تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 5 فروردین 1404    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1870070167




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

منافع ترکیه از لغو تحریم‌ها علیه ایران |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: منافع ترکیه از لغو تحریم‌ها علیه ایران
المانیتور با اشاره به همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه نوشت: ترکیه از لغو تحریم های ایران در صورت انعقاد توافق هسته ای منتفع خواهد شد.
کد خبر: ۴۹۰۱۷۷
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۱ - 11 April 2015


المانیتور با اشاره به همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه نوشت: ترکیه از لغو تحریم های ایران در صورت انعقاد توافق هسته ای منتفع خواهد شد.
به گزارش تسنیم، المانیتور طی گزارشی نوشت: ترکیه از لغو تحریم های ایران در صورت انعقاد توافق هسته ای منتفع خواهد شد. صادرات ترکیه به ایران به دلیل تحریم ها به شدت محدود شده است. دو کشور اکنون تلاش می کنند تا حجم مبادلات تجاری خود را مجددا افزایش دهند. اینکه 6 وزیر، اردوغان را در سفر هفته گذشته به تهران همراهی می کردند نشان از امیدواری ترک ها به افزایش مبادلات تجاری دارد.  اردوغان در این سفر توافقنامه هایی در زمینه های آموزشی، بهداشت و درمان و محیط زیست با طرف ایرانی امضا کرد.
رضا اسر، رئیس شورای تجاری ایران و ترکیه در این باره گفت، حجم 13.7 میلیارد دلاری مبادلات تجاری در سال 2014 می تواند در طول 2 سال به 30 میلیارد دلار برسد.
یکی از مسائل مهم مورد بحث در این سفر واردات گاز ترکیه از ایران بود. اردوغان خاطر نشان کرد که گاز طبیعی ایران گران ترین گازی است که ترکیه می خرد. وی افزود: «اگر آنها قیمت را پایین بیاورند، ما می توانیم حجم گازی را که از ایران  می خریم به میزان قابل توجهی افزایش دهیم.»
گاز طبیعی مهمترین کالای تجاری بین دو کشور به شمار می رود. ترکیه سالانه 10 میلیارد متر مکعب گاز از ایران وارد می کند. اما آنکارا خواستار تخفیف 25 درصدی در قیمت گاز است و در این زمینه به داوری بین المللی نیز رجوع کرده است. تانر ییلدیز، وزیر انرژی ترکیه گفته، نتیجه داوری احتمالا تا می 2015 اعلام خواهد شد و ترکیه انتظار پیشنهاد جدیدی از سوی ایران دارد.
دیگر موضوع مهم مسئله انتقال گاز ایران به اروپا از طریق خط لوله گاز طبیعی ترانس آناتولی (تاناپ) است که از ترکیه عبور می کند. ایران احتمالا در اندیشه پیوستن به تاناپ است که هم اکنون متعلق به آذربایجان، ترکیه و شرکت بریتیش پترولیوم است. رئیس شرکت سوکار آذربایجان که 58 درصد سهام تاناپ را در اختیار دارد گفته: «اگر آنها پیشنهاد مناسبی ارائه دهند، ما در مورد فروش سهام به ایران فکر می کنیم. آنها برای صدور گاز خود به اروپا گزینه دیگری جز تاناپ ندارند.»
پیوستن به تاناپ به معنای افزایش تولید ایران خواهد بود، زیرا کشورهای اروپایی که با روسیه اختلاف دارند در جستجوی منابع گازی جدید هستند.
ترکیه همچنین از ایران نفت خریداری می کند. ایران قبلا 51 درصد تقاضای نفت ترکیه را تامین می کرد، اما تحریم های غرب، الگوی تامین نفت ترکیه را تغییر داده است. واردات نفت ترکیه از ایران اکنون 28.5 درصد خریدهای این کشور را تشکیل می دهد.
وزارت اقتصاد ترکیه، ایران را «کشور هدف برای افزایش تجارت» اعلام کرده است. در سال 2012، یعنی زمان تشدید تحریم های ایران، حجم مبادلات تجاری دو کشور به رقم بی سابقه 21 میلیارد دلار رسیده بود که 9.9 میلیارد دلار آن صادرات و 11.9 میلیارد دلار واردات بود.
صادرات ترکیه به ایران پس از سال 2012 کاهش یافت و به 4.19 میلیارد دلار و سپس در سال 2014 به 3.88 میلیارد دلار رسید. *ترکیه چه می تواند به ایران بفروشد؟
وزارت اقتصاد ترکیه تغییرات در اقتصاد ایران را رصد کرده و تعیین کرده است که کدام بخش های اقتصاد ترکیه می تواند به ایران صادرات داشته باشد. وزارت اقتصاد ترکیه بخش های «گردشگری، انرژی، بانکداری، پتروشیمی، ارتباطات» و همچنین خودروسازی و حمل و نقل را دارای پتانسیل صادرات اعلام کرده است. این وزارتخانه اضافه کرده که «فرصت هایی برای ساخت فرودگاه، بزرگراه و هتل» و «کشتی های باری در دریای خزر و دریای سیاه» وجود دارد.
بر اساس برآوردهای این وزارتخانه، هم اکنون حدود یکصد شرکت ترک در ایران فعال اند. در تبریز، 38 پروژه سرمایه گذاری ترک ها در تنها منطقه سرمایه گذاری خارجی ایران فعال اند.
موافقتنامه تجارت ترجیحی فعلی نیز به توسعه حجم مبادلات تجاری با ایران کمک خواهد کرد و موجب افزایش صادرات کالا به این کشور خواهد شد.
پس از مختل شدن مسیر سوریه به دلیل جنگ، ایران تنها گزینه ترکیه برای دسترسی به بازارهای خاورمیانه است. ستین نوح اوغلو، رئیس اتحادیه بین المللی شرکت های حمل و نقل ترکیه گفت: «موافقتنامه ها با ایران نهایی شده است. پس از 22 آوریل ما از طریق این کشور کالا ترانزیت خواهیم کرد.»
لغو تحریم ها، وابستگی متقابل ایران و ترکیه به یکدیگر، و جمعیت بالای آذری  زبانان ایرانی می تواند نقش مهمی در گسترش تجارت بین دو کشور ایفا کند، اما دو کشور دارای بلندپروازی هایی در زمینه رهبری منطقه هستند. ترکیه در یمن، سوریه و عراق با ایران دارای تضاد منافع است. اردوغان با گرفتن طرف سعودی ها ایران را خشمگین ساخته است. بنابراین نمی توان احتمال تضعیف مبادلات تجاری در سایه اختلافات اینچنینی را نیز از نظر دور داشت.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن