تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند عزو جل كه فرموده است: از صبر و نماز كمك بگيريد، صبر، روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1841968337




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا آنکارا در یمن طرف عربستان را گرفت؟/ مروری بر پیام‌های سفر اردوغان به تهران


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: چرا آنکارا در یمن طرف عربستان را گرفت؟/ مروری بر پیام‌های سفر اردوغان به تهران
یک کارشناس مسائل بین‌المللی می‌گوید: سفر اردوغان به تهران مبین تحرک و پویایی دولت روحانی در حوزه دیپلماسی عملیاتی و بر اساس دکترین تعامل سازنده است.
به گزارش نامه نیوز، زهره نوروزپور: سرانجام پس از اما و اگرهای آمدن و نیامدن رجب طیب اردوغان به تهران، روز سه شنبه رییس جمهور ترکیه به ایران آمد. سفر اردوغان به تهران در شرایطی صورت می گیرد که خاورمیانه روزهای بحرانی و سختی را پشت سر می گذارد و رقابت میان بازیگران منطقه، شکل جدیدی به منازعات جاری داده است.

در ای میان، سفر اردوغان از این حیث در کانون توجهات قرار گرفت که ترکیه به تازگی در ائتلافی که برخی ناظران آنرا "ناهمگون" و حتی "عجیب" می‌دانند، در حال حاضر متحد عربستان در جنگ یمن شده است؛ دو جبهه متفاوت در آشوب‌های خاورمیانه که بحران جاری یمن آنها را کنار هم قرار داده است. برخی می‌گویند اردوغان حامل پیام مهمی از ریاض بوده و  برخی دیگر می‌گویند که برای میانجی‌گری میان ریاض و تهران آمده است.

خبرگزاری خبرآنلاین در گفتگو با دکتر مهدی مطهر نیا، کارشناس مسائل بین الملل، ضمن تشریح اهداف سفر رئیس جمهور ترکیه به تهران، آینده روابط دو کشور را مورد بررسی قرار داده است که در ادامه می خوانید:

پیش از سفر اردوغان به تهران، اظهارات ضد ایرانی وی با واکنش های متعددی در داخل روبه رو شد از جمله واکنش نمایندگان مجلس تا احضار کاردار ترکیه در ایران، با این تفاصیل چرا اردوغان باز هم به ایران آمد؟

سفر اردوغان به ایران در بافت موقعیتی منطقه، ناشی از دکترین دولتی، یعنی تعامل سازنده منطقه ای و بین المللی بوده است. واقعیت اینست که در مقاطعی در نظام بین الملل و نظم منطقه ای سطح رقابتها افزایش می یاید. در کشورهای رقیب حوزه های متفاوت وجود دارد که در ادبیات سیاسی و حوزه سیاست عملی گاه و بیگاه اصطکاک را افزایش می دهد.

اما بروز هر اصطکاکی بیش از آنچه که به نفی اصول حاکم و دکترین های منطقی پذیرفته شده یک دولت، منجر شود و بیشتر از آنچه که نشان قدرت باشد، نشان ضعف است. دولت ایران به درستی از منظر ادبیات علمی در حوزه سیاست عمل کرده است. پذیرش اردوغان نشان ضعف نیست، نشان قدرت ایران است.

اگر اردوغان به واقع ایران را مقصر می داند می توانست به جمهوری اسلامی ایران سفر نکند، اما آنگونه که شخص رئیس جمهور ترکیه بیان کرده، او ترجیح داد سفرش را به تهران به انجام برساند. از این منظر باید بر این نکته تاکید داشته باشم که امروز سفر اردوغان به تهران می تواند مبین تحرک دولت روحانی در حوزه عملیاتی، بر اساس دکترین تعامل سازنده بوده است.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران در سفر اردوغان رسما و چهره به چهره باید مطالب خود در رابطه به اتهامات وارده به ایران را منتقل کند. لذا هم اکنون با وجود حرمت نهادن و واکنش نمایندگان مجلس که به حق بیان می کنند، باید گفت که روش برخورد آنها با دولت ترکیه از منظر ادبیات سیاسی و علمی در حوزه سیاست در مقام تقبیح با نوع عملکرد دولت دارای جایگاه چندان مطلوبی نیست. آنچه که آنها بیان می کنند به درستی و با منطق نقد دولت ترکیه قابل قبول است. اما آنچه که برای برخورد با دولت ترکیه اعلام می کنند از نظر منطق سیاسی چندان پذیرفته شده نیست. اگر چه این یک سناریوی برخورد با اتهامات اردوغان محسوب می شود اما بهترین سناریو نیست. رویکردی که دولت می تواند در پیش بگیرد، اینست که چهره به چهره با اردوغان، ضمن پذیرش آن در تهران پیام بهتری را برای حوزه خاورمیانه داشته باشد.

قبل از سفر اردوغان با محمد بن نایف دیدار داشتند، تحلیل شما از این دیدار چیست؟
باید بپذیریم که قدرت های منطقه ایی همسو با یکدیگر در موضع گیری های رفتاری و عملیاتی خود به دنبال ایجاد فضای منطقی در این زمینه هستند تا بتوانند با منطق هممکاری بیشتر، قدرت بیشتری را در قبال رقبا شکل و محتوی ببخشند. امروز عربستان و ترکیه دولتهای موافق با یکدیگر در صحنه عمل خاومیانه هستند و لذا هماهنگی این دو کشور ناظر بر توجه  آنها به رقیب اصلی خود در منطقه یعنی ایران است. این امر طبیعی و پذیرفته شده در حوزه رقابت های منطقه ای است، همانگونه که ممکن است ایران در روابط منطقه ای خود هماهنگی های لازم را آنگونه که تشخیص می‌دهد، به عمل بیاورد.

برخی رسانه‌ها از شکل گیری ائتلافی سنی با حضور ترکیه، عربستان و قطر در برابر ایران خبر داده اند، اگر تشکیل این ائتلاف قطعی باشد اصرار اردوغان برای سفر به ایران و ملاقات با رهبری چیست؟

اردوغان و دولت اسلامگرای وی سعی می کند در حوزه دیپلماسی منطقه ای و بین اللملی، یک وزنه متعادل و فعال باشد تا یک کنشگر میانه رو در حوزه منطقه ایی و بین المللی شناخته شود. این تلاشها نیز در همین زمنیه است. ما باید بپذیریم که کشورها در حوزه همگرایی و واگرایی به دنبال مناففع ملی خود هستند. در حوزه سیاست، دشمن دائمی، دوست دائمی و منافع دائمی وجود ندارد. لذا دولت ترکیه با اینکه نشان داده که بسیار رئالیست است، سیاست عملگرای واقع بینانه را دنبال می‌کند. بروز چنین رفتار هایی در حوزه عملگرایی و واقع بینانه چندان دور از انتظار نیست.

نکته دیگر اینکه در چارچوب نظام حکومتی ایران، قدرت مرکزی در حوزه شریعت و در حوزه قانون با ولایت فقیه و شخص رهبری جمهوری اسلامی ایران است. دنیای امروز به خوبی فهمیده است که تصمیم گیرنده مهمترین پرونده های سیاسی و امنیتی داخلی و منطقه ای شخص رهبری نظام جمهوری اسلامی ایران است و ما شاهد این هستیم که اوباما در نامه نگاری های پرونده هسته ای رهبری را خطاب قرار میدهند.

اردوغان بعد از دو سال به ایران آمد، آیا توافق لوزان و از سرگیری رابطه ایران و آمریکا سبب این سفر شد؟

بیانیه هسته ای در سه ماه آینده یک سونامی در منطقه و جهان ایجاد خواهد کرد. به شرطی که ایران و آمریکا در ارتباط متقابل با یکدیگیر مسائل عمده فیمابین را حل کنند و ایران بتواند مشکلاتش را با قدرتهای بزرگ حل کند.

در چارچوب پرونده هسته ای ایران، نظم آینده منطقه ای و جهانی تغییر خواهد کرد. 1+5 از منظر حقوقی پیوند 5 عضو دائم شورای امنیت و به علاوه آلمان قدرتمند است، اما از منظر سیاسی پیوند 5 قدرت جهان با ابر قدرت یعنی امریکا، در غالب پنج به علاوه یک است و این یعنی نقش نظم تک و چند قطبی آینده جهان در حل و فصل بحران های سیاسی و امنیتی منطقه ایی و بین المللی، و این می تواند الگویی برای نظم اینده جهانی محسوب می شود.


منبع: خبرآنلاین


۲۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن