واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ (۱۴:۴۴ب.ظ)
رئيس ستاد محيط زيست شهرداري تهران: تهران در شرايط اضطرار آلودگي صوتي قرار دارد موج - رييس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران با بيان اينکه آلودگي صوتي در شهر تهران ۱۵ تا ۲۵ دسيبل فراتر از حد مجاز است گفت: شهر تهران در شرايط اضطرار آلودگي صوتي قرار دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر عليمحمد شاعري بابيان اين مطلب اظهار داشت: در حال حاضر، بيشترين سهم آلودگي صوتي در کلانشهر تهران ناشي از سيستم حملونقل موتوري است بهطوريکه موتورسيکلتها به ميزان ۸۳ دسيبل آلودگي صوتي توليد ميکنند و اين در حالي است که ميزان حد مجاز آن ۷۷ دسيبل است.
وي بابيان اينکه ۶۰ درصد وسايل حملونقل جادهاي را خودروهاي سواري در برميگيرد افزود: در خيابانها و اتوبانهاي شهر تهران حدود ۵۰ درصد خودروهاي سواري صدايي بالاتر از ۸۱ دسيبل ايجاد ميکنند درحاليکه استاندارد آلودگي صوتي براي خودروهاي سواري ۷۴ دسيبل است.
شاعري اضافه کرد: طبق آمارهاي بهدستآمده در شهر تهران، سهم انتشار آلودگي صدا توسط موتورسيکلتها ۴۹ درصد، خودروهاي سواري ۳۰ درصد، ماشينهاي سنگين ۲۰ درصد و اتوبوسهاي شرکت واحد يک درصد اعلامشده است.
وي بابيان اينکه مقادير تراز صدا در بدنه بزرگراههاي تهران در روز حدود ۷۰ الي ۸۰ دسيبل است که اين رقم ۱۵ دسيبل از حد مجاز مناطق مسکوني (۵۵ دسيبل) بالاتر است تصريح کرد: همچنين ۷۶ درصد مراکز درماني و ۳۲ درصد مراکز آموزشي داراي آلودگي صوتي بالاتر از حد مجاز و در شرايط بحراني آلودگي صوتي قرار دارند.
شاعري منطقه ۹ تهران را داراي بيشترين آلودگي صوتي در سطح شهر عنوان کرد و افزود: ميزان تراز صدا در اين منطقه در دوره زماني روز تقريباً ۷۶ دسيبل و در شب ۷۵ دسيبل است که از علل اصلي ميزان بالاي آلودگي صوت در اين منطقه ميتوان به وجود ميدان آزادي و تردد خودروها و موتورسيکلت و همچنين استقرار فرودگاه مهرآباد اشاره کرد.
به گفته وي منطقه ۱۴ دومين منطقه آلوده و منطقه ۱۹ سومين منطقه آلوده به لحاظ صوت در شهر تهران است.
شاعري خاطرنشان کرد: بيشترين ميزان آلودگي صدا در سطح مناطق از لحاظ ترافيکي به ترتيب در مناطق ۶-۱۰-۱۱-۱۲-۱۳-۳-۱۹-۱۸-۲ هستند که تراز صوتي در بيشتر خيابانهاي اصلي اين مناطق بيش از ۷۰ دسيبل است.
رييس ستاد محيطزيست و توسعه پايدار شهرداري تهران به راهکارهاي کاهش آلودگي صوتي اشاره و بيان کرد: بهمنظور مديريت و کنترل آلودگي صوتي، راهکارها و روشهاي فني و مديريتي مختلفي وجود دارد که از آن جمله ميتوان به نوسازي و جايگزين نمودن خودروهاي فرسوده، استفاده از سدهاي آکوستيکي، جلوگيري از تردد خودروهاي سنگين غيراستاندارد و با آلودگي صوتي غيرمجاز در خيابانها به هنگام شب، استفاده از پوشش گياهي مناسب اشاره کرد.
وي افزود: کنترل توليد آلودگي صداي ناشي از فعاليتهاي صنعتي، عمراني و خدماتي، جلوگيري از انتشار آلودگي صدا ناشي از ساختمان در فعاليتهاي صنعتي، گسترش شبکه پايش آلودگي صوت و ارائه هشدارهاي لازم، افزايش اطلاع و آگاهي شهروندان بهمنظور کنترل، کاهش و مقابله با آلودگي صوتي، الزام به رعايت مبحث ۱۹ در ساختوسازها و منوط نمودن پايان کار به رعايت استانداردهاي آلايندگي صوتي از ديگر راهکارهاي کاهش آلودگي صوتي در شهرهاست.
شاعري اضافه کرد: انتقال فرودگاه مهرآباد، نصب ديوارهاي جاذب صوتي در حاشيه راهآهن داخل شهر، احداث پارکينگ بيشتر براي جلوگيري از ترافيک، ساماندهي مشاغل مزاحم صنعتي و طراحي سطوح کاربريها بر اساس ميزان توليد آلودگي صوتي راهکارهاي ديگري است که ميتوان براي کاهش ميزان آلودگي صوتي عنوان کرد.
وي خاطرنشان کرد: يکي از ابعاد مهم و تأثيرگذار در بهبود کيفيت زندگي و محيطزيست شهري بحث کاهش آلودگي صوتي است که ميتواند تضمينکننده سلامت شهروندان و ايجاد شادابي و نشاط در آنها شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]