واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
تایم گزارش داد:
5 چیزی که وضعیت امروز ایران را تشریح می کند
شرکت های غربی عاشق جهیدن به بازار کشوری هستند که از جمع کشورهای عربستان سعودی، امارات، کویت، قطر، عمان، اسرائیل [غاصب]، بحرین، لبنان و اردن روی هم رفته از جمعیت بیشتری برخوردار است.
پایگاه اینترنتی هقته نامه آمریکایی تایم (Time) در گزارشی با اشاره به "تحریم ها، جمعیت، نفت و جنگ سایبری" می نویسد این موارد پنج حقیقتی است که وضعیت کنونی ایران را تشریح می کنند.
این پایگاه با اشاره به "تحریم ها و نارضایتی از آن ها" می نویسد: «تحریم ها تلفات سنگینی از اقتصاد ایران گرفته و به نقل از سرویس تحقیقات کنگره نوشت اقتصاد ایران نسبت به شرایط بدون تحریم های 2010 به این سو 15 تا 20 درصد کوچکتر است و مانع دستیابی ایران به حدوداً چهارپنجم 100 میلیون دلار سرمایه ایران در حساب های بین المللی خود است.» این هفته نامه همچنین می افزاید: «نسبت فروش روزانه نفت و میعانات نفتی چهارسال گذشته به پارسال 2.5 میلیون به کمی بیش از یک میلیون بشکه است. باوجود افت صادرات و کاهش قیمت نفت، همچنان 42 درصد درآمدهای دولت از نفت است. میزان هزینه ها در بودجه اخیر ایران به دلیل تورم با افت 11 درصدی مواجه بوده است.» بنا بر این گزارش، تایم با انتخاب عنوان "ولخرجی سایبری" می افزاید: «با وجود سخت گیری اقتصادی، تهران راضی به افزایش 1200 درصدی بودجه امنیت سایبری در بودجه 2015/2016 خود نسبت به بودجه 3.4 میلیون دلاری آن در 2013/2014 بوده است. تا قبل از 2010، توجه ایران در عرصه مجازی به حوزه مدیریت معترضین داخلی بود، اما در پی انتشار اخبار ویروس استاکس نت، ایران به طور تخمینی فقط در 2012 بیش از یک میلیارد دلار صرف قابلیت های سایبری خود کرده است.» تایم افزوده است: «ایران همچنین همان سال در عملیات "شامون"، اطلاعات 30 هزار دستگاه از تجهیزات شرکت نفتی سعودی آماکو را پاک کرد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در 2013 رسماً خود را چهارمین قدرت سایبری در میان ارتش های سایبری جهان اعلام کرد.»
این نشریه همچنین با اشاره به «نسل جدید و رهبری کهنسال» به عنوان واقعیت سوم آورده است: «از نظر آماری، میانه سنی جمعیت ایران 28 سال است و بیکاری در حدود 25 درصد متغیر است. تقریباً از هر ده نفر ایرانی، 7 نفر زیر 35 سال سن دارند که برای یادآوری انقلاب 1979 بسیار جوان هستند. اما رهبری کشور به دست افراد مسن تر است که بسیاری از آن ها در انقلاب نقش داشتند.» تایم با اشاره به اینکه "رهبرعالی ایران آیت الله علی خامنه ای 75 ساله است" ادعا کرده است: «نگرانی هایی در مورد سلامتی او و برنامه نهایی جانشینی رهبری در ایران وجود دارد» و در ادامه با عنوان این مطلب که "مجلس خبرگان، نهادی غیرشفاف است که اهمیت نمادین بسیار بالایی دارد" می نویسد رئیس آن «ماه اکتبر در سن 83 سالگی درگذشت و جای خود را به آیت الله محمد یزدی که او هم 83 ساله است داد.» این نشریه درباره «احساس دوطرفه» ایرانی ها و آمریکایی ها به عنوان چهارمین واقعیت می نویسد: «نگاه بیش از 70 درصد ایرانی ها نسبت به آمریکا منفی است و 58 درصد نگاهی "بسیار منفی" به آمریکا دارند. در طرف دیگر، بیش از سه چهارم آمریکایی ها در آمارگیری ها نگاهی منفی به ایران دارند.» تایم در ادامه اشاره می کند: «اما نسبت به نگاه بعضی کشورهای اروپایی - فرانسه با 80 درصد و آلمان 85 درصد - آمریکایی ها هنوز نگاه بسیار معتدل تری دارند. براساس تازه ترین نظرسنجی ها، ایران از جایگاه بزرگترین دشمن امروز آمریکا - 32 درصد در 2012 - خارج شده و در 2015 بعد از چین، کره شمالی و روسیه در جایگاه چهارم - تنها با 9 درصد آمار - قرار گرفته است.»
این نشریه آمریکایی با عنوان کردن "حمایت از توافق" به عنوان واقعیت پنجم وضعیت امروز ایران می نویسد: «نگاه های منفی در آمریکا به ایران مانع از آن نشده که 68 درصد آمریکایی ها مایل به رویکردی دیپلماتیک با ایران باشند و طرفداران هردو حزب دموکرات (با 77درصد) و جمهوریخواه (با 65 درصد) موافق گفتگوها هستند. انتظارات ایرانی ها نامشخص تر است و تنها 48 درصد فکر می کنند روحانی با موفقیت به توافق می رسد.»
هفته نامه تایم در پایان می آورد: «اما اگر شاهد امضای یک توافق باشیم، مقدار بسیار بیشتری از نفت ایران راه خود را باز خواهد کرد و شرکت های غربی عاشق جهیدن به کشوری هستند که از جمع کشورهای عربستان سعودی، امارات، کویت، قطر، عمان، اسرائیل [غاصب]، بحرین، لبنان و اردن روی هم رفته پرجمعیت تر است.
505
۱۷/۰۱/۱۳۹۴ - ۲۲:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]