واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ فروردين ۱۳۹۴ (۱۵:۳۱ب.ظ)
هيچ محموله سن زده در سيلوهاي آذربايجان شرقي مشاهده نشد موج - جلسه ستاد مبارزه همگاني با سن غلات آذربايجان شرقي با حضور رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي و رئيس ستاد مبارزه با سن غلات استان در محل مجتمع شهيد کسايي تبريز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، کريم مهري، رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي، در اين جلسه ضمن تشکر از حاضرين و اعضاي شبکه هاي مراقبت و پيش آگاهي ستاد مبارزه با سن غلات، با توجه به شرايط آب و هوايي سال جاري و اهميت حفظ محصول غله از گزند آفات، بيماري ها و علف هاي هرز، پيش آگاهي، برنامه ريزي و مبارزه به موقع؛ به خصوص با آفت سن گندم تاکيد کرده و رهنمود هاي لازم را ارائه کرد.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي نيز در اين جلسه ضمن اظهار رضايت از عمليات اجرايي مبارزه با سن غلات در سال 93 به خاطر اينکه هيچ محموله سن زده در سيلوها و مراکز خريد مشاهده نشده است، افزود: اين امر باعث دلگرمي کشاورزان و نقش بسزايي در افزايش کمي و کيفي محصول داشته است.
ايوب ايراني فام با اشاره به مفاد نامه مقام عالي وزارت جهاد کشاورزي به رؤساي سازمان ها در خصوص اهميت استراتژيکي محصولات گندم و جو و آفت مهم سن غلات و لزوم برنامه ريزي براي مبارزه به هنگام با اين آفت همگاني افزود: محور اصلي مبارزه با آفت سن بر مشارکت مردمي و همکاري کشاورزان غله کار بستگي دارد.
وي سن گندم را از مهمترين آفت كشاورزي استان در مورد غلات عنوان کرده و گفت: اميد است درسال 94 نيز همانند سال هاي گذشته با مديريت خوب و فعاليت کارشناسان و شبکه هاي مراقبت و پيش آگاهي مبارزه همگاني با سن غلات و مشارکت مردمي شاهد کاهش خسارت ناشي از اين آفت مهم و افزايش کمي و کيفي محصول در استان باشيم.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزي استان با اشاره به مبارزه هماهنگ و کارشناسي شده با اين آفت در مناطق مختلف سن خيز استان و دقت بالا در شناسايي کانون هاي آفت در اقصي نقاط استان گفت: با نظارت کامل کارشناسان و اعضاي شبکه هاي مراقبت و پيش آگاهي و مشارکت خوب بهره برداران بخش زراعي و در روند کاهش خسارات کمي و کيفي به محصول گندم و جو در سال 93 در سطح 27 هزار و 794 هکتار از اراضي زراعي استان با اين آفت مهم مبارزه شد و انتظار مي رود با تلاش مضاعف همکاران و مشارکت کشاورزان، ميزان خسارات در سال هاي آتي نيز به حداقل ممکن آن کاهش يافته و اين امر بهره برداران را در کاهش ريسک توليد محصول ياري خواهد کرد.
محمود کيا با اشاره به اينکه سن غلات بعد از کمبود آب، دومين عامل محدود كننده كشت گندم مي باشد افزود: اين آفت به طور متوسط 40 درصد و حداكثر 90 تا 100 درصد توانايي ايجاد خسارت بر روي محصول گندم را دارد.
وي در ادامه گزارش مبسوطي از اهميت شناخت آفت، رديابي و بازديد اماکن زمستان گذران آفت سن غلات به تفکيک شهرستان هاي سن خيز استان و تجزيه و تحليل آماري و پيش بيني سطوح آلوده در مناطق مختلف استان ارائه کرده و با توجه به انتشار آفت در مناطق مختلف استان و استان هاي همجوار تلاش و فعاليت مضاعف شبکه هاي مراقبت شهرستان ها را با مسووليت و برنامه ريزي ستاد مبارزه همگاني با سن غلات شهرستان ها و با هماهنگي ستاد مبارزه سن غلات استان يادآور شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]