واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ فروردين ۱۳۹۴ (۱۴:۵۰ب.ظ)
سنجابي: بازار عراق ناخواسته از رقباي ايران خالي شد / ضعف ريسک پذيري بانک هاي داخلي در ورود به بازار عراق موج - دبيركل اتاق بازرگاني مشترك ايران و عراق گفت: اردن، عربستان و ترکيه به دليل حضور و فعاليت گروه هاي تروريستي در مناطق مرزي مشترک با عراق و همچنين کنش هاي سياسي با عراق، ارتباطات مرزي و توزيعي کالا را در بازار اين کشور از دست داده اند.
جهانبخش سنجابي شيرازي دبيركل اتاق بازرگاني مشترك ايران و عراق درباره پتانسيل جذب بازار مصرفي عراق به خبرنگار خبرگزاري موج اظهارکرد: امروز جمهوري اسلامي ايران از نضر پتانسيل بالقوه اي که داراست از نظر شرايط در بهترين وضعيت در سنوات گذشته قرار دارد زيرا کشورهاي تامين کننده بازار مصرفي عراق دچار مشکل توزيع کالا از کشور مبدا به عراق هستند.
وي ادامه داد: کشور اردن، عربستان و ترکيه به دليل حضور و فعاليت داعش در مناطق مرزي مشترک آنها با عراق ارتباطات مرزي و توزيعي کالا را از دست داده اند.
دبيرکل اتاق بازرگاني مشترک ايران و عراق شرايط تجار براي ورود به اين بازار نيز گفت: خوشبختانه به طور ناخواسته بازار عراق از رقباي اصلي ما خالي شد اما هنوز نمي توان گفت که به طور مطلق بازار عراق در دستان تجار و توليدکنندگان ايراني قرار دارد.
وي افزود: در شرايط حاضر براي نخستين بار به ميزان 17.5درصد از باز عراق در اختيار تجار کشورمان قرار گرفته است اما نبايد فراموش کنيم که اگر استراتژي حضور و ماندگاري در بازار عراق را نداشته باشيم، کاملا شرايط اين بازار زودگذر است و ديگر رقباي ما هم بيکار نخواهند نشست.
سنجابي با تاکيد بر اينکه بر تمرکز بر ثابت نگاه داشتن اعداد و ارقام تجارت با عراق، تصريح کرد: امروز تراز تجاري کشورمان با عراق 98.5درصد مثبت است و از نظر کالايي 2ميليارد و 111ميليون دلار به اين کشور کالا ارسال مي کنيم که با احتساب مجموع صادرات کالا بعلاوه خدمات فني و مهندسي و درآمدهاي ناشي از انرژي و صادرات فرآورده هاي نفتي، عددي بالغ بر 5.5ميليارد دلار را در 6ماهه سال گذشته تجربه کرده ايم.
دبيرکل اتاق مشترک بازرگاني ايران و عراق درباره ارائه بسته هاي جذاب از سوي بانک ها براي سرمايه گذاران ايراني نيز اشاره داشت و اظهارکرد: متاسفانه بانک ها به دلايلي همچون تحريم هاي بانکي تاکنون نتوانسته اند که بسته هاي جذابي را ارائه کنند و از همين سو بانک هاي عراقي نيز به همين دليل شرايط مناسبي را براي فعاليت هاي مشترک، آغاز نکرده اند.
وي افزود: اما بانک هاي ما به دليل کاهش ريسک پذيري و حضور در کشورهاي ديگر نيز نتوانسته اند هک وظايف خود را به نحو شايسته ايفا کنند.
سنجابي در پايان اضافه کرد: البته بانک هايي مانند ملي، پارسيان با بانک تعاون اقليمي فعال هستند و البته ديگر بانک ها نظير انصار، ملت، تجارت و صادرات نيز قراردادهاي کارگزاري را با بانک هاي عراقي به امضا رسانده اند که با اينکه شرايط نسبت به گذشته بهبود يافته است اما هنوز با وضعيت مطلوب و دلخواهي که مدنظرمان است، فاصله فراواني وجود دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]