای که به اعتماد عمومی وارد میکند
البته رسانهها هم بیتأثیر نیستند؛ رسانههایی که برای برنده شدن در جنگ آنتن و تیراژ دست هر کاری میکنند و قهرمانان را در هر عرصهای صاحب نظر میدانند. همین توجه بیش از حد هم موجب میشود تا برخی در این عرصه به خودشان اجازه دهند در هر عرصهای وارد شوند. در این میان اما وارد شدن به عرصه دین و استفاده از احساسات و عواطف دینی مردم ـ که موجب توجه عمومی بالا میشود ـ در کنار مزایایی که دارد، ممکن است معایب خطرناکی هم داشته باشد.
کد خبر: ۴۹۰۲۵۵
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۵ - 11 April 2015
اعضای خانواده هندبال آخر هفته گذشته در ادامه مراسم سه روزه همایش ملی خانواده هندبال ضمن حضور در مرقد مطهر امام راحل (ره) با سیدحسن خمینی هم دیدار کردند. حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در این دیدار ضمن اینکه ورزشکاران را امین جامعه خواند، نسبت به برخی رفتارها در عرصه ورزش هم تذکراتی دادند که تأمل در آنها میتواند مؤثر باشد.
به گزارش «تابناک»، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در این دیدار خطاب به ورزشکاران و دستاندرکاران خانواده هندبال گفت: «جملهای از امام راحل (ره) درخصوص ورزش بیان شده که متأسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است؛ آن جمله این است که در همه ابعاد انسانی ورزش کنید. مقصود حضرت امام (ره) پرورش چند جانبه روحی، جسمی، سلامت اخلاق و پرورش صفات والای انسانی است. نباید به ظواهر ریاکارانه شرعی در ورزش بها داد. آنچه مهم است، اینکه ورزش باید به صفات والای انسانی مزین باشد، نه به ظواهر ریاکارانه شرعی».
«پرهیز از ریاکاری شرعی در عرصه» تذکر مهمی است که نوه حضرت امام در کنار تمام توصیههای اخلاقی که به ورزشکاران میکند، روی آن تأکید میکند. حضور در عرصه ورزش با توجه به تمرکز رسانهها روی این حوزه و پیوند خوردن آن با مسائل ملی و میهنی موجب میشود تا دستاندرکاران آن خیلی زود به چهرههای معروف و مردمپسند تبدیل شوند. زیادهروی رسانهها در این زمینه البته موجب میشود تا سعی کنند در این عرصه از یک چهره ورزشی الگو و اسطورهای در هر حوزه بسازند. در این میان دست گذاشتن برخی از چهرههای ورزشی روی مسائل دینی و شرعی و استفاده تبلیغاتی از این دست مسائل، هرچند شاید در دوران قهرمانی شان، موجب محبوبیت آنها شود، اگر از روی ریا و تنها برای کسب محبوبیت و سوار شدن بر موج احساسات مردمی باشد، بیشک ضربههای سنگینی به باورهای افکار عمومی خواهد زد.
نگاهی به برخی قهرمانان و ورزشکاران ملی کشورمان در سالهای گذشته به خوبی نشان میدهد با گذشت زمان غبار ریا از چهره اعمال برخی از افراد ریخته شد و چهره واقعی آنها نمایان و همین موجب شد تا برخی از قهرمانان محبوبیت گذشته خود را از دست بدهند. خودتان تصور کنید که قهرمان و پهلوانی که در دوران ورزشیاش مدام به مسائل دینی متوصل میشود و از ائمه اطهار و دین خرج میکند، کمی بعد برای به دست آوردن مناصب سیاسی پای به عرصه رقابت میگذارد یا حتی روی بیلبوردهای تبلیغاتی حاضر میشود، چگونه میتواند چهره خودش و باورهایش را نزد افکار عمومی خراب کند؟
در این میان البته رسانهها هم بیتأثیر نیستند؛ رسانههایی که برای برنده شدن در جنگ آنتن و تیراژ دست هر کاری میکنند و قهرمانان را در هر عرصهای صاحب نظر میدانند. همین توجه بیش از حد هم موجب میشود تا برخی در این عرصه به خودشان اجازه دهند در هر عرصهای وارد شوند. در این میان اما وارد شدن به عرصه دین و استفاده از احساسات و عواطف دینی مردم ـ که موجب توجه عمومی بالا میشود ـ در کنار مزایایی که دارد، ممکن است معایب خطرناکی هم داشته باشد. هرچند الگو قرار دادن یک ورزشکار در عرصه دینی با توجه به تأثیرگذاری که در میان نسل جوان دارد میتواند اثرات مثبت فراوانی داشته باشد، عملکرد برخی چهرهها در این عرصه نشان داده که ضربه زدن به دین و باورهای دینی مردم از این رهگذر صدمات جبران ناشدنی خواهد داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]