واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ فروردين ۱۳۹۴ (۱۰:۳۶ق.ظ)
آيت الله مصباح يزدي: زنان جامعه در زمينه هاي فرهنگي و اقتصادي تلاش جهادي کنند موج - رييس مؤسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) با توجه به اهميت حضور زن در عرصه هاي حساس تأکيد کرد: زنان بايد در عرصه هاي فرهنگي و اقتصادي به صورت جهادي تلاش کنند و حضور داشته باشند.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، رييس مؤسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) در مراسم جشن ميلاد حضرت فاطمه(س) که با حضور جمعي از همسران اساتيد و دانش پژوهان مؤسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) در اين مؤسسه برگزار شد، با بيان مباحثي درباره عظمت حضرت فاطمه(س) گفت: حضرت فاطمه(س) شريف ترين مخلوق خداوند است و اين از فضل خداوند است که چنين شخص بزرگواري را براي حضور در جامعه انساني خلق کرده است.
وي با اشاره به توجه خاص ائمه به مقام حضرت زهرا(س) خاطر نشان کرد: مقام حضرت فاطمه(س) به اندازه اي والا است که کسي توان شناخت اين بزرگي را ندارد و براي اثبات اين بزرگي همين کافي است که ائمه اطهار(ع) مطالب متعددي درباره ايشان فرموده اند و به واسطه حضرت زهرا(س) به خداوند تقرب به خدا مي جويند.
آيت الله مصباح يزدي با توجه به مسؤوليت هاي مهم بندگان بزرگ خداوند تصريح کرد: با وجود اين که عظمت حضرت فاطمه (س) بسيار بالا بود و مقام ايشان از ائمه(ع) کمتر نبود اما گاهي مسؤوليت هاي اجتماعي و اراده الهي اقتضا مي کند که انسان وظايف سنگيني داشته باشد و حضرت زهرا(س) با تمام بزرگي وظيفه داشتند که از امام و ولي زمان خود اطاعت کنند.
وي موقعيت اجتماع و اراده الهي را به گونه اي دانست که هيچ يک از انبيا از زنان نبودند و در اين راستا ابراز داشت: اگر هيچ يک از انبيا از زنان نبودند به اين معنا نيست که مقام زنان با مردان نزد خداوند تفاوت دارد زيرا در قرآن خداوند زناني را به عنوان الگو براي مردان و زنان مؤمن بيان کرده است و اين نمونه مي توان از همسر فرعون نام برد، بنابراين عدم نبوت زنان دليل بر پايين بودن مقام زنان نيست.
آيت الله مصباح يزدي مثال هاي موجود در قرآن را مربوط به زمان قبل از حضرت فاطمه(س) دانست و اظهار داشت: اگر در قرآن زنان ديگر را به عنوان الگو براي زنان و مردان معرفي کرده است به اين دليل است که مطالب قرآني مربوط به زمان هاي سابق است و اگر قرار بود کلامي بعد از قرآن براي مؤمنان ارائه شود حتما حضرت فاطمه(س) را به عنوان بهترين الگو براي مردم بيان مي کرد.
آيت الله مصباح يزدي با توجه به اشاره قرآن براي الگو قرار دادن همسر فرعون به عنوان الگويي براي مردان و زنان يادآور شد: اگر قرآن مي گويد همسر فرعون را الگوي زندگي قرار دهيد به اين معنا نيست که همان گونه که همسر فرعون زندگي مي کرد، زندگي کنيم بلکه به اين معنا است که اخلاق و رفتار او را به عنوان الگوي زندگي قرار داهيم.
رييس مؤسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) وي حضرت زهرا(س) را بهترين الگو براي زنان و مردان مسلمان بيان کرد و گفت: بايد از حضرت فاطمه(س) ياد بگيريم که زندگي دنيايي جزئي از حرکت انساني است و مهم ترين مطلب رضايت و قرب به خداوند است و اگر هم در دنيا حرکتي مي کنيم براي رسيدن و نزديکي به خداوند باشد، روح زندگي حضرت زهرا(س) بهترين الگو براي اين نوع زندگي است.
استاد درس اخلاق حوزه علميه قم در ادامه افزود: الگو گرفتن يعني روح کار حضرت زهرا (س) را بياموزيم نه اين که قالب زندگي هم دقيقا به آن صورت باشد و زندگي زهرايي در تمام زمان ها مورد استفاده قرار مي گيرد و آن نکته قرب به خداوند و دوري از دنيا است.
وي به حمايت هاي کاذب جوامع بشري از شخصيت زنان اشاره کرد و يادآور شد: هميشه نسبت به زن ديدگاه هاي متفاوتي وجود داشته است و اغلب به مقام زن بي مهري شده است و امروزه هم اگر گروه هاي مختلف دم از حقوق زنان مي زنند، تنها هدفشان بهره بردن از زنان است و توجهي به جايگاه بالاي زن ندارند.
نماينده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبري به توجه اساسي اسلام به جايگاه زن اشاره کرد و گفت: اسلام جايگاه زن و مرد را يکسان مي داند و اين به معناي يکي بودن زن مرد از لحاظ پوشش نيست بلکه يعني زن و مرد از لحاظ انسانيت و مقام نزد خداوند يکي است و گاهي ديده شده که زنان مقام بالاتري نزد خداوند دارند.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به وظايفي از زنان و مردان خاطر نشان کند: اسلام وظيفه تأمين نياز هاي زندگي و زن را بر عهده مردان قرار داده است که مقام زن را حفظ کند و از طرفي ديگر وظيفه زن را فرزندآوري و فرزند پروري بيان کرده است و تمام مباحث اسلامي براي حفظ دقيق جايگاه و جنسيت زن است.
وي در پايان از ديگر وظايف زنان را جهاد بيان کرد و ابراز داشت: جهاد بخش هاي مختلفي دارد و يک بخش جهاد نبرد در جنگ ها است و اگر نياز باشد از زنان هم کمک گرفته مي شود ولي جهاد در زمان امروز در زمينه اقتصاد و فرهنگ است و زنان بايد تلاش کنند که همراه مردان در زمينه هاي علمي، فرهنگي و اقتصادي فعال باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]