محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827159681
نرخ بیکاری؛ از آمار تا واقعیت
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مسئله آمار، واقعیت آماری و اعتماد به آمار اعلام شده از دغدغه های همیشگی مردم و مسئولان بوده است. جلوگیری از خطای در محاسبه و تحریک احساسات مردم در موضوع نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال از مسائل مهم است که ما را به سمت تحلیل درست از شرایط اقتصادی و ارائه آمار واقعی سوق داده و اولویت های اقتصادی کشور را مشخص می کند.
به گزارش تراز ،در مورد آمار ارائه شده توسط دولتها و بویژه دولت جدید بایستی چند نکته مورد توجه قرار گیرد تا از خطای در محاسبه و برآورد میزان بیکاری در جامعه از یکسو و میزان اشتغال ایجادشده در کشور از سوی دیگر بطور کامل جلوگیری آید و بتوان با یک تحلیل صحیح و واقعبینانه از شرایط موجود اقتصادی کشور برای حل معضل بیکاری بویژه در میان جوانان جویای کار و نیز فارغالتحصیلان دانشگاهی که بخش قابل توجهی از آمارهای بیکاری را به خود اختصاص دادهاند و اشتغال این عده از جهت میزان نیازمندی، تواناییها و ظرفیتهای موجود در این بخش برای رشد و توسعهی اقتصادی کشور بسیار حائز اهمیت است، چارهی دقیق و جامعی اندیشید.
سخنگوی دولت در اظهارت خویش(خبرگزاری مهر، 1393/7/21) نکاتی را در باب اشتغال و بیکاری ارائه کردند که خلاصه آن بدین قرار است
1- آغاز به کار دولت با تورم همراه با رکود و رشد اقتصادی منفی 6.8 درصدی
2- تلاش اولیهی دولت برای مهار تورم و رساندن آن به نرخ تورم نقطه به نقطه صفر درصدی
3- افزایش سرمایهگذاری دولت در طرحهای عمرانی در شش ماهه اول سال و ادامه آن در باقیمانده سال در جهت تکمیل طرحهای دارای 80 درصد پیشرفت فیزیکی
4- اشتغالزایی 400 هزار نفری در 6 ماهه نخست امسال توسط سرمایه گذاری های انجام شده توسط بخش دولتی و خصوصی.
5- اختصاص113 هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی توسط دولت برای رونق تولید تا پنج ماهه نخست امسال.
6- تکرقمیشدن نرخ بیکاری به میزان 9.5 درصد در تابستان امسال
حال با استفاده از آمار و ارقام و واقعیتها و مشاهدات تجربی و تحلیلهای اقتصادی به بررسی صحت و سقم این موارد میپردازیم.
الف. مسئلهی رکود همراه با تورم
آنچه که به نظر میرسد بین سالهای 90 تا 92 که کشور دچار بیثباتیها و شکنندگیهای متعدد در اقتصاد شد، بیش از هر متغیر اقتصادی دیگری دستخوش نوسان و نقصان گردید عبارت بود از تورم و بیکاری. در این سالها ما تورم 44 درصدی (گزارش بانک مرکزی، نماگرهای اقتصادی، نیمه دوم سال 1393) را نیز تجربه کردیم. همچنین نرخ بیکاری نیز در این سالها با کاهش جدی مواجه شده و علیرغم وجود درآمدهای نفتی بسیار و انجام پروژههای عمرانی از سوی دولت همچون مسکن مهر اما این موارد به ایجاد شغلهای پایدار نینجامید و بعد از تغییر دولت و دست به دست شدن آن و اصلاحاتی در زمینهی طرحهای عمرانی و نیز کاهش میزان فروش نفت و درآمدهای حاصله از آن به شدت رکود، بیکاری و تورم برجای ماند.
ب. سرمایهگذاری دولت جهت اشتغالزایی
به نظر میرسد عمدهی افزایش در سرمایهگذاریها و به تبع آن افزایش اشتغال و رشد اقتصادی ناظر بر همین بخشهای تحت حمایت دولتی آن هم به شکل محدود و موقتی و برای نجات این بنگاههای کلان از خطر رکود و ورشکستگی و توقف تولید بوده و عملاً در مورد بنگاههای کوچک و متوسط که عمدهی مردم در چنین فضاهایی به فعالیت اقتصادی میپردازند عملاً مورد حمایت مادی و معنوی قرار نگرفته و یا حداقل اثر این حمایتها در فعالیتهای اقتصادی مردم و بخش غیر دولتی دیده نمیشود بلکه حتی عکس آن، کسب وکارهای کوچک دچار کمبود نقدینگی و رکود شدهاست.
همچنین تجربه چند سال گذشته در اعطای تسهیلات بانکی با هدف ایجاد اشتغال نشان میدهد صرف تزریق منابع نمی تواندسیاست مناسبی در این خصوص به شمار آید. رکود بخش تولید و رقابتپذیری پایین محصولات تولیدی در مقایسه با کالاهای وارداتی به ویژه از منظر قیمت تمام شده نشاندهنده عدم جذابیت سرمایهگذاری در این بخش از نگاه سرمایهگذاران بوده و خروج منابع تزریق شده به این بخش را به دنبال داشته است. به همین دلیل، ایجاد اشتغال پایدار نیز در کشور رو به کاهش گذاشته است، به نحوی که طی سالهای اخیر علیرغم اهتمام دولت برای ایجاد شغل، حجم اشتغال کشور افزایش چندانی نداشته و در برخی مقاطع از تعداد فرصتهای شغلی نیز کاسته شده است. تقویت ساختارهای تولید، استفاده از فنآوریهای نوین در بخش صنعت و بازنگری در کیفیت محصولات تولیدی با هدف جهتدهی تقاضای داخلی به سمت مصرف کالاهای ایرانی ازجمله راهکارهایی است که میتواند در گسترش سرمایهگذاری در بخش تولید و ایجاد اشتغال پایدار موثر باشد (بانک مرکزی، گزارش اقتصادی و ترازنامه سال 1390). همچنین بررسیهای مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در مورد اشتغال دانشگاهیان، نشان میدهد که دانشآموختگان دانشگاهی در ایران اشتغال و کارآفرینی اثربخشی در اقتصاد کشور ندارند. این مطالعات حکایت از آن دارد که عوامل متعددی در ایجاد این مسئله دخالت دارند که عبارتند از: ضعف ساختاری نظام اقتصادی، دانشبری پایین فعالیتهای اقتصادی، سطح پایین فنآوری و نوآوری، ضعف کارآفرینی مبتنی بر دانش، کیفیت پایین آموزش عالی، ضعف مهارتهای اشتغالپذیری و کارآفرینی در دانشآموختگان، عدم تطبیق عرضه و تقاضای نیروی انسانی و سیاستهای نامناسب در اقتصاد و آموزش عالی (گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، تحلیلی بر چالشهای اشتغال دانشآموختگان دانشگاهی، بهمن 1393، شماره 14168).
ج. نرخ واقعی مشارکت اقتصادی و بیکاری در ایران
نرخ بیکاری در فصل تابستان سال گذشته 10.4 درصد بوده که در تابستان امسال به 9.5 درصد رسیده ولی نرخ مشارکت نیز از 39.1 درصد به 37.2 درصد جمعیت کاهش پیدا کرده که قابل تامل است و مشاهدات بازار کار و تحولات آن با کاهش نرخ بیکاری انطباق ندارد. سلمخانی از کارشناسان بازار کار معتقد است در این فاصله ضریب مشارکت اقتصادی کاهش یافته و حدود بیش از 800 هزار اشتغال هم کمتر شده و زمانی که نرخ مشارکت کاهش پیدا میکند، کاهش نرخ بیکاری را نمی توان به تنهایی مورد توجه قرار داد و باید به دیگر ابعاد بازار کار هم حساس باشیم (خبرگزاری مهر، 1393/8/18). همچنین حاج اسماعیلی، با اعلام این که مرکز آمار ایران زمانی که آماری را اعلام میکند، مراکز دانشگاهی و رسمی را اقناع نمیکند ادامه داد: اولین مسئله که باید مراکز تولید آمار به آن توجه نشان دهند این است که یک بازنگری در استخراج آمار داشته باشند تا اعتماد به این شاخصها افزایش یابد. این فعال کارگری، با بیان این که طی چهار سال گذشته با اوج جمعیتی مواجه هستیم ادامه داد: در یک دهه آینده با اوج جمعیتی مواجه هستیم. برداشت ما در این خصوص این است که در پنج سال آینده باید جمعیت فعال در کشور افزایش یابد. حاج اسماعیلی، ادامه داد: متاسفانه از دولت دهم به این سو از سوی مسئولان مرکز آمار ایران جمعیت فعال کاهنده در نظر گرفته شده و هیچ دلیلی برای این موضوع ارائه نشده است. نکو عضو کمیسون اقتصادی مجلس با اعلام این که نرخ بیکاری بخشی از نرخ مشارکت است ادامه داد: هم اکنون در صورتی می توانیم عنوان کنیم که فرصتهای شغلی بیشتر شده که نرخ بیکاری به مقدار متناوبی کاهش پیدا کرده باشد.
این نماینده مجلس با بیان این که اشتغال را بدون تولید نمیتوانیم تعدیل کنیم ادامه داد: وقتی که نرخ مشارکت کاهش پیدا میکند یعنی اینکه جمعیت فعال کشور به نسبت کل جمعیت کاهش پیدا کرده که جمعیت فعال یعنی جمعیت بیکاران جویای کار به علاوه آنهایی که شاغل هستند. (خبرگزاری قوه قضائیه، 1393/10/13). نمودارهای 1تا 3 در زیر بیانگر نرخ مشارکت اقتصادی و نرخ بیکاری و روند آن میباشد که همگی از مرکز آمار ایران از گزارش چکیده نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در پاییز 1393 بدست آمدهاست.
د. چند نکته تعیینکننده اما مغفول در شاخص بیکاری
1. سهم بخشهای مختلف از اشتغال
بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نشان میدهد که بخش خدمات با 48.8 درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص دادهاست. در مراتب بعدی بخشهای صنعت با 34.4 درصد و کشاورزی با 16.8 درصد قرار دارند. فاصلهی زیاد اشتغالزایی بخش خدمات از دو بخش حیاتی و اساسی اقتصاد یعنی صنعت و کشاورزی حاکی از عدم توازن در مشاغل ایجادشده و تداوم بیماری مسری و مزمن در اقتصاد ایران است که بایستی دولت در درجهی اول سهم کشاورزی و بعد صنعت و در انتها خدمات را از اشتغال تعیین و تثبیت نماید.
2. نرخ بیکاری جوانان
در این میان نرخ بیکاری جوانان 15-24 ساله حاکی از این است که 25.7 درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بودهاند. همچنین این میزان برای جوانان 15-29 ساله 21.8 درصد میباشد. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بودهاست. به عبارت دیگر بیش از یک چهارم جوانان ایران بنابر تعریف سازمان بینالمللی کار، حتی یک ساعت در هفته کار درآمدزا ندارند. اگر نگوییم آمار واقعی بیکاری جوانان بیش از این ارقام است، در همین حد هم نشان از بیکاری طیف وسیعی از جوانانی دارد که در عنفوان جوانی و توان کار و فعالیت اقتصادی سودآور و درآمدزا قرار دارند و معلوم نیست بتوانند همچون نشاط و توان فعلی که اقتضای این سن و سال است در سالهای بعد وارد کسبوکار گردند.
3. تناسب شاخصهای بینالمللی بیکاری با شرایط کار در ایران
همچنین آقای نوبخت درباره چگونگی محاسبه نرخ بیکاری در کشور توسط مرکز آمار گفت: محاسبه نرخ بیکاری با تورم و رشد اقتصادی تفاوت دارد؛ نرخ بیکاری نسبتی است که در صورت آن شمار افراد بیکار و در مخرج، جمعیت فعال در سن کار است. طبق اعلام سازمان بین المللی کار (ILO)، در هفتهای که سرشماری می شود، هر فردی که یک ساعت کار کرده باشد شاغل محسوب می شود؛ اما آیا واقعا منطقی است این فرد را شاغل محسوب کرد. بنابراین پرواضح است که تکیه بر آمار اشتغال و بیکاری میتواند گولزننده باشد و دولت را دچار خوشخیالی و مثبتاندیشی افراطی کند. برخی کارشناسان نیز معتقدند بازار کار ایران به آمارهای ملی و بین المللی نیاز دارد و در عین حال نظام اقتصادی ایران ویژگیهای بومی و اختصاصی دارد و باید آمارهای بازار کار مانند اشتغال و بیکاری با روشهای بومی نیز برآورد شود تا برای همه مردم ملموس و قابل درک باشد. سازمان بین المللی کار نیز به کشورهای عضو توصیه کرده در کنار استفاده از شاخص های بین المللی بازار کار، شاخصهای بومی نیز استفاده کنند که در ایران هم باید مدنظر باشد. خانی افزود: تعریف شغل براساس زمان اشتغال (حداقل دو ساعت در یک هفته اخیر) انجام میشود، اما مولفههای دیگری هم وجود دارد و در ایران باید آمارگیری بازار کار بر اساس شاخصهای ملی و بومی هم اجرا شود و مورد اجماع کارشناسی هم باشد و همه مردم آن را قبول کنند. در ایران معمولا کارهای پاره وقت، موقت، پروژهای و پیمانکاری را جزو کار و اشتغال نمی دانیم و فقط 8 ساعت کار در روز یا 44 ساعت در 7 روز کار محسوب می شود و اگر واقعا نیاز باشد باید طرح آمارگیری ملی بازار کار را بر اساس شاخص ها و واقعیت های جامعه خود برآورد کنیم. همچنین در طرحهای آمارگیری باید ویژگیهای شغل از لحاظ درآمد، بهره وری، ساعت کار و کمک به تامین معیشت مدنظر قرار گیرد و شغلی مورد توجه باشد که درآمد آن حداقل برای تامین معیشتیک خانواده کافی است(خبرگزاری مهر، 1393/8/18).
همچنین سهم شاغلین 15 ساله و بیشتر با ساعت کار معمول 49 ساعت و بیشتر نشان میدهد 38.2 درصد از شاغلین بطور معمول بیش از 49 ساعت در هفته کار میکنند که نشان میدهد در کشور سهم زیادی از شاغلین بیشتر از استاندارد کار میکنند که این امر احتمالاً میتواند ناشی از جبران مخارج و کسریهای مواجهشده در زندگی روزمره افراد و خانوادههای ایشان باشد. سخنگوی دولت نیز اذعان کرده بود که شاغلان زیادی هستند که با وجود کار روزانه، برای تامین مخارج زندگی، مجبور به انجام شغلهای دوم هستند و برای مشخص کردن میزان اشتغال و بیکاری هر سه ماه، از 64 هزار خانوار سرشماری میشود. وی همچنین در مورد تشکیک در آمارهای ارائه شده توسط دولت خواستار برگزاری برنامههای تلویزیونی و جلسههای کارشناسی و تخصصی با حضور اساتید دانشگاهی برای تبیین اذهان عمومی و روشن شدن چگونگی محاسبه آمارها شده بود. این نکتهی ایشان بایستی بطور قطع عملیاتی بشود تا با حضور کارشناسان و فعالان بازار کار ابهامات این شاخص مرتفع گردد تا همگان بویژه دولتمردان از جهل مرکب خارج شوند.
4. روند شاخص بیکاری و واقعیتهای جامعه
نمودار فوق بیانگر این نکته است که علیرغم کاهش نرخ بیکاری از سال 1392 اما این میزان در پاییز سال 1393 روند صعودی به خود گرفته و چه بسا با توجه به شرایط خاص اقتصادی و تقاضای پایین نیروی کار در فصول سرد سال ما در فصل زمستان شاهد شتاب بیشتری در افزایش نرخ بیکاری و رکود در فعالیتهای اقتصادی باشیم. بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران و صاحبان کسب وکار نیز معتقدند در فعالیتهای اقتصادی خویش با رکود بیسابقهای مواجه شده و علت آنرا در سیاستهای انقباضی دولت میدانند. در هفدهمین گزارش فصلی پایش کسبوکار در تابستان سال 1393 از سوی مرکز پژوهشهای مجلس که از 265 تشکل اقتصادی از سراسر کشور و از بین21 مؤلفهی ملی محیط کسبوکار در ایران به عمل آمدهاست، بطور کلی نتیجهگیری شدهاست که تشکلهای اقتصادی وضعیت محیط کسبوکار (6 مؤلفه محیطی) را 6.36 از 10 (عدد 10 بدترین ارزیابی) ارزیابی کردهاند که وضعیت خوبی محسوب نمیشود. بر اساس این نظرسنجی، محیط اقتصادی کسبوکار (7.26) (شامل محیط مالی (7.69)، محیط اقتصاد کلان (7.29) و ویژگیهای صنایع (6.81)) دارای ارزیابی نامساعدتری نسبت به عوامل محیط نهادی (5.46) (شامل نهادها و سیستم سیاسی (6.51)، فرهنگ و ارزشها (5.06) و نظام آموزشی- علمی و تکنولوژی (4.80)) که البته روند تغییرات آنها به زمان بیشتری نیاز دارد، میباشند. البته روند ارزیابی محیط کسبوکار از بهار سال 1390 به بعد بصورت افزایشی و از تابستان سال 1392 روند کاهشی داشتهاست که میتواند امیدبخش و نشانهی بهبود فضای کسبوکار بویژه از حیث محیط اقتصادی در کشور باشد. اما لازم بذکر است که این روند هنوز بهبود رضایتبخش و اساسی را در محیط اقتصادی کسبوکار نشان نمیدهد و لازم است تا با اقدامات جدیتری این کاهش صورت پذیرد. چرا که در همان گزارش آمدهاست که45 درصد از تشکلها بطور میانگین در پاسخ به سوال آیا میزان فروش شرکتهای عضو تشکل شما در نیمه سال 1393 نسبت به نیمه سال گذشته چه تفاوتی کردهاست، عنوان کردهاند که کمتر شدهاست و تنها 10 درصد بیان کردهاند که این میزان بیشتر شده است (گزارش پایش محیط کسبوکار ایران در تابستان 1393، بهمن 1393، گزارش شماره 14142).
بطور کلی میتوان گفت کاهش قیمت نفت، کاهش طرحهای عمرانی دولت را از سویی به دنبال داشتهاست. همچنین حجم عظیم تعهدات مالی دولت به شرکتهای تابعهی خویش و بدهیها به پیمانکاران بخش خصوصی و سایر نهادها نظیر آموزش و پرورش و نیز پرداخت یارانهی نقدی کار دولت را با مشکل جدی مواجه ساختهاست. بنابراین کاهش میزان تورم در شرایطی که چرخ اقتصادی جامعه و به تبع آن خانوادهها، بنگاهها و افراد نمیچرخد، به معنای ورود در دورهی رکود میباشد. بالطبع رسیدن به نرخ تورم نقطهنقطه صفر هم نه تنها مشکل رکود در فعالیتهای اقتصادی را حل نمیکند بلکه این رکود را تشدید میکند. مشاهدات بازاری نویسنده و اطلاع از شرایط کسبوکار بویژه با نزدیکشدن به ایام پایانی سال نشانگر این است که جنبوجوش طبیعی مردم برای خریدهای تحویل سال و رونق خاص بازار در این ایام نسبت به سالهای گذشته بسیار کمرنگ شدهاست.
چندی پیش نیز نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از آمار اعلام شده درباره نرخ بیکاری از سوی سخنگوی دولت گفت: تک رقمی شدن نرخ بیکاری و 14هزار جوان بیکار ایلامی، کدامیک واقعیت دارد؟ مسئولین دولت اعلام کردند که نرخ بیکاری تک رقمی شده این درحالی است که روز به روز بر آمار بیکاران تحصیل کرده ایلامی افزوده میشود.
وی افزود: نزدیک به 14 هزار جوان تحصیل کرده بیکار در استان به دنبال کارند و تا به حال اقدام کلانی از سوی دولت در این خصوص در استان دیده نشده و اعلام تک رقمی شده بیکاری با این اوصاف با واقعیات مناسبت ندارد (خبرگزاری ایسنا، 1393/7/23).
نکته آخر
به عنوان نکته پایانی آقای نوبخت در همان صحبتها اشاره کرده بود که در حالیکه دشمنان نسبت به حقوق حقه ملت ایران بی توجهاند، اگر بخواهیم در این آمار (آمار بیکاری و ایجاد اشتغال) و عملکرد دولت تردید و تشکیک ایجاد کنیم، به نظر دیدبان در واقع این پیام را به دشمنان می رسانیم که تحریم ها اثرگذار بوده است در حالی که در یک سال اخیر تحریم ها همچنان افزایش یافته اما برنامههای کشور همچنان در حال اجراست. اما این استدلال وقتی درست است که واقعاً کشور توانسته باشد تولید و درآمد و فعالیتهای اقتصادی مردم خود را به شکل صحیحی مدیریت کند. بنابراین باید گفت علیرغم این آمارها، تحریم توانسته معیشت مردم را تحت تأثیر منفی خود قرار داده و اقدامات دولت نیز در جهت کندکردن حربهی اصلی دشمنان یعنی تحریم، ناکام بودهاست.
دوشنبه 17 فروردين 1394 ساعت 16:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
سرپرست استانداری مرکزی: کاهش آمار بیکاران در استان مرکزی/نرخ بیکاری به 7 درصد میرسد
سرپرست استانداری مرکزی کاهش آمار بیکاران در استان مرکزی نرخ بیکاری به 7 درصد میرسدسرپرست استانداری مرکزی گفت پیشبینی میشود نرخ بیکاری در سطح استان تا پایان سال جاری به 7 درصد برسد که خوشبختانه عملکرد استان در این زمینه بسیار مطلوب بوده است به گزارش خبرگزاری فارس از اراکرئيس مركز آمار: نرخ تورم 12 ماهه 14.8
رئيس مركز آمار نرخ تورم 12 ماهه 14 8 رئیس مرکز آمار ایران نرخ تورم دوازده ماهه را در اسفند ماه 14 8 اعلام کرد روز نو رئیس مرکز آمار ایران نرخ تورم دوازده ماهه را در اسفند ماه 14 8 اعلام کرد به گزارش روزنو دکتر عادل آذر در مصاحبه تلفنی با واحدد مرکزی خبر افزوداز سوی مرکز آمار ایران اعلام شد نرخ تورم سال گذشته در مناطق شهری به ۱۴.۸ درصد رسید
از سوی مرکز آمار ایران اعلام شدنرخ تورم سال گذشته در مناطق شهری به ۱۴ ۸ درصد رسیدمرکز آمار ایران اعلام کرد درصد تغییرات شاخص کل نرخ تورم شهری در دوازده ماه منتهی به اسفند سال 93 نسبت به دوره مشابه سال قبل تورم سال 1393 14 8 درصد است که نسبت به همین اطلاع در بهمن ماه 1393 1گزارش مرکز آمار ایران از نرخ تورم سال گذشته
گزارش مرکز آمار ایران از نرخ تورم سال گذشتهتاریخ انتشار جمعه ۷ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۴ ۳۰ مرکز آمار ایران اعلام کرد درصد تغییرات شاخص کل نرخ تورم شهری در دوازده ماه منتهی به اسفند سال ۹۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل تورم سال ۱۳۹۳ ۱۴ ۸ درصد است که نسبت به همین اطلاع در بهمن ماه-مرکز آمار: نرخ تورم ۱۴.۸ درصد است
مرکز آمار نرخ تورم ۱۴ ۸ درصد است مرکز آمار ایران نرخ تورم مناطق شهری در ۱۲ ماه منتهی به اسفند پارسال را ۱۴ و ۸ دهم درصد اعلام کرد به گزارش خبرگزاری صدا وسیما این مرکز از کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه خبر داد و اعلام کرد این شاخص در اسفند 93 در مقایسه با اسفند92 معادل 14واعلام نرخ تورم شهری سال ۹۳ از سوی مرکز آمار ایران
تراز به گزارش تراز مرکز آمار ایران نرخ تورم شهری 12 ماهه منتهی به اسفند 93 را 14 8 درصد اعلام کرد بر اساس این گزارش شاخص کل قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در اسفند 1393 عدد 205 3 را نشان می دهد که نسبت به ماه قبل 0 6 درصد افزایش یافته است تورم نقطه بهفرمول حداقل نرخ دستمزد کارگران یک قدم رو به جلو است/ آمارها در مورد بیکاری اغراق آمیز است
محجوب فرمول حداقل نرخ دستمزد کارگران یک قدم رو به جلو است آمارها در مورد بیکاری اغراق آمیز است تهران- ایرنا - رییس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی فرمول حداقل دستمزد کارگران را یک قدم رو به جلو عنوان کرد و گفت آمار اعلام شده درمورد بیکاری بیش از یک میلیون نفر از ابتدای دولتآمار مسافران نوروزی خراسان رضوی از مرز 10 میلیون نفر گذشت
آمار مسافران نوروزی خراسان رضوی از مرز 10 میلیون نفر گذشت مشهد - ایرنا - جانشین رئیس ستاد خدمات سفر خراسان رضوی از ورود 10 میلیون و 501 هزارمسافر نوروزی از 25 اسفندماه سال 93 تا پایان 13 فروردین ماه 94 به استان خبر داد محمد حسن واحدی روز جمعه با تاکید بر اینکه این مسافران از 10امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان تامین اجتماعی و بیمه سلامت ایران/ همپوشانی بیمهای مهمترین معضل آمار بیمه
میر شاه ولد به باشگاه خبرنگاران خبر داد امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان تامین اجتماعی و بیمه سلامت ایران همپوشانی بیمهای مهمترین معضل آمار بیمه ای کشور سخنگوی ستاد اجرایی بیمه سلامت همگانی کشور گفت تفاهم نامهای امروز یکشنبه بین سازمان تامین اجتماعی و بیمه سلامت ایراناعمال نرخ جدید تاکسی های تهران از 48 ساعت آینده
اعمال نرخ جدید تاکسی های تهران از 48 ساعت آینده تهران - ایرنا - مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران از تعویض برچسب نرخ کرایه در تاکسی ها و ایستگاه های تاکسیرانی شهر تهران تا 48 ساعت آینده خبر داد و گفت تا آن زمان نرخ های سال 93 به قوت خود باقیست میثم مظفر روز-طرحهای کاغذی برای افزایش آمار ازدواج
طرحهای کاغذی برای افزایش آمار ازدواج اگر از منظر غیرواقعی به بحث ازدواج نگاه کنیم ازدواج هم مثل هر پدیده دیگری با طرح و آییننامه قابل افزایش و کاهش است و میتوان با دستورالعملها و ابلاغیهها آمار ازدواج را کنترل کرد این نگاه نادرست ظاهرا هنوز هم طرفدارانی دارد افرااعمال نرخ جديد تاکسي هاي تهران از 48 ساعت آينده
اعمال نرخ جديد تاکسي هاي تهران از 48 ساعت آينده مديرعامل سازمان مديريت و نظارت بر تاکسيراني شهر تهران از تعويض برچسب نرخ کرايه در تاکسي ها و ايستگاه هاي تاکسيراني شهر تهران تا 48 ساعت آينده خبر داد و گفت تا آن زمان نرخ هاي سال 93 به قوت خود باقيست ايرنا ميثم مظفر افزود مردم منرخ جدیدکرایه وسایل حمل و نقل عمومی از امروز درپایتخت اعمال می شود
نرخ جدیدکرایه وسایل حمل و نقل عمومی از امروز درپایتخت اعمال می شود تهران - ایرنا - عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه اعمال افزایش کرایه ها هر ساله پس از تعطیلات نوروزی انجام می شود گفت نرخ های جدید وسایل حمل و نقل عمومی از امروزدر پایتخت اعمال و اجرای آن قاافزایش نرخ جدید کرایه وسایل حمل و نقل عمومی از امروز درپایتخت اعمال می شود
افزایش نرخ جدید کرایه وسایل حمل و نقل عمومی از امروز درپایتخت اعمال می شود تهران - ایرنا - عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه اعمال افزایش کرایه ها هر ساله پس از تعطیلات نوروزی انجام می شود گفت نرخ های جدید کرایه ها از امروزدر پایتخت اعمال و اجرای آن قانونینصب برچسب های نرخ جدید کرایه تاکسی ها تا هفته آینده
نصب برچسب های نرخ جدید کرایه تاکسی ها تا هفته آینده شناسهٔ خبر 2525732 جمعه ۱۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۰ جامعه > شهری مدیر عامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرتهران گفت برچسب های نرخ جدید کرایه های تاکسی طی هفته آینده نصب می شود میثم مظفر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیانمدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیت سازمان ثبت احوال کشور: نخستین ولادت و ازدواج در سال 94/روز ملی جمعیت پیشنهاد
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیت سازمان ثبت احوال کشور نخستین ولادت و ازدواج در سال 94 روز ملی جمعیت پیشنهاد داده شدمدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیت سازمان ثبت احوال کشور از نخستین ثبت ولادت و ازدواج در سال 94 در شهرهای کشور گفت علیاکبر محزون در گفتوگو با خبرنگار اجتآمار ورود گردشگران نوروزی به جزیره کیش
آمار ورود گردشگران نوروزی به جزیره کیش دبیر ستاد تسهیلات نوروزی گفت بیش از 146 هزار گردشگر نوروزی از طریق مرزهای هوایی و دریایی در ایام جشنواره نوروزی به جزیره کیش سفر کرده اند خبرگزاری ایرنا دبیر ستاد تسهیلات نوروزی گفت بیش از 146 هزار گردشگر نوروزی از طریق مرزهای هو-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها