واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ فروردين ۱۳۹۴ (۱۵:۴۲ب.ظ)
امام جمعه مشهد: توليد تنها راه جدايي از مشکلات اقتصادي است موج -مشهد- امام جمعه مشهد رقابتريال تجارت و توليد را مهمترين مشکل داخلي اقتصادي کشورمان برشمرد و اظهار داشت: اشکال در اتاق بازرگاني است، متاسفانه در حالحاضر تجارت رقيب توليد داخلي شده است.
به گزارش خبرنگار موج در خراسان رضوي، آيتا… سيداحمد علمالهدي در جمع اعضاي هيأتمديره و رؤساي انجمنهاي خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي خطاب به حاضران گفت: صبحانههاي کاري اتاق بازرگاني کار دست شما ميدهد.
وي با بيان اين که ۶هزار ميليارد تومان پول در بانکهاي کشور است، اظهارکرد: در هيچ کجاي دنيا اينقدر نقدينگي وجود ندارد، در کشور ما با چنين پولي چندين واحد صنعتي آن به دليل معوقات و مشکلات مالي از کار افتاده است.
علمالهدي ادامه داد: کساني هم که در دولتها هستند چه دولت قبلي و فعلي ميخواهند تا کاري کنند و در اين زمينه مشکلي را برطرف سازند. عبا وجود اين که سران دولتهاي گذشته با هم همسو نبودند، ميبينيد که هيچ خرده و بردهاي نداشتند؛ اما از پس حل اينگونه مشکلات اقتصادي نيز برنيامدند.
امام جمعه مشهد با تاکيد بر اين که مشکل در يک جريان داخلي در خود کشور است، افزود: مسئله توليد حيات ماست و به منفذي براي تنفس اقتصادي ما تبديل شده است.
به گفته وي، دشمنان و مشکلات گريبان اقتصاد ما را گرفتهاند و تنها راه زنده ماندن توليد است. همچنين مشکلات کار ما در دولت و وزارتخانهها نيست؛ بلکه در اتاق بازرگاني است، در حال حاضر يک تجارت گسترده در کنار توليد گذاشته شده و اين امر رقيب توليد شما شده است.
تاسف از بهره زياد بانکي
همچنين در ابتداي اين نشست حسن حسيني، رئيس خانه صنعت، معدن و تجارت استان گفت: جاي تاسف است که در يک کشور اسلامي بهره بانکي چنددهبرابر کشورهاي غيراسلامي باشد و اين درحالي است که امسال نيز اين بهره بانکي ٣درصد افزايش پيدا کرده است.
وي گفت: همچنين آنچه در اين استان بهشدت به آن بيتوجهي ميشود، مسأله آب است و متاسفانه هنوز تصميمگيري جدي در اين زمينه صورت نگرفته است.
محسن شرکاء، رئيس انجمن ماشينسازي خانه صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوي نيز در اين نشست با بيان اين که گفتار و نصايح روحانيان بسيار موثر است، تصريح کرد: ما در يک کشور اسلامي زندگي ميکنيم، خيلي باعث تاسف است که بهرههاي بانکي در کشور ما چند ده برابر کشورهاي غيراسلامي است. ما چگونه بايد توليد را به سوددهي برسانيم که پاسخ اينگونه بهرههاي بانکي را بدهد، بدون ورود روحانيان امکان ندارد بانکها راه درستي را از پيش ببرند.
شرکاء با بيان اين که توصيه ما در عرصههاي توليد، پرداخت ماليات است، ادامه داد: سازمان امور مالياتي ٣٠درصد به درآمدهاي مالياتي اضافه کرده است اين در حالي است که سفره توليد خالي شده است و اين مسأله يکي از دغدغههاي مهم و مشکلات ماست.
مشاور عالي سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوي بحث آب را در استان بسيار مهم ارزيابي کرد و افزود: با وجود مشکل بيآبي ميبينيم که تصميمگيري جدي براي آن نميشود.
آيتا… سيداحمد علمالهدي، همچنين پس از اين ديدار در جمع خبرنگاران درباره بيانيه مطبوعاتي ١+۵ در لوزان گفت: مذاکره در لوزان بر روي اصولي که قرار است نسبت به آن توافقي صورت گيرد، انجام گرفت و مطالبي را آقايان ما در داخل ميگويند و مطالبي را نيز آمريکاييها و اينها باعث ايجاد دغدغههايي براي بعضي از عزيزان شده است.
وي با تاکيد بر اين که ما در نظاممان وليامر داريم، تصريح کرد: ما به آقاياني که به مذاکره رفتند اعتماد داريم، اينان هرچه ميگويند مسلمان هستند و مورد اطمينان مقام عظماي ولايت، اما طرف مقابل شيطان بزرگ است که به اظهار نظر ميپردازد.
آيتا… علمالهدي ادامه داد: اگر امر بر اين شد که ما حرف شيطان را بپذيريم يا مسلماني که مقام معظم رهبري ميگويد «من به او اطمينان دارم»، قطعا ما حرف مسلمان را ميپذيريم.
علمالهدي تصريح کرد: در حال حاضر نه آنهايي که دنبال توافق بودند خوشحال بشوند نه آنهايي که دغدغه از توافق داشتند، مضطرب شوند که فرضاً توافقي صورت گرفته است؛ زيرا کل موضوع به انتشار بيانيه مطبوعاتي منجر شد و بيانيه مطبوعاتي هيچ ارزش حقوقي ندارد.
امام جمعه مشهد درباره سخنان وزير امور خارجه در برنامه تلوزيوني نگاه يک که بيان کرده بود، مذاکرات به معناي بده بستان است، خاطرنشان کرد: اين جمله درستي است؛ زيرا ما سانتريفيوژهاي نسل سه، چهار و پنج خود را که در حال توسعه بودند داديم. آب سنگين اراک که در حد توليد پلوتونيوم بود متوقف کرديم و همچنين اتفاقات ديگري هم افتاد که اين همه آنچه بود که ما داديم و آقاي ظريف هم منکر آن نيست؛ اما بايد در مقابل هم چيزهايي بستانيم.
وي با اشاره به اين که مذاکره بده بستان است، خاطرنشان کرد: اما آنچه براي ما مهم است اين است که از اصول مان چيزي ندهيم. اصول نظام، اصول انقلاب و عزتمان را ندهيم. اينها قابل معامله و داد و ستد نيست.به گفته وي، همچنين بايد ارزيابي کرد آنچه داده شده به آنچه گرفته شده ميارزد يا خير. بده بستانبودن نگرانکننده نيست، آنچه باعث نگراني ميشود، اين است که به جايي برسم که از اصولمان تنازل کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]