واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: بیم و امید اوباما از توافق با ایران/توافق بر اساس بازرسی ها نه اعتماد به ایرانی ها!
اوباما که حالا اولویتش جلب حمایت منتقدان از توافق هسته ای با ایران است، گفت:«آنچه که جای نگرانی دارد این است که طی ۱۳، ۱۴، ۱۵ سال ایران ممکن است، سانتریفوژهای خود را توسعه داده و در زمانی سریع تر اقدام به غنی سازی اورانیوم کند». به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، پایگاه اینترنتی گالف نیوز در گزارشی از واشنگتن با عنوان «ایران 13 سال با دست یابی به قابلیت ساخت سلاح هسته ای فاصله گرفته است!»، نوشت: باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در دفاع از توافق هسته ای با ایران اعلام کرد، ایران با دستیابی به قابلیت ساخت سلاح هسته ای بیش از یک دهه فاصله خواهد گرفت.؟؟؟ او در عین حال اذعان کرد پس از 13 سال، این دوره زمانی می تواند کاهش یابد.
بر اساس این گزارش، اوباما - که اولویتش در حال حاضر جلب حمایت منتقدان از توافق هسته ای با ایران است - در سخنان خود، این موضوع که «توافق در از بین بردن خطرات احتمالی ناکام بوده است» را رد کرده است؛ اما این توافق به ایران اجازه می دهد، همچنان به غنی سازی اورانیوم ادامه دهد. او در گفتگو با شبکه تلویزیونی ان آر آر اعلام کرد: ایران طی یک دهه باید ذخایر اورانیوم خود را تنها به اندازه 300 کیلوگرم نگه دارد که این میزان تولید، برای ساخت سلاح هسته ای کافی نیست. او گفت:«آنچه که جای نگرانی دارد این است که طی 13، 14، 15 سال آنها ممکن است، سانتریفوژهای خود را توسعه دهند و در زمانی سریع تر اقدام به غنی سازی اورانیوم کنند و در این مقطع، زمان فرار هسته ای به صفر کاهش خواهد یافت.»
زمان فرار هسته ای به مدت زمان مورد نیاز برای ساخت یک بمب در صورتی اشاره دارد که ایران تصمیم به ساخت آن بگیرد. به عبارت دیگر، این همان فرصتی است که جهان برای متوقف کردن ایران از انجام چنین کاری در اختیار دارد.
چارچوب توافق هسته ای مدت زمان فرار هسته ای ایران را از زمان کنونی دو تا سه ماه به دست کم یک سال افزایش خواهد داد. اما این محدودیت ها تنها به مدت ده سال بر ایران اعمال خواهند شد و از آن پس این محدودیت ها برداشته خواهند شد.
رئیس جمهور آمریکا در عین حال اذعان کرد، مدت زمان فرار هسته ای ایران می تواند کاهش یابد اما به گفته او، با اعمال رژیم های سختگیرانه بازرسی از تأسیسات هسته ای تهران، جهان دیدگاه بهتری نسبت به برنامه های ایران خواهد داشت.
او گفت:« گزینه های پیش روی رئیس جمهور بعدی آمریکا برای اقدام در صورت تلاش ایرانی ها برای ساخت یک سلاح هسته ای، بسیار زیاد است.»
این اذعان در حالی صورت می گیرد که رئیس جمهور آمریکا در پی کاهش سوالات در این زمینه است که آیا توافقی که او و رهبران جهان درباره آن با ایرانی ها مذاکره می کنند مطمئنا سبب خواهد شد تلاش ایران برای دست یابی به سلاح هسته ای به تأخیر بیفتد یا خیر. اوباما با اطمینان تأکید کرده است که ایران نمی تواند در پی دستیابی به سلاح هسته ای باشد. اما او نمی تواند به نیابت از دیگر روسای جمهور آمریکا سخن بگوید. تهران همواره اعلام کرده است که در پی دستیابی به یک بمب هسته ای نیست؛ اما جامعه بین المللی در این باره شک و تردید دارد و رژیم صهیونیستی، هم پیمان نزدیک آمریکا، ایران هسته ای را تهدیدی برای موجودیت خود می داند.
قانون گذاران آمریکایی و مخالفان سیاست خارجی اوباما این سوال را مطرح کرده اند که رئیس جمهور آمریکا چگونه می تواند در پی دستیابی به توافق با کشوری باشد که این رژیم را تهدید می کند و در فهرست کشورهای حامی تروریسم از نظر واشنگتن قرار دارد.
اوباما - که در تلاش برای احیای روابط با دشمن دیرینه آمریکا یعنی کوباست، در گذشته به صورت محتاطانه اعلام کرده است که دستیابی به یک توافق هسته ای مقدمه ای برای دنبال کردن روابطی دوستانه از سوی ایران با جامعه بین المللی است. اما پس از اعلام خبر توافق با ایران در لوزان سوئیس، دولت اوباما در تلاش برای تأکید بر این موضوع بوده است که این توافق بر اساس بازرسی ها از تأسیسات هسته ای ایران است و نه اعتماد به ایرانی ها و حتی اگر نظام جمهوری اسلامی ایران - که با آمریکا دشمن است - در ایران بر سر قدرت باقی بماند این توافق ارزش دستیابی را دارد.
رئیس جمهور آمریکا گفت؟؟؟؟:« فکرمی کنم تندروهایی در داخل ایران وجود دارند که بر این باورند مخالفت با ما و تلاش برای نابودی اسرائیل و ایجاد آشوب در مکان هایی همانند سوریه یا یمن یا لبنان اقدام درستی است».
او ادامه داد:« اگردیدگاه آنها به هیچ وجه تغییر نیابد بازهم توافق با آنها اقدام درستی است».
چهار شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]