واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
رد پای سلطان الماس در سرقت بزرگ لندن
بزرگترین سارق فراری جواهرات لندن ملقب به «سلطان الماسها» به عنوان عامل اصلی سرقت بزرگ خانه جواهرات «هاتون گاردن» موردتوجه اسکاتلندیارد قرار گرفته و جستوجوی گسترده کارآگاهان انگلیسی برای دستگیری او آغاز شده است.
روزنامه ایران: بزرگترین سارق فراری جواهرات لندن ملقب به «سلطان الماسها» به عنوان عامل اصلی سرقت بزرگ خانه جواهرات «هاتون گاردن» موردتوجه اسکاتلندیارد قرار گرفته و جستوجوی گسترده کارآگاهان انگلیسی برای دستگیری او آغاز شده است.
این دزد بزرگ جواهرات که با نام «آقای بیگ» شناخته میشود، ازعوامل دو سرقت سالهای 2007 و 2009 میلادی جواهرفروشیهای «بنتلی» و «گراف» لندن بوده و با اینکه پلیس ردپای او را در هر دو سرقت پیدا کرده اما هرگز موفق به دستگیری او نشده است.
پس از حدود پنج سال از آخرین سرقت بزرگ جواهرات توسط این سارق فراری حالا اسکاتلندیارد با انتشار تصویری از یک مرد کلاهبردار که در جریان سرقت جواهرفروشیهای «بنتلی» به وسیله دوربینهای مداربسته گرفته شده است، از احتمال دخالت «آقای بیگ» مشهور به سلطان الماسها در این غارت بزرگ جواهرات سخن گفته است، البته هنوز هیچ مدرک مستدلی در اینباره پیدا نشده و تحقیقات کارآگاهان برای یافتن ردپای این سارق بزرگ جواهرات همچنان ادامه دارد.سلطان دزدان جواهرات معروف به «آقای بیگ» و همدستش در سال 7002 میلادی به عنوان دو مشتری شیکپوش به جواهرفروشی «بنتلی» رفتند و با سرقت جواهرات که در میان آنها گردنبندی با 072 نگین الماس بود پا به فرار گذاشتند. این سرقت میلیاردی با وجود تلاش مأموران هرگز ردگیری نشده و عاملان این سرقت موفق به فرار شدند.
با توجه به هوشمندانه بودن برنامه دزدی جواهرات از خانه جواهرات «هاتون گاردن» لندن احتمال بازگشت این سارق حرفهای از اسپانیا به انگلیس برای مأموران پلیس انگلیس دور از ذهن نیست و کارآگاهان به دنبال کشف این واقعیت هستند.
فرضیه دخالت تبهکاران انگلیسی در این سرقت
«بری فیلیپ» رئیس تیم ویژه تحقیق انگلیس در اینباره میگوید: «با توجه به چگونگی شکل این سرقت هرگز نمیتوان دخالت یک چهره آشنا در این پرونده را انکار کرد و به همین خاطر میشود به انگلیسی بودن باند سارقان توجه کرد. وقتی به سرقتهای مشابه الماس در بخشهای دیگر انگلیس نگاه میکنیم نمیتوانیم دخالت باندهای انگلیسی را انکار کنیم.»«جان اوکانر» رئیس سابق تیم تحقیق پلیس نیز درباره سرقت اخیر از خانه جواهرات لندن میگوید: «غارت چنین حجمی از جواهرات قطعاً از ماهها پیش برنامهریزی شده بود، به نظر من حتی میتوان گفت آتشسوزی هفته گذشته لندن که در چند کیلومتری خزانه جواهرات هاتون گاردن اتفاق افتاد و باعث قطع برق بسیاری از محلات لندن شد عمدی بوده و به این سرقت ربط داشته است.»هفته گذشته آتشسوزی گستردهای در بزرگراه «کینگروی» لندن رخ داد که تبعات ناشی از قطع برق همچنان بسیاری از خانوادهها را آزار میدهد.
فرضیه انتقال المـــــاسهای مسروقه به خارج از انگلیس
طبق برآوردهای اولیه ارزش جواهرات به سرقت رفته از خزانه هاتون گاردن بیش از 200 میلیون پوند تخمین زده شده است اما از آنجا که فروش این حجم الماس (با توجه به مشخصات آنها) در داخل این کشور غیرممکن به نظر میرسد، به احتمال فراوان سارقان این الماسها را ساعاتی پس از سرقت به کشورهای دیگر انتقال دادهاند.«بری فیلیپ» رئیس تیم تحقیق تخصصی انگلیس در اینباره میگوید: «این سرقت توسط یک گروه حرفهای برنامهریزی شده و قطعاً پیش از انجام سرقت مقصد نهایی جواهرات هم تعیین شده بود و به نظر نمیرسد که این الماسها همچنان در انگلستان باقی مانده باشد.»«نیل داستون» دلال خرید الماسها از مشتریان خصوصی نیز میگوید: «با تجربهای که من دارم ردگیری این الماسها بسیار دشوار است چرا که اگر الماسی تراش دوباره بخورد و پولیش شود، دیگر نمیتوان رد آن را گرفت. تصور من این است که ظرف شش ماه آینده الماسهای کوچک با قیمت ارزان وارد بازار خواهد شد.»
اعتراض به امنیت پایین ساختمان خزانه جواهرات
براساس گزارشها درچهار روز تعطیلات عید پاک (زمان انجام سرقت) تنها یک نگهبان در ساختمان خزانه جواهرات لندن مستقر بوده که با سرکشیهای اندک در ساختمان متوجه حضور سارقان نشده است.یکی از مالباختگان در اینباره میگوید: «آنطور که گفته شده، زنگ خطر روز جمعه یک بار به صدا درآمده اما نگهبان تنها با یک سرکشی ساده در محوطه ساختمان و بررسی دوربینها از کنار آن گذشته است.
چرا او داخل خزانه را بررسی نکرده؟ مگر پول کافی برای نگهداری از اموال پرداخت نمیشود؟صندوق امانات هاتون گاردن معروف به خزانه جواهرات لندن پنجشنبه 13 فروردین با آغاز تعطیلات عید پاک هدف سارقان قرار گرفت و آنها با ورود به داخل ساختمان و سپس از راه کانال اتاقک آسانسور به خزانه رفتهاند و میلیونها پوند جواهرات و الماسهای گرانقیمت را به تاراج بردهاند. گرچه در گزارشهای ابتدایی عنوان شده 300 صندوق گشوده شده، اما تحقیقات تازه مشخص کرد دستکم 70 جعبه امنیتی هدف حمله قرار گرفته است.
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]