تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اجراى حدود و احكام خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با ضايع كردن آن بدبخت نمى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803751257




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شرکت پاکستان در ائتلاف عربستان از قدرت اين کشور خواهد کاست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۹ فروردين ۱۳۹۴ (۸:۲۲ق.ظ)
دکتر نوذر شفيعي در گفت و گو با موج تاکيد کرد: شرکت پاکستان در ائتلاف عربستان از قدرت اين کشور خواهد کاست يک عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، پيروز تصميم پاکستان براي حضور در ائتلاف نظامي عربستان را کشور هند، رقيب استراتژيک اسلام آباد در منطقه ذکر کرد.
تحولات منطقه خاورميانه پس از بروز بهار عربي و دخالت کشورهاي فرامنطقه اي در آن زمينه ساز تقويت انديشه هاي بنيادگرايانه اسلامي همچون داعش و جبهه النصره در قبل خاورميانه شد. پس از آن بود که مستمسک تقويت حضور نظامي غرب در ابهاي خليج فارس و کشورهاي عربي مانند اردن و عراق به دست آمد. در نتيجه اين روند ما شاهد شکل گيري ائتلاف بين المللي ضد تروريسم به سرکردگي آمريکا در خاورميانه بوديم.
اين ائتلاف در واقع دور زدن سازمان ملل و اساسنامه آن براي مقابله با خطرات بين المللي و حضور نظامي در کشورهاي متخاصم بود. ايالات متحده مي دانست درخواست اين کشور براي شروع حمله عليه داعش مورد تصويب تمامي کشورهاي شوراي امنيت قرار نمي گيرد از اين رو در قالبي جديد دست به اقدام زد.
اين شيوه در کمتر از يک سال مورد استفاده عربستان براي مقابله با قدرت گرفتن شيعيان يمن قرار گرفت. رياض از حاکميت حوثي ها در يمن احساس خطر کرد. از اين رو با چراغ سبز واشنگتن ائتلافي نظامي مشابه ائتلاف بين المللي آمريکا تشکيل داد تا مانع روند مذکور شود.
در اين ائتلاف تمامي کشورهاي شوراي همکاري خليج فارس به جز عمان حضور يافتند. اما مسأله قابل تأمل درخواست رياض از اسلام آباد و پذيرش تلويحي پاکستان براي شرکت در ائتلاف نظامي بود.
در اين راستا دکتر نوذر شفيعي، کارشناس روابط بين الملل، علت چنين اقدامي از سوي عربستان و پاکستان را در پيوند نزديک دو کشور در انديشه هاي ايدئولوژيک و کمک هاي مالي رياض مي داند.
وي بر اين باور است با توجه به سابقه حضور نواز شريف، نخست وزير کنوني پاکستان، در عربستان پس از کودتاي سال 1999 و تبعيد از کشور، همکاري ها ميان عربستان و پاکستان در شرايط خوبي پيش مي رود. ضمن آنکه مراکز مذهبي تحت کنترل مقامات عربستاني فشار زيادي از داخل نيز بر همراهي اسلام آباد با اين ائتلاف وارد مي کند.
همچنين در ادامه اين عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس افزود: "علاوه بر اين موارد، حضور تعدادي از نظاميان پاکستان در شکل مستشار در عربستان در زمان کنوني در کنار سابقه حضور شاهان سعودي در اين کشور براي گذراندن تعطيلات و سفرهاي تفريحي، مقامات رياض را مطمئن ساخت که پيشنهاد آنها براي حضور نظامي پاکستان در اين ائتلاف قطعي است."
بر اساس اين شواهد است که امروز (18 فروردين) نيز نواز شريف پس از برگزاري اجلاس مشترک دو مجلس اين کشور و رايزني با مقامات رده بالاي کشور و به طور ويژه راحيل شريف، فرمانده ارتش، خبر شرکت جنگنده هاي نظامي پاکستان از هفته آينده در يمن منتشر شد.
اما مسأله منتج از اين وضعيت براي منطقه شبه قاره و آينده کشور پاکستان چه خواهد بود؟
نوذر شفيعي در پاسخ به اين سوال بيان کرد: " شرکت اسلام آباد در ائتلاف نظامي به رهبري رياض با توجه به عدم حضور اين کشور در منطقه خليج فارس و عدم تهديد منافع حياتي اين کشور، به مصلحت پاکستان نخواهد بود؛ زيرا در حال حاضر اسلام آباد در قضيه کشمير با هند دچار مشکل است. از سوي ديگر معضلات حل نشده اي در بحث امنيت و اتهامات کابل در مورد دخالت اين کشور در افغانستان دارد. ضمن آنکه مشکل تروريسم، امنيت داخلي و مسأله وزيرستان شمالي نيز گريبان گير دولت نواز شريف است. از اين رو پاکستان توان حضور در يک بحران منطقه اي را ندارد و در واقع خارج از توان عملياتي اين کشور است که وارد مسائلي شود که به طور کلي ربطي به آن ندارد."
وي همچنين در ادامه گفت: "در صورتي که تفکرات استراتژيک در پاکستان مانع از دخالت در يمن نشود، دوستان اين کشور از جمله جمهوري اسلامي ايران نيز از اين وضعيت آزرده خاطر خواهد شد. از اين رو اسلام آباد ممکن است حمايت يکي از مهمترين همسايگان خود را که در موقعيت هاي ويژه حامي اش بوده را از دست بدهد."
اين نماينده مجلس برنده منطقه اي دخالت پاکستان در يمن را هند دانست. کشوري که در رقابت با اسلام آباد به سر مي برد و در صورت کاسته شدن از عمق روابط استراتژيک پاکستان با ايران در نتيجه اين وضعيت، پيوند عميق تري با تهران بر قرار خواهد کرد و به نوعي زمينه تاثيرگذاري دهلي نو بر پاکستان افزايش خواهد يافت.
شيفعي همچنين از احتمال گسترده تر شدن نفوذ عربستان در سياست هاي داخلي پاکستان نيز سخن گفت. وي در پاسخ به اين سوال که همکاري رياض و اسلام آباد مي تواند قدرت گروه هاي تروريستي بلوچستان پاکستان را عليه ايران افزايش دهد، گفت: "تاثير رابطه دوجانبه عربستان و پاکستان پس از موافقت نواز شريف براي حضور نظامي در يمن، بر فعال تر شدن تروريست هاي بلوچستان اين کشور و دست اندازي به خاک ايران، قابل مشاهده خواهد بود؛ زيرا اين گروه ها از لحاظ ايدئولوژيک با عربستان هماهنگ هستند. ضمن آنکه پيش از اين نيز گروه هاي تروريستي بعضا جدايي طلب که بر تفرقه مذاهب سني و شيعه نيز دست مي زدند، از سوي نيروهاي حاکميتي و غير حاکميتي پاکستان حمايت مي شدند. از اين رو زين پس حلقه پنهان ناامني هاي سيستان و بلوچستان ايران، به شکل روشني قابل روئيت خواهد بود."
اين کارشناس روابط بين الملل تاکيد کرد: "دخالت رياض در بي ثباتي هاي استان شرقي ايران تا پيش از اين نيز قابل لمس بود اما به دلايل سياسي تهران به طور آشکار بدان اشاره نمي کرد."
در واقع آنچه از تصميم دولت نواز شريف براي حمايت سياسي و نظامي از ائتلاف عربستان عايد مردم پاکستان خواهد شد، افزايش سطح تنش ها با کشورهاي همسايه، تقويت مسابقه تسليحاتي ميان دهلي نو و اسلام آباد و نفوذ پذيرتر شدن ساختار سياسي اين کشور از تصميمات عربستان و البته آمريکا است.
در آخرين اخبار منتشر شده، وزارت خارجه ايالات متحده امروز با فروش تجهيزات نظامي شامل موشک و بالگرد تهاجمي به ارزش نزديک به يک ميليارد به پاکستان مواقت کرد. به نظر مي رسد اين هديه اي از سوي کاخ سفيد براي خوش خدمتي پاکستان و پذيرش درخواست عربستان باشد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن