واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: دبير كارگروه خودكشي همايش اسلام و آسيب هاي اجتماعي: با مجموعه اي اعداد و ارقام ضد و نقيض نمي شود خودكشي را كنترل كرد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: دبير كارگروه خودكشي همايش اسلام و آسيب هاي اجتماعي با تاكيد بر اهميت تحقيق و مطالعات اجتماعي مبتني بر آمار گفت: متاسفم هم اكنون با آمارهاي ضد و نقيض و كلي در مقوله آسيب هاي اجتماعي و علي الخصوص خودكشي مواجهيم.
به گزارش روز دوشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، دكترنوربالا تصريح كرد: به طور مثال در مساله خودكشي، آمارهايي كه توسط ارگان هاي مرتبط جمع آوري و ارايه شده اند كلي اند به طوري كه منبع، روش جمع آوري و تعريفي از خودكشي كه براساس آن اين آمار به دست آمده است، به خوبي مشخص نيست.
نور بالا، تاكيد كرد: براي مطالعه كارشناسي و علمي اين پديده در كشور، لازم است وقوع آن در استان هاي مختلف به تفكيك گروه هاي سني، جنسيت، ميزان اقدام به خودكشي موفق و ناموفق و مجموعه عوامل فرهنگي ، محيطي، فردي و غيره موثر در آن ها مورد ارزيابي دقيق و تحليلي قرار گرفته و تنها به ارايه مجموعه اي از اعداد و ارقام بسنده نشود.
اين استاد دانشگاه كه در نشست كارگروه خودكشي همايش اسلام و آسيب هاي سخن مي گفت، بر اين اساس، خواستار شكل گيري مركزي به عنوان مسوول پيگيري و جمع آوري آمار صحيح و جزئي در تمام زمينه هاي آسيب هاي اجتماعي شد.
بر اساس اين گزارش، در اين نشست حجت الاسلام خطيب از محققين حوزه نيز به محدوديت منابع اسلامي استخراج و تدوين شده در رابطه با برخي آسيب هاي اجتماعي از جمله خودكشي به عنوان يكي از دشواري هاي پرداخت به آسيب هاي جامعه از منظر اسلام اشاره كرد و افزود: در منابع اسلامي در مورد خودكشي بسيار محدود و سربسته صحبت شده است.
همچنين در آيات قرآن مجيد نيز تنها اشاره به اين موضوع شده و به جزئيات آن پرداخته نشده است.
وي در عين حال به روايتي نيز در مورد برخورد پيامبر (ص) با فردي كه دست به خودكشي زده بود اشاره كرد و يادآور شد: پيامبر اسلام ضمن تقبيح اين عمل، حساسيت ويژه اي به اين گونه خبرها داشتند تا مبادا كسي به دروغ، مسلماني را به اين عمل متهم كند.
اين محقق اسلامي تاكيد كرد: محدوديت پرداخت منابع مختلف اسلامي به اين موضوع خاص، نشان مي دهد كه دين، با اشاعه اين موضوع حتي در كلام نيز موافق نبوده است، اما با توجه به نياز و شرايط امروزي جامعه، بايد به تحقيق و استخراج مفاهيمي ديني به منظور پيشگيري، برخورد و كنترل با اين ناهنجاري كه علاوه بر جنبه فردي، تاثير اجتماعي نيز دارد، اهتمام ورزيد.
گزارش ايسكانيوز مي افزايد؛ همايش اسلام و آسيب هاي اجتماعي تيرماه سال جاري به همت سازمان بهزيستي و همكاري نهادهاي مختلف اجتماعي و اجرايي همچنين اساتيد حوزه دانشگاه برگزار خواهد شد./02/110
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]