واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: پیامبر(ص) فرمودند: مى خواهى تو را به چيزى كه از انگشتر بهتر است، راهنمایى كنم؟ هر موقع كه نماز شب را خواندى، خواسته خود را از خداوند در خواست نما كه برآورده خواهد شد.
پایگاه خبری تحلیلی تراز: در کتاب ارزشمند بحارالانوار علامه مجلسی داستان آموزنده ای از زندگی بانوی نمونه عالم حضرت زهرا (س) به شرح زیر نقل شده است:
روزى حضرت فاطمه زهراء سلام اللّه عليها از پدر خود، رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله تقاضاى يك انگشتر نمود؟ پيامبر اسلام به دخترش فرمود: آيا مى خواهى تو را به چيزى كه از انگشتر بهتر است، راهنمایى كنم؟ هر موقع كه نماز شب را خواندى، خواسته خود را از خداوند در خواست نما كه برآورده خواهد شد.
پس چون حضرت زهراء سلام اللّه عليها حاجت خود را از خداوند متعال طلب كرد، ندائى شنيد: اى فاطمه! آنچه مى خواستى برآورده شد و هم اكنون زير سجّاده جانماز مى باشد.
حضرت زهراء سلام اللّه عليها، سجّاده را بلند نمود و انگشترى از ياقوت زير آن بود؛ برداشت و بسيار خوشحال گشت و خوابيد. در خواب ديد كه وارد بهشت شده است و سه ساختمان قصر زيبا، حضرت را جلب توجّه كرد؛ لذا سؤال نمود كه اين قصرها براى كيست؟
پاسخ شنيد: براى فاطمه ، دختر محمّد صلّى اللّه عليه و آله؛ حضرت داخل يكى از آن قصرها شد كه بسيار مجهّز و زيبا بود، در اين ، بين چشمش به تختى افتاد كه سه پايه داشت، سؤال نمود: چرا اين تخت سه پايه دارد؟
گفته شد: چون صاحبش از خداوند انگشترى خواست؛ پس يكى از پايه هاى اين تخت براى او انگشترى ساخته شد!
چون صبح شد، حضور پدرش رسول خدا آمد و جريان خوابش را بيان نمود، حضرت رسول صلّى اللّه عليه و آله فرمود:فاطمه جان! دنيا براى شما و پيروان شما آفريده نشده است؛ بلكه آخرت براى شماها خواهد بود و بهشت وعده گاه ما و شماست و سپس افزود: اين دنيا ارزشى ندارد، بى وفا و از بين رفتنى است و غرورآور و فريبنده خواهد بود.
هنگامى كه حضرت زهراء سلام اللّه عليها به منزل خويش آمد، آن انگشتر را زير جانمازش نهاد و از آن منصرف گرديد. چون شب فرا رسيد خوابيد، در خواب ديد كه وارد بهشت شده است و همين كه عبورش در آن قصر به همان تخت افتاد، ديد كه بر چهار پايه استوار گشته است ، وقتى علّت را جويا شد گفتند: صاحبش انگشتر را برگردانيد و تخت به همان حالت اوّليّه خود چهار پايه بازگشت! (بحارالانوار: ج 43، ص 47.) ***
سه نکته کوتاه:
* نعمت های بی کران بهشتی
اگر با دقت روی این روایت زیبا تامل نماییم دریچه نگاه ما در هنگام دعا و درخواست از خداوند متعال تغییر خواهد کرد. می فهمیم که اولاً بهترین و با ارزشترین چیزها و امور مادی دنیوی در برابر نعمت های بی کران بهشتی بسیار کم ارزش و چه بسا بی ارزشند! ثانیاً همین نعمت چند روزه دنیا ممکن است در قبال از دست دادن نعمت عظیم بهشتی باشد. پس چه بهتر که در دعاهایمان عاقبت به خیری و با ایمان از دنیا رفتن را بخواهیم نه حاجات کوچک را.
** در امور جزئی هم دعا کنید
البته این بدان معنا نیست که حاجات کوچک را از خداوند درخواست نکنیم زیرا خودشان فرموده اند حتی نمک غذایتان را از ما طلب کنید. بلکه معنایش این است که نباید همه همت و توان ما صرف درخواست امور کم ارزش دنیایی باشد.
*** به کمتر از بهشت راضی نشوید!
بدانیم که دنیا برای اهلش آفریده شده و بهای وجودی ما به فرموده امیرالمومنین (ع) بهشت است پس نباید به کمتر از آن راضی شویم.
«...أَمَا إِنَّ أَبْدَانَكُمْ لَيْسَ لَهَا ثَمَنٌ إِلَّا الْجَنَّةُ فَلَا تَبِيعُوهَا بِغَيْرِهَا؛ برای شما بهایی جز بهشت نیست پس به غیر از آن نفروشید.» (نهج البلاغه : حكمت، ۴۵۶)
جمعه 21 فروردين 1394 ساعت 06:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]