واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون وزير نفت: در اجراي پروژهها تا حد استاندارد بينالمللي فاصله داريم
اقتصاد. نفت و گاز. مشتقات نفتي
معاون وزير نفت در امور پتروشيمي تصريح كرد: در اجراي پروژهها و طرحها تا حد استاندارد بينالمللي فاصله داريم و راه طولاني در پيش است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، غلامحسين نجابت روز دوشنبه در اولين همايش ملي تعالي مديريت پروژه و فراخوان جايزه ملي تعالي مديريت پروژه درايران،با اشاره به اينكه ساخت تجهيزات و ابزار ثابت داخلي شده است و بخشي از تجهيزات برقي و ابزار دقيق و تجهيزات مكانيكي در ايران ساخته مي شود، افزود: در حال حاضر نصب تمام واحدهاي پتروشيمي و گازي و همچنين بيشتر واحدهاي نفتي توسط پيمانكاران ايراني انجام ميشود.
وي با اشاره به اينكه با تلاشهاي انجام شده در بهبود مديريت طرح هنوز كارهاي زيادي باقي مانده است، افزود: اكثر طرحهاي اجرا شده در صنعت پتروشيمي مورد بررسي قرار گرفته و نتيجه حاصله آن بود كه بخشهاي مهندسي، ساخت تجهيزات و نصب و راه اندازي اين طرحها نسبت به برنامه زمانبندي تاخيرهاي زيادي دارند.
نجابت تاكيد كرد: براي تحقق اهداف پيش بيني شده در برنامههاي چهارم و پنجم توسعه صنعت پتروشيمي ايران، مهمترين ابزار راهبردي مديريت پروژه است.
مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي در خصوص اينكه چگونه ميتوان عوامل موثر در اجراي طرحها را تا حد استانداردهاي بينالمللي بهبود بخشيد، با اشاره به اينكه فرآيند بهبود پروژه در اين شركت تعريف شده است، افزود:
براساس اين فرآيند ظرفيت مديريت پروژه در گرو ظرفيت مديريت دست اندركاران پروژهها است و اين شركت توسعه تمام ذينفعان خود از جمله مشاوران، پيمانكاران و سازندگان را وظيفه خود ميد اند.
نجابت با اشاره به اينكه فرآيند بهبود بايد جامع و در بردارنده تمام عوامل موثر بر عملكرد پروژهها باشد، تصريح كرد: اين فرآيند بايد با استفاده از بهترين تجربههاي جهاني و شرايط خاص صنعتي ايران باشد.
وي گفت: از آنجا كه مركز تحقيقات و توسعه مديريت پروژه پتروشيمي به منظور تحقق اين فرآيند ايجاد شده ماموريت آن تسهيل بهبود عملكرد پروژه ها ، بررسي علمي وضعيت پروژهها و علل ريشهاي آنها و تدارك و عرضه وسيع دانش مديريت پروژه است.
به گفته معاون وزير نفت، براي اولين بار توسعه مدل تعالي سازمانهاي پروژه محور، توسعه مدل بلوغ مديريت پروژه و توسعه جامعه اطلاعاتي خانواده بزرگ صنايع پتروشيمي در اين مركز انجام شد.
نجابت تصريح كرد: در توسعه مديريت پروژه ظرفيت مديريت پروژه تابع توانمندي كارفرما، پيمانكار، مشاور، سازنده و همچنين زيرساختهايي چون قوانين و مقررات، راهها و آموزش و غيره است. همچنين فرآيند بهبود مديريت پروژه بايد تمام اين عناصر را پوشش دهد و چنين فرآيندي به صورت آني و ضربتي محقق نميشود بلكه زمان بر و هزينه بر است.
وي با اشاره به اينكه اين فرآيند بايد مستمر و پايدار اجرا شود، افزود : شركت ملي صنايع پتروشيمي برنامه فراگير براي توسعه مديريت پروژه آغاز كرده است و تمام پروژههاي پتروشيمي موظف هستند براساس مدل بلوغ مديريت پروژه پتروشيمي ارزيابي شوند.
به گفته وي، تمام سازمانهاي پروژه محور نيز موظف هستند براساس مدل تعالي سازمانهاي پروژه محور به صورت سالانه ارزيابي شوند و استقرار استاندارد شايستگي مديريت پروژه براي تمام دست اندركاران پروژهها الزامي است.
مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي تاكيد كرد: اين شركت حمايت از تمام حركتهاي سازنده در زمينه مديريت پروژه در كشور را در دستور كار دارد و حمايت از همايشها، پايان نامهها و مقالهها بخشي از اين فعاليتها است.
نجابت از تمام دست اندركاران مديريت پروژه در كشور براي پيوستن به اين حركت بنيادين جهت توسعه مديريت پروژه در كشور دعوت و تصريح كرد: مركز تحقيقات و توسعه مديريت پروژه و كانون تفكر شركت ملي صنايع پتروشيمي آمادگي پذيرش اين مشاركت را دارند.
به گفته وي، برگزاري جشنواره برترينهاي صنعت پتروشيمي كه بزودي برگزار ميشود يك عامل انگيزشي براي توسعه افراد و سازمانها در اين صنعت خواهد بود.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 311]